• Sporting Martinus revancheert zich, wint en doet goede zaken aan kop

  13 feb 2023 Beheerder
 • Na de net zo teleurstellende als terechte nederlaag van vorige week bij Altior, de eerste van het seizoen, keek heel voetbalminnend Amstelveen en omstreken deze zondag halsreikend uit naar de reactie van het Martiniaanse vlaggenschip. Welnu, die reactie kwam er, Sporting Matinus speelde een puike pot en versloeg het altijd stugge ROAC met 3-1.
  Met nog altijd een aantal door blessures afwezige spelers startte de ploeg van trainer Tom Verhoek in de volgende opstelling: Yannick Rosenboom, Bryce Day, Christoph Kleiren, Joost van Unen, Jefferson Vegas, Jay Day, Bjorn van Breenen, Broos Krijger, Anthony Dean, Luka Misumi en Tiago dos Santos. Wisselspelers waren Sem van Bruggen, Jesse Correia, Martijn Guitink, Ralph Jurka en Max Musch (JO19-1).

  Luka van de 0 af
  Sporting Martinus startte geconcentreerd en had gedurende de gehele eerste helft een gezond ogend veldoverwicht dat resulteerde in een aantal fraaie acties en aanvallen, zo ook voldoende kansen. ROAC hield de afstand tussen linies kort, verdedigde positioneel en fysiek sterk en loerde met scherpe counters via hun snelle vleugelspits Bart Hogenboom op een kans. Yannick moest daarbij handelend optreden en bracht redding op een lage schuiver in de benedenhoek. Aan de andere kant waren er kansen voor en schoten van Martinus die door ROAC met man, macht, paal, lat, kunst-, vlieg- en goed keeperswerk gekeerd werden. En dan is daar altijd weer die verdomde voetbalwet… na een schier onschuldige hoge voorzet in de Martiniaanse doelpunt en een misverstand tussen Joost en Yannick verdween de kunstleren knikker via de kruin van eerstgenoemde pardoes in eigen doel. Na een half uur spelen keken we dan toch weer naar een 0-1 tussenstand.
  Sporting Martinus rechtte de rug, bleef rustig en goed voetballen en zocht gestaag de weg naar de terechte gelijkmaker. En die kwam er, pal voor rust, gelijk een grote opluchting bij onze Luka. Want daar waar hij voorgaande seizoenen er lustig om los scoorde stond de teller deze competitie nog op nul. En dat gaat vreten. Maar na zijn zoveelste fraaie actie waarin hij na wederom een puike assist van Anthony zijn tegenstander slim afschudde en resoluut afdrukte, was daar de blijdschap. Uiteraard met de 1-1 maar misschien nog wel meer om zijn eerste van het seizoen. Laten er nog maar velen volgen!

  Allesbehalve saai
  Na rust met de ingebrachte Martijn voor de nog altijd niet geheel fitte Broos was daar direct in de tweede minuut na de herstart de 2-1 voorsprong. Als een duveltje uit het welbekende doosje was daar direct diezelfde Martijn die weggestoken werd door Luka, onderweg zijn tegenstander gepaneerd en enigszins duizelig achterliet en met zijn eerste actie van de wedstrijd de wederom sterk keepende ROAC-goalie Mitchel Boere kansloos liet.
  Daarna was het spel op de wagen. Meer strijd, een beter Sporting Martinus en een voor een resultaat strijdend ROAC. Eerst was daar Jay die een fraaie solo produceerde, ver kwam maar uiteindelijk afgestopt werd. Anthony kreeg een vrije schotkans vanaf de rechterflank maar schoot net naast en een volgende fraaie aanval van Martinus spatte onderkant lat terug het veld weer in. Maar ook ROAC stichtte gevaar met een afstandsschot in een keer uit de lucht genomen dat net voorlangs het doel van Yannick verdween. Daar vond Bjorn het zijne van en schoot van ver, uit stand en met zijn rechter pardoes op de paal. En halverwege het tweede bedrijf haalde het roodgele legioen opgelucht adem toen in een scrimmage in de eigen zestien de bal tot twee maal toe op de eigen paal en lat belandde. Saai was het dus allesbehalve.

  Overwinning binnen en goede zaken
  Toen de rook enigszins opgetrokken was volgden de volgende wissels: Anthony had zijn werk gedaan en met fraaie passeeracties en scherpe voorzetten laten zien waartoe hij in staat is. Hij werd afgelost door “Mister Slot op de Pot” Jesse. En voor het laatste kwartier kwam Ralph, met alles wat zijn hamstring bij elkaar hield, in het veld voor Tiago om gezamenlijk te helpen de overwinning veilig te stellen. En zo geschiedde. ROAC drong nog wel aan maar liet daarbij veel ruimte waar Martinus dankbaar gebruik van maakte. Met een fraaie pass in de ruimte stuurde Luka (hiermee betrokken bij alle drie de doelpunten!) Bjorn weg die op zijn beurt de juist ingevallen Sem vrijstaand op de doellijn bediende om de beslissende 3-1 binnen te tikken.

  Al met al een zwaar bevochten maar terechte en dus knappe overwinning op (tot vandaag) nummer zeven ROAC met na Sporting Martinus de minst gepasseerde verdediging. Als dan op diezelfde dag achtervolgers SCPB’22 en Roda ’23 punten verspelen spreken we “goede zaken doen aan kop in 2B”. Dat smaakt naar meer hoor ik u denken maar dat “meer” vergt even geduld. Komende twee weken geen competitievoetbal, 5 maart a.s. gaan we op verplaatsing naar De Kwakel voor de streekderby tegen KDO.

  Tussentijds bent u natuurlijk van harte welkom voor vermakelijk oefenpotje tegen eersteklasser Fortuna Wormerveer. Op donderdagavond 23 februari om 20:00 wordt afgetrapt in ons eigen sfeervolle Stadion Overburg. We zien elkaar vast snel weer!

  Kijkt u voor meer sfeerbeelden, reportages en verslagen vooral ook op
  • https://www.facebook.com/groups/395152963878170
  • https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/koploper-sporting-martinus-verslikt-zich-niet-en-doet-goede-zaken/
  • https://www.svroac.nl/zure-nederlaag-bij-de-koploper-voor-s-v-roac-1/
  • https://rtva.nl/programmas/8amstelveen/
  (het wekelijkse voetbalpraatprogramma “De 8 van Amstelveen”, iedere dinsdag op RTVA)

  Alle uitslagen en de stand zijn terug te vinden op https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/zondag-2b/