• Vereniging

  Sporting MartinuS is opgericht op 16 mei 1919. In 1999 gingen Sporting Zuid en Sint MartinuS samen. Sint MartinuS was tot aan die fusiedatum een zelfstandige vereniging. In 1930 werd het opgericht vanuit de Agneskerk bij het Haarlemmermeerstation, de Augustinuskerk bij de Kalfjeslaan tegenover Bar 1890 en de Annakerk aan de Amsterdamseweg bij het KLM gebouw en de A9. De start was aan de Rentmeesterlaan op een weiland van de familie Klarenbeek.  Kleedgelegenheid was er niet. 

  Op 24 september 1951 betrok St. MartinuS het, toen spiksplinternieuwe, huidige sportpark Overburg aan de Amsterdamseweg in Amstelveen. 

  Sporting Zuid had al fusies achter de rug. De oudste vereniging was De Zwaluwen, opgericht op 16 mei 1919 door leden van De St. Josef Gezellenvereniging aan de Stadhouderskade in Amsterdam. Zij voetbalden ver daarvandaan bij de Sloterweg. 

  Kort na de oorlog gingen Amstelboys (gestart bij de Willibrorduskerk aan de Amsteldijk) en De Zwaluwen samen en werden Amstelzwaluwen. De velden werden die van Amstelboys (voorheen SVO; 1930) aan de Ouderkerkerdijk (achter de volkstuinen van Amstelglorie) langs de Amstel.

  The Unity (in het prille begin KMD: Klein Maar Dapper) werd opgericht in 1923 in de Vredesparochiebuurt. Het eerste jaar werd er nog niet aan de competitie deelgenomen. In het tweede levensjaar speelde men in de Watergraafsmeer.

  Al deze verengingen speelden competitiewedstrijden in RKUVB, RKAVB en DHVB. Na de oorlog kwam er pas één overkoepelende KNVB.

  In 1971 fuseerden Amstelzwaluwen en The Unity tot Sporting Zuid.

  Amstelzwaluwen moest van haar locatie weg vanwege de aanleg van de ringweg A10. The Unity, ook een vereniging uit Amsterdam Zuid, moest haar complex in het A’damse Bos verlaten, omdat daar kunstgrasvelden aangelegd werden voor het WK-hockey. Sporting Zuid ging enkele jaren later spelen op het nieuwe veldencomplex Het Loopveld aan de Kalfjeslaan.

  Op 16 mei 1999 fuseerden St. MartinuS en Sporting Zuid en kreeg de vereniging haar huidige naam Sporting MartinuS (officieel Sporting Zuid Sint Martinus). De accommodatie is die van het vroegere St. MartinuS aan de Amsterdamseweg 247 in Amstelveen.

  Tot aan de fusie was de hoogste klassering, die van St. MartinuS. Zij speelden 4 jaar in de 2e klasse KNVB (tussen 1978 en 1982).

  Sporting MartinuS zondag 1 startte in de 4e klasse KNVB, zat 7 jaar in de 2e klasse B van West1 en speelt sinds 2011/2012 weer 3e klasse.