• Voltallige trainersstaf zondagselectie verlengt contract

  31 jan 2021 Beheerder
 • Het bestuur van Sporting Martinus heeft de contracten van Tom Verhoek (trainer/coach Zondag 1), Mark de Boer (trainer Zondag 2), Ritchie Nanninga (trainer Onder-23) en Roel Turkenburg (keeperstrainer) verlengd. Daarmee blijft de huidige trainersstaf voor volgend seizoen intact. Verhoek blijft zelfs tot de zomer van 2023 aan de club verbonden.

   

  Hoofdtrainer Tom Verhoek is bezig aan zijn derde seizoen in Amstelveen, waarvan alleen de eerste jaargang (een vijfde plek in 2018/19, red.) volledig was. Momenteel bezet de Zondag 1 de tweede plaats in de zondag derde klasse C, al is het nog uiterst onzeker of het seizoen wordt uitgespeeld. De afgelopen jaren heeft Verhoek bewezen de eigen jeugd goed te kunnen inpassen en de groep door te ontwikkelen. Vanuit de spelersgroep werd eveneens aangegeven graag door te willen met de volledige technische staf, waarna het binnen een week vrij snel rond was.

   

  “Ik vind het een superleuke club en ben enorm tevreden over de staf die we nu hebben staan. De twee coronaseizoenen tel ik eigenlijk niet mee, dus volgens mij gaat het nu pas echt beginnen. Ik wilde dan ook graag blijven”, vertelt Verhoek. “De doelen veranderen niet: we willen naar de tweede klasse. Met het tweede hebben we al een stap gemaakt (promotie naar reserve eerste klasse, red.) en nu is het de beurt aan het eerste. Of het nou via een kampioenschap is of via de nacompetitie: het is wel een keihard doel.”

   

  Mark de Boer (49) is pas bezig aan zijn eerste jaar bij de club. Hij heeft in korte tijd een zeer goede indruk achtergelaten op de technische commissie. “Als je zo ontvangen en begeleid wordt, voelt dat heel goed. De plannen spreken mij aan en mijn werk is hier zeker nog niet klaar”, zegt De Boer enthousiast. “Mijn gevoel bij de club is gewoon goed. Iedereen die hier rondloopt, heeft echt een Martinus-hart. Dat merk je aan alles en vind ik mooi om te zien.”

   

  Ook Turkenburg is nieuw en een waardevolle toevoeging aan de technische staf gebleken. Met hem is er een extra veldtrainer op dinsdagen bij de groep aanwezig. Ritchie Nanninga (35) loopt daarentegen al zijn hele leven rond op Overburg en groeide, na jaren de Onder-19 te hebben gedaan, afgelopen zomer mee naar de nieuwe Onder-23. “Het was natuurlijk allemaal nieuw, maar na vier wedstrijden hebben we een beetje een beeld van het niveau. Uiteindelijk moeten we het team iets sterker maken en het een stukje omhoog brengen zodat dit echt een opleidingsteam wordt voor het eerste.”

   

  Met het verlengen van de contracten van de trainersstaf geeft de technische commissie een duidelijk signaal van vertrouwen af. “Als je wil presteren, is het goed om een goede organisatie, structuur en rust te hebben”, verklaart bestuurslid Arjan Bisseling. “Ik denk dat wij met Tom de volgende stap kunnen zetten. Vandaar dat we er ook snel uit waren. Met behoud van de Martinus-identiteit willen we een hoger niveau aantikken. Natuurlijk willen we allemaal naar die tweede klasse, dat wil ik ook zo snel mogelijk, maar het belangrijkste is dat het fundament goed is.”