• Stijn Nieboer (17) KNVB Talent Scheidsrechter van het Jaar!

  10 jan 2024
 • We hebben massaal op hem gestemd tijdens de provinciale verkiezing en Stijn heeft tijdens de nationale selectieronde prachtig waargemaakt! Gefeliciteerd, Stijn!

  Talent Scheidsrechter van het jaar 2023
  Onze 17-jarige scheidsrechter Stijn Nieboer is door een vakjury verkozen tot het Talent Scheidsrechter van het jaar 2023. Dat is afgelopen zaterdag in Zeist bekendgemaakt tijdens de door ARAG en de KNVB georganiseerde Dag van de FairPlay. “Ik voel mij ontzettend vereerd dat ik deze prijs in ontvangst mag nemen.” Stijn maak zich tijdens het fluiten hard om verbale agressie tegen te gaan. “Hopelijk wordt dit dan ook minder,” aldus het talent van het jaar.

  Stijn is lid van Sporting Martinus. In een online stemronde kreeg hij in zijn categorie (verenigingsscheidsrechter) de meeste stemmen van alle genomineerden uit de provincie. Daarmee drong hij door naar de finale die zaterdag in Zeist plaatsvonden.

  Tijdens deze Dag van de FairPlay werden de vijf winnaars van de Amateurscheidsrechter van het Jaar Verkiezing bekendgemaakt. Zowel in de categorie KNVB-scheidsrechter als in de categorie Verenigingsscheidsrechter is er een mannelijke én een vrouwelijke winnaar uitgeroepen. Bij de KNVB-scheidsrechters werden Özge Avci (27) uit Amsterdam en Ruben van Klinken (17) uit Emmen de winnaars. Bij de verenigingsscheidsrechters waren dat Sylvia Hoogervorst (44) uit Teylingen en Piet van Montfort (82) uit Bergeijk. Stijn Nieboer werd uitgeroepen tot Talent van het jaar 2023.

  ENERVERENDE VERKIEZING
  Het vijftal is als winnaar uit de bus gekomen na een enerverende verkiezing, die vanaf de start in september 2023 in totaal 48 provinciewinnaars opleverde. Uiteindelijk mochten vier finalisten per categorie hun verhaal pitchen en vragen over FairPlay beantwoorden voor de vakjury. Deze jury bestond uit Franca Overtoom (assistent-scheidsrechter betaald voetbal), Serdar Gözübüyük (scheidsrechter betaald voetbal), Marc van Erven (CEO ARAG) en Sjoerd Mossou (voetbaljournalist, columnist en schrijver).

  HOGER NIVEAU
  Op de Dag van de FairPlay die door ARAG en de KNVB werd georganiseerd kwamen 300 enthousiaste amateurscheidsrechters bij elkaar in Zeist. Het doel van deze dag was om het scheidsrechtertalent bij de amateurscheidsrechters naar het volgende niveau te brengen aan de hand van inspirerende workshops over spelregels, samenwerken met de assistent-scheidsrechter en omgang met spelers. Ook inspireerde scheidsrechter Serdar Gözübüyük de zaal met een vlammend betoog over de pracht van het vak en droeg Sjoerd Mossou een column op aan de scheidsrechter.

  Website: www.scheidsrechtervanhetjaar.nl.

  Foto 1: Stijn Nieboer met de juryleden Franca Overtoom, Sjoerd Mossou en Marc van Erven. Foto: KNVB
  Foto 2: Stijn werd op onze bomvolle nieuwjaarsreceptie namens de club door voorzitter Rick van Bruggen en secretaris Ramon Rikken in de bloemetjes gezet.