• WIE: soorten teams

  Bij Sporting Martinus kunnen spelers worden ingedeeld in breedte teams, opleidingsteams en selectieteams. 

  • De breedte teams worden begeleid door jeugdspeler- trainers en ouders. Sporting Martinus verzorgt cursussen en clinics om de trainers op te leiden die training geven aan deze teams. Daarnaast verzorgen we voor een trainingsprogramma en oefenstof, zie website: http://smartinustrainingen.nl. De spelers van de breedte teams worden het gehele jaar gezien en gevolgd door een team van interne scouts & coördinatoren. Indien een speler in het kader van zijn individuele ontwikkeling er aan toe is om op een hoger niveau te trainen, dan zal hij/zij worden uitgenodigd voor stagetrainingen bij een selectieteam. Per kwartaal kan een speler 4 stagetrainingen (max 12) volgen en de observaties daaruit worden gedeeld met interne scouting, die de speler regulier blijft volgen. Bij een positieve beoordeling kan een speler in een opleidingsteam of selectieteam geplaatst worden. (Voor meer informatie zie selectieprocedure
  • Opleidingsteam is een selectieteam die een brug vormt tussen de breedte teams en 1e en 2e  teams van de selectie. Deze teams worden begeleid door ervaren jeugdspeler -trainers die ambitie hebben om verder te groeien als trainer/coach. De jeugdspeler-trainers werken onder begeleiding van de Technisch-coördinatoren en trainen één keer in de week samen met de selectieteams, waarbij de trainers van het eerste selectieteam als hoofdtrainers fungeren. 
  • Selectieteams: Bij Martinus hanteren we drie selectieteams waarvan 1 opleidingsteam in de onderbouw. Vanaf de O11 traint het 1e selectieteam drie keer in de week onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. Voor de O8, O9 en O10 kiezen wij ervoor om twee keer in de week te trainen, zodat spelers de mogelijkheid hebben om ook aan andere sporten deel te nemen. Dit in het kader van onze visie op het breed motorisch opleiden van onze jeugdspelers.
   De middenbouwteams worden motorisch één keer in de week ondersteunt door onze fysieke trainers.
   De bovenbouwteams worden ondersteunt door middel van trainersbijeenkomsten.
 • Rood/Geel = 3e selectie-/opleidingsteams.    Rood/Wit = 1e en 2e selectieteams.     Grijs = breedte teams.