• SPORTING MARTINUS WINT OOK TWEEDE BEKERWEDSTRIJD: ’T GOY – SPORTING MARTINUS 0-5 (0-3)

  7 sep 2020 Beheerder
 • Na de klinkende 5-0 thuisoverwinning vorige week op vijfdeklasser SMVC Fair Play reisde ons vlaggenschip vandaag af naar het pittoreske ’t Goy om het daar op te nemen tegen de lokale en gelijknamige vierdeklasser. Met exact dezelfde cijfers werd ook deze tegenstander aan de zegekar gebonden waardoor volgende week in een rechtstreeks duel met VVZA uit Amersfoort bepaald wordt welke ploeg zich kwalificeert voor de knock-out fase van het KNVB bekertoernooi.

  Bekerwedstrijden zo aan het begin van het seizoen worden veelal gebruikt om als verlengstuk van de voorbereiding richting competitiestart nog een aantal spelers op bepaalde posities aan het werk te zien, veel door te wisselen én wedstrijdfit te raken. Al met al toewerkend naar de ploeg die op 20 september aan de aftrap zal staan in de competitieouverture tegen Purmerend.

  Tom Verhoek’s ploeg startte in de volgende opstelling: Danny de Bruijn, Yvo Bary, Matthijs Boersma, Jelle de Wild, Joost van Unen, Björn van Breenen, Nils Spooren, Jan Sjerps, Anthony Dean, Ralph Rekkers en Tiago dos Santos.

 • Al snel bleek dat Sporting Martinus de betere ploeg was met “veel voetballend vermogen” in de gelederen. Met iets meer scherpte in de afronding had het na vijf minuten al 0-2 kunnen staan maar het in grote corona getale binnengedruppelde publiek moest enig geduld betrachten tot na een minuut of tien Ralph Rekkers hard en vakkundig de 0-1 tegen de touwen joeg na een fraaie steekpass van Nils Spooren. Minimaal één penalty werd de roodgelen onthouden na een overduidelijke overtreding op de sterk spelende Anthony Dean alvorens de score werd uitgebouwd via 0-2 door diezelfde Anthony (assist Yvo Bary)  tot een 0-3 ruststand door een doelpunt van Tiago dos Santos na fraai voorbereidend werk van Anthony.

  In de rust werden de eerste verse krachten ingebracht; Christoph Kleiren kwam in de plaats van de verdienstelijk spelende Matthijs Boersma en David Soesan verving de licht geblesseerde Anthony Dean.

  Het krachtverschil bleef groot, met meer wissels nam de dynamiek wat af, het aantal overtredingen wat toe en gelukkig het aantal doelpunten ook. Kort na elkaar kwamen Max Boonstoppel (voor Yvo Bary), Martijn Guitink  (voor Ralph Rekkers) en Jeffrey Riemslag (voor Jelle de Wild) in de ploeg waarna we ons konden opmaken voor het laatste halfuur. Eerst was het Martijn Guitink die met een fraaie solo over de linkerflank eigenhandig de 0-4 produceerde waarna het slotakkoord voor David Soesan was; als een ware spits ontsnapt aan de buitenspelval omspeelde hij handig de keeper om de 0-5 in het lege doel achter te laten.

  Een prettig en leerzaam potje zo twee weken voordat het echte werk gaat beginnen. En dat onder toeziend en tevreden oog van El Presidente Rick, Talent Master Ron en Dress King Guido die persoonlijk kwam genieten van de uitstraling van “zijn” casual geklede boys. Altijd gewaardeerd!

 • Aanstaande zondag 13 september om 14.00 uur op Stadion Overburg de finale in deze KNVB bekerpoule tegen VVZA. Tevens een Special Edition want het is ook de afscheidswedstrijd van clubicoon Raymon Wismeijer die na 14 jaar in het eerste elftal gespeeld te hebben, zijn laatste officiële wedstrijd voor Sporting Martinus 1 zal spelen. U bent er toch ook bij?