• Voetbalvisie Sporting Martinus

  Onze speelstijl en speelwijze worden binnen de Sporting Martinus jeugdopleiding gekenmerkt door de onderstaande vijf waarden:  

  1. Hoge intensiteit: We spelen altijd met een hoge intensiteit zowel verdedigend als aanvallend.  
  2. Hecht team: We maken gebruik van én versterken elkaars kwaliteiten. Op deze manier zijn we een nog sterker en een goed samenwerkend team. 
  3. Gevarieerd en dynamisch: In ons spel moet altijd veel variatie en dynamiek zitten, zodat ons spel voor de tegenstander onvoorspelbaar wordt.  
  4. Uitgaan van eigen kracht: We handelen uit eigen beweging. We signaleren kansen en wachten niet op anderen, maar ondernemen actie vanuit onszelf. Hierdoor willen we de tegenstander altijd een stap voor zijn en de wedstrijden domineren. 
  5. Vermogen om aan te passen: Onder wisselende omstandigheden gedurende de wedstrijd kunnen aanpassen naar datgene wat er wordt gevraagd.  

  De combinatie van deze waarden vormt onze voetbalidentiteit: 

  Sporting Martinus spelers:  
  …zijn actief betrokken bij het spel,
  …hebben aanpassingsvermogen en zijn creatief,
  …zijn bereid samen te werken om elkaar beter te maken en
  …zijn overtuigd van eigen kracht.


  Om het voetbal te kunnen spelen wat we bij Sporting Martinus graag willen zien, hebben we spelers nodig die kunnen voldoen aan onze eisen. Dit gaat in de basis om een combinatie van aanleg (talent), het vermogen om te ontwikkelen en persoonlijkheid. Daarbij is het belangrijk dat iemand in technisch en fysiek opzicht in orde is en vooral veel plezier beleeft aan het spelen van voetbal. Dit zijn voor ons de basisvoorwaarden om het spel te kunnen spelen. De Sporting Martinus speler kenmerkt zich door de continue wil om zichzelf en daarbij zijn omgeving beter te maken.