• Onherkenbaar Sporting Martinus verspeelt andermaal dure punten

  25 mrt 2024
 • In een koud, nat en winderig Soest speelde een onherkenbaar en ogenschijnlijk ongeïnspireerd Sporting Martinus gelijk tegen het op de elfde plaats bivakkerende en tegen lijfsbehoud knokkende SO Soest. Na De Meer, DSOV, Abcoude en DCG werd voor de vijfde keer op rij niet gewonnen in een uitwedstrijd waar bij winst de achterstand op beide koplopers ZSGOWMS en De Meer juist weer tot respectievelijk drie en twee punten geslonken zou zijn. De fraaie overwinning van vorige week op ZSGOWMS verliest hiermee een deel van zijn glans en waarde.

  Rommelig duel met nauwelijks kansen
  Van beide kanten werd bepaald geen grootse wedstrijd op de mat gelegd. De slagregens en wind(stoten) hielpen daar weliswaar niet bij maar waar combinaties over de grond dan een oplossing hadden kunnen zijn werd toch veelvuldig de lange bal door de lucht gespeeld zoals ook in verdedigend opzicht de bal te vaak onrustig naar voren werd gepompt of onnodig naar de verkeerde kleur gespeeld. Toch was er een grote kans al na acht minuten toen Anthony Dean alleen op Soester doelman Justin Bohus afstormde maar zijn inzet net voorlangs zag gaan.

  Op zijn beurt wist ook Soest nauwelijks kansen te creëren maar kwam toch na een half uur spelen op voorsprong door een duur balverlies in de Martiniaanse defensie. Samir Sassi onderschepte de bal, rondde alleen voor Sharique Hovenkamp koelbloedig af en zette de 1-0 ruststand op het bord.

  Na rust meer kansen; meer dan een gelijkspel zat er niet in
  Bij aanvang van de tweede helft twee wissels aan de kant van Sporting Martinus. Joost van Unen verving Siem Klok en Martijn Guitink kwam in de plaats van Nils Spooren. Het spelbeeld veranderde nauwelijks, veel onnodig balverlies vormde de basis tot onsamenhangend aanvalsspel waarbij de gelijkmaker op vergelijkbare wijze tot stand kwam als het eerste doelpunt; onnodig balverlies bij Soest achterin leverde een buitenkansje op voor Dean die hier wel raad mee wist en in de 73e minuut overtuigend afrondde. Broos Krijger kreeg nog een grote kans maar kwam niet tot een schot waarna Sem van Bruggen in de herkansing zijn kans in eveneens rook zag opgaan.

  Waar Sporting Martinus met de nodige druk naar voren probeerde de winnende treffer af te dwingen maakte Soest aan de andere kant nog bijna handig gebruik van de geboden ruimte. Ook de laatste wissels van trainer-coach Crombeen, Bryce Day voor Sam Honsdrecht en Ibrahim Uwamahoro voor Broos Krijger, brachten geen verandering meer in de uitslag waarmee het 1-1 gelijkspel een juiste uitslag van een jammerlijk matige wedstrijd was. Waar Soest uiteindelijk blij was met een punt likte Sporting Martinus andermaal de wonden na zuur en duur puntverlies.

  Opstelling Sporting Martinus:
  Sharique Hovenkamp, Siem Klok (46. Joost van Unen), Nathan Dahele, Christoph Kleiren, Nils Spooren (46. Martijn Guitink), Jay Day, Bjorn van Breenen, Sam Honsdrecht (70. Bryce Day), Broos Krijger (80. Ibrahim Uwamahoro), Anthony Dean, Sem van Bruggen

  Kijkt u voor meer sfeerbeelden, reportages en verslagen vooral ook op
  • https://www.facebook.com/groups/395152963878170
  • https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/pijnlijk-gelijkspel-voor-sporting-martinus-in-titelstrijd/
  • https://www.so-soest.nl/nieuws/12840/verdienstelijk-gelijkspel-so-soest-tegen-martinus
  https://1amstelveen.nl/8amstelveen/ - het wekelijkse voetbalpraatprogramma “De 8 van Amstelveen”, iedere dinsdag op https://1Amstelveen.nl
  Uitslagen en programma zijn terug te vinden op https://www.hollandsevelden.nl/competities/2023-2024/west-1/zo/2b/

  Toelichting video's: 
  1. opkomst teams
  2. kans vrije trap Bjorn van Breenen
  3. de volwassen keiharde kern
  4. doelpunt 1-1 Anthony Dean