• Walking footballers: Open Huis en nieuw: Voetbal memories, inclusief een (video)verslag

  6 mrt 2023 Beheerder
 • De ‘Walking footballers’ hielden op 1 maart open huis bij Sporting Martinus. Mieke Regelink, die de groep ruim vier jaar geleden namens AmstelveenSport oprichtte, had een gevarieerd programma samengesteld. Daarin staat niet alleen zelf voetballen, maar ook praten over voetbal centraal. 

  Bij de onderlinge walking football-wedstrijdjes gaat het er vaak enthousiast aan toe. Op deze woensdag wilden de deelnemers het voetbalvirus tijdens het ‘open huis’ overdragen op andere senioren. De spelregels van walking footbaal zijn simpel, er mag niet worden gerend, de bal mag niet boven heuphoogte komen, fysiek contact is verboden, er zijn kleine doeltjes en er is geen keeper. De grootste moeite hebben de spelers de eerste keer vooral met de eerste regel; zo goed en zo kwaad als het kan wordt er dan toch een sprint uitgeperst.

  Het open huis begon met een gezamenlijke warming up gevolgd door een of meerdere potjes walking football. Na het sportieve gedeelte op het kunstgras werd de activiteit om 11.30 uur verplaatst naar de nieuwe kantine van Sporting Martinus. Onder het genot van een kop koffie wordt de net gespeelde partij vluchtig besproken en het andere nieuws doorgenomen. Vervolgens wordt er soep met ballen geserveerd en is het tijd voor de eigen memories onder leiding van Mieke Regelink, want die hebben we allemaal over voetbal. Hoe leuk is het om die te delen met elkaar!

  Het voetbalevenement werd georganiseerd in samenwerking met AmstelveenSport en gesponsord door Amstelidee.

   

  VERSLAG: 
  Voor de enkeling onder u die deze woensdag bij de Walking Football OpenDag niet langs de lijn of binnen de lijnen stond, hier een mooie impressie van RTVA met medewerking van onze WF-ambassadeur Sonny Silooy: https://www.youtube.com/watch?v=tLIpvypp7os

   
  Walking Football is een begrip aan het worden bij Sporting Martinus. Elke woensdagmorgen om 10.00 uur staan onze 65+ matadoren weer in onze eigen ArenA, waarbij het natuurlijk uiteindelijk gaat om het winnen van de 3e helft.
  Ook meedoen? Welkom! Meer info op: