• Sporting Martinus wint de titel Amstelveense sportvereniging van het jaar 2019!

  1 feb 2020
 • Sporting Martinus is tijdens het Amstelveens Sportgala op vrijdag 24 januari 2020 uitgeroepen tot Amstelveense Sportvereniging van het jaar 2019!!
  Onze bestuursleden Henk Blom, Michel Becker en Harry Pijnenborg namen met plezier namens de club deze eervolle prijs, inclusief een cheque ter waarde van € 2.500,-- in ontvangst.

  Met deze mooie erkenning zijn wij als club natuurlijk zeer blij en supertrots! Deze belangrijke prestatie is een mooie optelsom van elke bijdrage die iedereen doet binnen onze vereniging, als lid, als vrijwilliger en als sponsor en donateur, al meer dan 100 jaar. We bedanken daarom de vakjury en AmstelveenSport hartelijk voor deze fraaie erkenning. Hieronder leest u het officiele Juryrapport. 

 • Dit jaar hebben maar liefst 10 verenigingen een uitvoerige motivatie gestuurd, waarin zij hun sportvereniging voorstelden als dé Sportvereniging van het jaar 2019. De motivaties van AV Startbaan, i-Turn, Klaverjasclub De Meent, KVA, MHC Amstelveen, RODA’23, Sporting Martinus, Stichting Rolstoeldansen Amstelveen, United Amstelveen en Zwemvereniging de Watervrienden zijn door de jury nauwlettend gelezen en beoordeeld op de criteria.  De jury was onder de indruk van de inzendingen van iedere afzonderlijke vereniging. Veel verenigingen laten zien sociaal betrokken te zijn, een buurtfunctie te vervullen en rookvrij te zijn of te worden. De keuze was daardoor moeilijk, maar wel unaniem. Over de genomineerde verenigingen zegt de jury dat deze zonder uitzondering een grote bijdrage geleverd hebben aan Amstelveen, dat ze bij uitstek het clubgevoel vertegenwoordigen en zich als eerste ingezet hebben voor een rookvrij Amstelveen. Deze verenigingen hebben bijgedragen aan acceptatie en gemeenschapszin en maatschappelijke betrokkenheid getoond.

  Juryrapport Amstelveense Sportvereniging van het jaar 2019 is Sporting Martinus 

  Sporting Martinus is een levendige en gezonde vereniging die al 100 jaar oud is! De vereniging houdt zich naast het voetbal ook bezig met maatschappelijke vraagstukken. Zo is iedereen welkom als lid of bezoeker. De vereniging is er voor alle leeftijden en nationaliteiten, seksen en beperkingen. Een echte inclusieve vereniging zoals de jury dat graag ziet! Sporting Martinus heeft het Walking football voor senioren meteen omarmd en tot een succes gemaakt. Het is een club die de samenwerking zoekt met andere verenigingen, bedrijven, organisaties en de buurt. Het is een vereniging die verder kijkt dan het groene gras en stappen durft te zetten om bepaalde doelen te bereiken. Bij Sporting Martinus staat men open de ervaringen te delen met andere verenigingen. Ten slotte heeft de vereniging als één van de eerste verenigingen de stap gezet om rookvrij te willen zijn.

  Foto's: amstelveenweb.com