• Zondag 1 opent met doelpuntrijk gelijkspel tegen FC Purmerend

  20 sep 2020 Beheerder
 • De Zondag 1 heeft tijdens de competitiestart de punten moeten delen met FC Purmerend. De equipe van Tom Verhoek zag de bezoekers in de blessuretijd op gelijke hoogte komen: 3-3. Ralph Rekkers maakte twee goals, Nils Spooren was één keer trefzeker.

  In een gelijk opgaande openingsfase kwam het eerste serieuze gevaar na tien minuten van de Zondag 1, dat in aanloop naar deze ouverture eenvoudig door de bekerpoule liep. Een vrije trap van Bjorn van Breenen werd moeizaam verwerkt door de Purmerend-doelman en in de rebound slaagden Nils Spooren en Yvo Bary er van dichtbij niet in om te scoren. Aan de andere kant was het in de twintigste minuut wel raak. Matthijs Boersma liet zich aftroeven door spits Youri Nederlof, wiens lob de uitkomende keeper Danny de Bruijn te machtig was: 0-1.

  Op jacht naar de gelijkmaker lukte het niet om echt grote kansen te creëren. Anthony Dean was er het dichtst bij toen hij uit een hoekschop over kopte. Na de rust ging dit een stuk beter. Binnen twee minuten had Ralph Rekkers de stand gelijkgetrokken toen hij oog-in-oog met de doelman uiterst koelbloedig bleef. Het was erop en erover: niet veel later hadden de Amstelveners zelfs de leiding in handen. Een aanval over meerdere schijven belandde via Jeffrey Riemslag bij Spooren, waarna de middenvelder de 2-1 binnen schoof.

  In plaats van door te drukken en het duel vroegtijdig te beslissen, kwam FC Purmerend in de 63ste minuut op gelijke hoogte door een intikker van Jeffrey Neuteboom. Het spel bleef op en neer gaan en beide ploegen deden weinig voor elkaar onder. Ruim een kwartier voor tijd was de leiding weer in handen van Sporting Martinus. De keeper van Purmerend dacht alle tijd te hebben om het spel (na buitenspel) te hervatten, maar de jonge scheidsrechter Petitjean had niet gefloten - hij liet het doorgaan - en dus schoot Rekkers de bal pardoes binnen: 3-2.

  Lang leek Martinus zich in de slotfase goed te weren tegen de hoge ballen van de bezoekers, tot vlak na het ingaan van de blessuretijd. Uit één van de vele voorzetten kopte Neuteboom de 3-3 binnen en zo glipte de zege uit de handen. Tiago dos Santos had nog een ultieme kans op de winnende, alleen schoot hij rakelings over.

  Toen de stofwolken waren opgetrokken concludeerde Verhoek dat het een terechte puntendeling was. “Het was zo’n gekke wedstrijd.. Drie goals in 45 minuten tijd is normaal gesproken genoeg voor de overwinning. En in mijn eerste twee jaar bij Martinus hebben we er ook niet vaak drie in één wedstrijd tegen gekregen.” Van kostbaar puntverlies wil hij overigens niet weten. “Ik had ‘m graag gewonnen, maar ik denk dat Purmerend net als ons echt mee gaat doen in de top-6.”

  Volgende week gaat de Zondag 1 in Haarlem op bezoek bij Alliance’22, dat eveneens van start ging met een gelijkspel (2-2 tegen VVH/Velserbroek). De eerstvolgende thuiswedstrijd is op 4 oktober als Swift naar Sportpark Overburg komt.

  Opstelling Sporting Martinus. Danny de Bruijn; Yvo Bary (82. Jelle de Wild), Matthijs Boersma (64. Jan Sjerps), Christoph Kleiren, Jeffrey Riemslag; Joost van Unen, Bjorn van Breenen, Nils Spooren; Anthony Dean (78. Ralph Groenteman), Ralph Rekkers, Tiago dos Santos