• Sporting Martinus: een sociaal veilige sportomgeving

  Sport moet voor iedereen prettig, leuk en veilig zijn. Dat vindt Sporting Martinus ontzettend belangrijk. En daarom werken we doorlopend en proactief aan een sociaal veilige club, waar geen ruimte is voor onveilige situaties en grensoverschrijdend gedrag. Dit doen we op basis van de vier V’s voor Veiligheid van NOC*NSF.

  • V voor Veiligheid #1: Verenigingsbrede gedragscode
  • V voor Veiligheid #2: Vertrouwenscontactpersoon
  • V voor Veiligheid #3: Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)
  • V voor Veiligheid #4: Vakkundige trainer-coaches

  Technische Veiligheid: Cameratoezicht  
  Ter ondersteuning van de sociale veiligheid, is het clubgebouw van Sporting Martinus uitgerust met zichtbaar geplaatste camera's. Preventief cameratoezicht is noodzakelijk vanwege herhaalde diefstallen van waardevolle bezittingen van zowel leden van Sporting Martinus als onze gasten. Door middel van preventief cameratoezicht wordt de veiligheid van zowel leden van Sporting Martinus als onze gasten beter gewaarborgd, en kunnen we effectiever optreden tegen daders. Uiteraard gebeurt dit alles in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Leden en onze gasten worden geïnformeerd over het gebruik van preventief cameratoezicht.

 • Ons pestprotocol

  Overal wordt wel eens geplaagd, ook bij Sporting Martinus. Meestal blijft dit bij een vervelende opmerking in het heetst van de strijd. Niet leuk, maar zo gaat dat nou eenmaal in de sport en gelukkig is dit vaak zo weer bijgelegd en vergeten.

  Als plagen pesten wordt
  Maar soms gaat plagen verder en wordt het pesten. Denk bijvoorbeeld aan herhaaldelijk verbaal pesten, fysiek agressief gedrag, intimideren, bedreigen en het vernielen en wegnemen van andermans persoonlijke bezittingen. Dit pestgedrag past niet bij Sporting Martinus en wordt in geen enkel geval getolereerd. Uitgangspunt bij Sporting Martinus is heel simpel. Er wordt niet gepest! Iedereen, jong en oud, moet zich veilig voelen op de club. Om duidelijke grenzen aan te geven en om hoe hiermee om te gaan is een pestprotocol opgesteld.

  Alle informatie over ons pestprotocol lees je hier.

  We werken daarbij met gele en rode kaarten. Over hoe dat werkt : klik hier.