• Scheidsrechters Junioren elftallen

  Samen maken we Sporting Martinus. Vanuit elk juniorenteam (o14 t/m o19) de volgende inzet van ouders/verzorgers wordt gevraagd:

  • Aanwezigheid van een elftalleider bij een voetbalwedstrijd;
  • Aanwezig van een grensrechter bij een voetbalwedstrijd;
  • Draaien van enkele kantinediensten per seizoen;
  • Leveren van een scheidsrechter voor thuiswedstrijden.

  Eén scheidsrechter per team is verplicht
  Het huidige scheidsrechtercorps is op leeftijd en krimpt terwijl het aantal te fluiten wedstrijden toeneemt. Vanuit de club kunnen we op dit moment geen (of heel af en toe) scheidsrechters voor de (thuis)wedstrijden leveren. We vragen jullie daarom binnen je team minimaal één vrijwilliger aan te wijzen om een interne cursus scheidsrechter te volgen. Deze man/vrouw fluit vervolgens eens in de vier weken een wedstrijd. De wedstrijd zal (bijna altijd) op zondag zijn. Van alle juniorenteams- zaterdag of zondag, A -of B-categorie - verwachten we een scheidsrechter. Een scheidsrechter kan zijn/haar ‘eigen’ team fluiten, maar hoeft niet. Meestal zelfs liever niet.

  De club zorgt voor goede interne begeleiding
  Alle (kandidaat) scheidsrechters kunnen hun spelregelbewijs halen en de Junioren Commissie organiseert twee avonden met nadere uitleg en vooral veel voorbeelden en mooie verhalen. Indien gewenst komen we 1 of 2 keer kijken bij een wedstrijd voor begeleiding en coaching.

  Aanmelden
  We vragen aan jou als elftalleider in overleg te treden met de ouders/verzorgers van de spelers van je team. We ontvangen graag een naam, telefoonnummer en e-mailadres van de kandidaat scheidsrechter voor vrijdag 5 september via e-mail gericht aan: ABCjunioren@sportingmartinus.nl.
  De cursus en begeleiding wordt verzorgd door Hans Zijp (info@hanszijp.nl) en Bert Westerbeek (bert.westerbeek@ziggo.nl). Bij Hans, Bert en ondergetekende kan je ook terecht voor nadere toelichting of vragen.
  Voor vragen en/of opmerkingen met betrekking tot de contributie kun je contact opnemen met de betreffende leeftijdscoördinator of verantwoordelijk bestuurslid.

  Met sportieve groet,
  namens de Juniorencommissie,
  Bas Wijnen
  bas@vrijopnaam.nl