• Vlaggenschip verspeelt onnodig punten tegen DSOV

  29 jan 2024
 • Na een winterstop van liefst zes weken, inclusief de afgelaste wedstrijd van vorige week tegen Antibarbari, stond deze zondag de herstart van de competitie voor ons vlaggenschip op het programma. In een overheerlijk Vijfhuizens winterzonnetje werd aangetreden tegen het DSOV van onze oud-trainer Tom Verhoek die vooraf natuurlijk gebrand was op een goed resultaat. Hoewel Sporting Martinus de betere partij was, legio kansen creëerde en een overwinning terecht was geweest, bleef de ploeg van trainer-coach Michael Crombeen steken op een 0-0 gelijkspel.

  Sporting Martinus voor rust bovenliggende partij
  Zonder de donderdag geblesseerd geraakte Anthony Dean, zieke Nils Spooren, met een lichte hersenschudding kampende Chivu Gathier en op de bank startende Michael Mol maar mét Bjorn van Breenen die na 2,5 maand blessureleed zijn eerste minuten weer kon maken, startte Sporting Martinus sterk. Joost van Unen, Nathan Dahele en Max Musch vervingen de afwezigen in de basisopstelling en lieten een puike indruk achter.

  Nadat keeper Sharique Hovenkamp het goed vertegenwoordigde Amstelveens publiek al in minuut drie nog even liet schrikken door ruim de tijd te nemen bij een uittrap (de door de DSOV-spits geblokte bal verdween gelukkig naast het doel) nam Martinus het heft in handen en wist met hier en daar fraai combinatiespel de eerste kansen af te dwingen. Na een minuut of 10 werd Jay Day op rechts weggestuurd, vanaf de achterlijn bediende hij de inkomende Sem van Bruggen die in en duel om de bal het onderspit delfde en van scoren werd afgehouden. Nadien kopte de met het hoofd immer gevaarlijke Siem Klok bij de tweede paal een vrije trap van Sam Honsdrecht net naast en schoot Max Musch met links de bal uit een rebound rakelings langs de kruising.

  Vroege wissel en gele kaarten
  Als gepland liet Van Breenen zich na zijn eerste dertig minuten vervangen door Michael Mol die vrij snel al een kans op de openingstreffer kreeg; Broos Krijger dribbelde zich vrij tussen twee tegenstanders waarna Mol vanaf twintig meter uithaalde maar zijn shot over zag gaan. Aan de andere kant een rommelige situatie met vermeend hands door de meeverdedigende Sem van Bruggen; te fel reageren kwam Tom Verhoek op de eerste gele kaart van de wedstrijd te staan. Er zouden er nog velen volgen van scheidsechter Jans die naar het oordeel van beide kampen iets te kwistig met kaarten strooide, met name wegens protesteren dan wel na emotioneel reageren… Ook assistent-trainer Barry Kenselaar van de thuisploeg ontving geel. Uiteindelijk zochten spelers en staf van Sporting Martinus na de eerste 45 minuten de kleedkamer op, zichtbaar geïrriteerd door het uitblijven van doelpunten.

  Na rust meer evenwicht, Sporting Martinus de beste kansen
  Mede door een omzetting van coach Verhoek die met het naar achteren halen van spits Bianco Carolina overstapte naar een 5-3-2 formatie kreeg DSOV voor rust al meer vat op het aanvalsspel van Sporting Martinus. Ook na rust hield DSOV beter stand en had direct bij aanvang van het tweede bedrijf zelfs een grote kans op voorsprong te komen; Chris Zaide schoot echter hard voorlangs.
  In aanvallend opzicht bleef Sporting Martinus aandringen. In minuut 55 een snelle aanval over links via Broos Krijger die naar binnen kapte, zijn schot gekraakt zag worden en de afvallende bal voor de voeten van de instormende Musch belanden. De jongeling twijfelde geen moment maar trof met zijn linker vol de paal. Kort daarna een voorzet van Klok vanaf de rechterflank die eerst door Van Bruggen net niet lekker geraakt werd waarna ook Musch een teenlengte tekort kwam om af te drukken.

  Aanvallende wissels en aanpassingen leveren niet het gewenste resultaat op
  Halverwege de tweede helft kwam middenvelder Gathier binnen de lijnen voor Van Unen en verving extra aanvaller Martijn Guitink middenvelder Honsdrecht; twee aanvallende wissels, korte tijd later gevolgd door ook verdediger Klok naar het front te sturen om alles in het werk te stellen die ene verlossende treffer te produceren. Ook Ibrahim Uwamahoro kwam voor de laatste tien minuten de moegestreden Musch nog vervangen. Tot meer kansen kwam het zeker; kopballen van Day en Krijger net naast en een schot van Van Bruggen leverden helaas niet het gewenste resultaat op waardoor de befaamde brilstand waar mee begonnen werd, na negentig minuten nog altijd op het scorebord stond. Lelijk smetje was nog de totaal onnodige tweede gele prent voor Van Bruggen. Nadat hij tien minuten voor tijd al geel kreeg wegens protesteren besloot hij na het laatste eindsignaal op herhaling te gaan. Met dito reactie van de scheidsrechter waardoor hij zichzelf de derby van a.s. zondag door de neus boorde.

  Stand en programma
  Rivalen aan de top De Meer en ZSGOWMS wonnen beide en kruipen dus dichterbij. Sporting Martinus is op doelsaldo nog net koploper maar met De Meer (dus) in punten gelijk en ZSGOWMS op slechts één punt achterstand zijn de messen geslepen en zal de equipe van Crombeen verder onnodig puntverlies moeten zien te voorkomen.
  Te beginnen a.s. zondag 4 februari in een kolkend Stadion Overburg tijdens de klassieke derby tegen Roda ’23. Onze lokale rivalen zijn echter aan een sterke reeks bezig met vijf overwinningen op rij in de tweede periode dus dat wordt bepaald geen walk-over.

  Om 14:00 wordt er afgetrapt. Voorafgaand om 11:00 speelt ons 2e elftal tegen koploper De Meer 2, gevolgd (om 12:45) door een voorwedstrijd tussen de beide JO9-1 teams van Sporting Martinus en Roda ’23. Na afloop zal het ongetwijfeld nog lang gezellig blijven onder muzikale begeleiding van DJ Jomo en zanger Frank Reinold. Kaartjes voor deze wedstrijd én gezellige middag zijn al maanden uitverkocht maar samen met zo’n duizend andere bezoekers bent u alsnog van harte welkom om er bij te zijn. We zien u graag weer in grote getalen langs de lijn.

  Opstelling Sporting Martinus:
  Sharique Hovenkamp, Siem Klok, Joost van Unen (65. Chivu Gathier), Christoph Kleiren, Nathan Dahele, Jay Day, Bjorn van Breenen (30. Michael Mol), Sam Honsdrecht (65. Martijn Guitink), Max Musch (80. Ibrahim Uwamahoro), Sem van Bruggen, Broos Krijger

  Kijkt u voor meer sfeerbeelden, reportages en verslagen vooral ook op
  • https://www.facebook.com/groups/395152963878170
  • https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/sporting-martinus-baalt-van-gelijkspel-tegen-dsov/
  • https://www.dsov.nl/113/44481/voetbal-uitslagen/wedstrijd-details/?tab=3
  https://1amstelveen.nl/8amstelveen/ - het wekelijkse voetbalpraatprogramma “De 8 van Amstelveen”, iedere dinsdag op https://1Amstelveen.nl

  Artikel foto: Haarlems Dagblad 29.01.2024