• Walking Football (voor sportieve 60-plussers)

  AmstelveenSport startte in samenwerking met Sporting Martinus de voetbalvariant voor de wat oudere spelers: Walking Football. Een sport voor mannen en vrouwen die voetballen geweldig vinden, maar niet op competatief niveau kunnen of willen meedoen. Om geen afscheid te hoeven nemen van deze mooie sport, kunnen deze voetballiefhebbers nu meedoen met Walking Football. Het Walking Football is op elke woensdag van 10.00 – 11.30 uur. Men hoeft geen lid te zijn van Sporting Martinus om mee te kunnen doen.

  “Ik wilde al een tijdje meedoen met een potje Walking Football. Ik nam contact op met AmstelveenSport en werd meteen uitgenodigd op een woensdag mee te spelen met de Walking Footballers van Amstelveen. In het begin vond ik dit spelletje wat onwennig, had ook jaren geen bal aangeraakt. Je mag de bal niet te hoog spelen en het is slim om de bal meteen naar een vrijstaande speler spelen. Gelukkig heb ik veel snelle jongens om me heen lopen, waardoor ik de bal makkelijk af kan spelen. Na een aantal weken gaat het Walking Football steeds beter en wordt het spelletje steeds leuker. De mensen waarmee ik voetbal zijn echt leuke kerels, met allemaal een eigen achtergrond. Na afloop van de wedstrijd gaan we in de kantine nog even een lekker bakkie koffie drinken. We praten over de dingen van de dag. Over wat er niet goed ging tijdens de wedstrijd, wordt gelukkig niet meer gesproken."

  Wilt u ook eens meedoen?
  Het Walking Football is op elke woensdag van 10.00 – 11.30 uur. Men hoeft geen lid te zijn van Sporting Martinus om mee te kunnen doen. Adres: sportpark Overburg, Amsterdamseweg 247. Aanmelden bij Mieke Regelink 088-8585105 of m.regelink@amstelveensport.nl

  E
  en bericht van NH Nieuws over onze Walking Football Heroes: 
  "In Amstelveen organiseren de buurtsportcoaches sportwedstrijden voor ouderen om zo eenzaamheid en sociaal isolement tegen te gaan. En met succes: walking football is voor een groep 60-plussers het hoogtepunt van de week.

  Walking football is ideaal omdat het niet gaat om wie de snelste is maar de slimste. Het voorkomt blessures en heeft toch een soort van trainingselement. Je blijft zo lekker in beweging. Aan de kant zitten steevast een aantal voormalige voetballers te kijken. "Ik ben geblesseerd. Ik kan niet meer voetballen. Ik heb last van mijn longen. Maar ik kom toch graag, want thuis zit ik anders alleen," aldus goalgetter Jos.

  Iedereen doet wat
  Walking Football brengt de heren wekelijks samen bij voetbalvereniging Sporting Martinus. De club werkt mee en de heren doen zelf vrijwilligerswerk om het team draaiende te houden. "We doen het met elkaar en voor elkaar. We hebben een chef lief en leed die kaartjes stuurt, we hebben iemand die de pionnen uitzet en de shirtjes uitdeelt. Een ander zorgt voor de koffie of voor de broodjes. Iedereen doet wat en dat is de kracht van dit team."

  Chef lief en leed
  Het is een mooi medicijn om met elkaar lol te hebben. "Ik weet zeker dat een aantal mannen zonder dit walking football thuis zouden zitten." Linkerspits Ruud is ook al wat ouder en houdt van een borreltje in het clubhuis. Hij viel daarom naar het naar huis gaan onlangs met de fiets. "De chef lief en leed, Theo, kwam langs met wat fruit en niet onbelangrijk: 0.0 procent alcoholvrij bier. Een lieve man. We kijken in dit team naar elkaar om."

  Een videoverslag:
  https://www.nhnieuws.nl/nieuws/292842/verboden-om-te-rennen-en-een-chef-lief-en-leed-bij-amstelveens-walking-football

  Ook bezoeken we wel eens andere verenigingen:
  https://www.sportingmartinus.nl/onze-walking-footballers-stelen-de-show-op-toernooi-en-nh-nieuws