• Zondag 1 geeft jarige trainer Tom Verhoek perfect verjaardagscadeau

  4 okt 2020 Joachim vd Marck
 • Sporting Martinus heeft zich door een belangrijke 3-2 overwinning op Swift in de top van de zondag derde klasse C gemeld. Anthony Dean was de grote man aan Amstelveense zijde door twee goals voor zijn rekening te nemen. Nils Spooren maakte de derde.

  De vandaag 30 jaar geworden trainer Tom Verhoek kon tegen de gedeeld koploper weer beschikken over Ralph Rekkers. Met hem in de punt van de aanval bleven overigens in de openingsfase de kansen nog uit. Sporting Martinus en Swift deden weinig voor elkaar onder totdat Anthony Dean hier na een halfuur verandering in bracht. Na een prachtige voorzet van Nils Spooren dook de buitenspeler vogelvrij op bij de tweede paal om de 1-0 binnen te tikken. Tien minuten later was hij opnieuw trefzeker, deze keer volledig op eigen kracht. Met een fraaie beweging ontdeed Dean zich van zijn directe tegenstanders en prikte de bal net zo mooi in de bovenhoek.

  Direct na rust werd het zelfs 3-0. Tiago dos Santos en Ralph Rekkers strandden nog op de doelman van Swift, maar drie keer was scheepsrecht: in de rebound leverde de inzet van Spooren de derde Amstelveense treffer op. Wedstrijd gespeeld, zou je denken. Maar niets bleek minder waar. Vrij snel daarna waren de bezoekers alweer terug in de wedstrijd. Daar zat een luchtje van buitenspel aan, maar de scheidsrechter negeerde het vlagsignaal en keurde de intikker van Jasha Rudge goed: 3-1.

  Swift drukte de Martiniaanse defensie verder terug naar achter en vond in de 58ste minuut zelfs de aansluiting toen Bram Owusu de bal met een gelukje voor zijn voeten kreeg voor de 3-2. Alle zeilen moesten worden bijgezet om overeind te blijven in een hevige Swift-storm, al had dat niet gehoeven als Dean zijn puike wedstrijd had bekroond met een hattrick. Twee kopballen (lat en naast) leverden geen hattrick op en Dos Santos zag zijn schot ternauwernood over het doel getikt worden. Aan de andere kant van het veld moest de ingevallen Christoph Kleiren nog de bal uit de doelmond halen om een gelijkmaker te voorkomen.

  Sporting Martinus wist zich in een hectische slotfase goed staande te houden en bezorgde de trainer daarmee een ideaal verjaardagscadeau: de drie punten. “Het was een gekke wedstrijd, moeilijk ook”, blikte matchwinner Anthony Dean terug. “Ik dacht dat het beslist was na de 3-0, dat we er nog een paar bij zouden maken. Die twee tegengoals zijn vervelend, maar we winnen van Swift en dat is mooi. We willen natuurlijk kampioen worden. Zo laten we zien dat Martinus heel sterk is en dat iedereen voor ons moet oppassen.”

  Opstelling Sporting Martinus. Danny de Bruijn; Yvo Bary, Joost van Unen (85. Luka Misumi), Jelle de Wild, Jeffrey Riemslag (76. Christoph Kleiren); Jefferson Vegas, Bjorn van Breenen, Nils Spooren; Anthony Dean, Ralph Rekkers, Tiago dos Santos.