• Sporting Martinus morst dure punten op bezoek bij laagvlieger KDO

  5 mrt 2023 Beheerder
 • Het wil nog maar moeizaam lukken in de tweede seizoenshelft met Sporting Martinus. Waar in de serie heenwedstrijden liefst negen keer gewonnen en vier maal gelijkgespeeld werd tellen we in de eerste drie wedstrijden van de returns een krampachtige 2-0 nederlaag bij toen nog nummer laatst Altior, een zwaar bevochten 3-1 overwinning op het stugge ROAC en deze zondag andermaal puntverlies bij nummer twaalf KDO. De ploeg is gewaarschuwd want vanaf nu ruikt iedere tegenstander kansen tegen de, ja dat nog altijd wel, koploper.
  Op verplaatsing in het pittoreske De Kwakel trof de ploeg van scheidend trainer Tom Verhoek een goed georganiseerd en stug verdedigend KDO. Een droog maar guur winterweertje, spelend op natuurgras en een warrig fluitende leidsman waren de ingrediënten waar deze middag mee gedeald diende te worden. Over de gehele wedstrijd genomen was Sporting Martinus de betere ploeg dat spaarzaam tot doelgerichte acties en kansen kwam. KDO verkocht de huid duur, beperkte zich overwegend tot verdedigen en probeerde via spaarzame counters gevaar te stichten.

  Voor rust noteerden we nauwelijks kansen waarvan er toch één tot doelpunt gepromoveerd werd. Na een inworp diep tegen de Kwakelse achterlijn kwam de bal uit een scrimmage voor de voeten van Martijn Guitink die simpel kon binnentikken. Helaas keurde de scheidsrechter de goal af vanwege duwen in de rug van een tegenstander die daarbij zijn eigen keeper hinderde. Zelfgemaakt VAR-beelden toonden minimaal het dubieuze van de scheidsrechterlijke beslissing aan, de leidsman was echter niet te vermurwen waardoor beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten.

  Na rust met Ralph Jurka in de ploeg voor Broos Krijger ontstonden meer kansen voor Sporting Martinus maar in de afwerking wilde het niet lukken, veelal doordat in de laatste een woud van KDO-benen de weg versperde. Bo de Bruijn en Luka Misumi werden na een uur spelen ingebracht waardoor meer dreiging ontstond maar verder dan een schuiver van De Bruijn die door de KDO-doelwacht via de paal tot niet gegeven corner verwerkt werd en een op de doellijn gekeerde pegel kwam Martinus niet. Ook het inbrengen van Sem van Bruggen en Jasper Wessing in het laatste kwartier bracht geen verandering in de bloedeloze brilstand die aan het eind van de middag op het scorebord achterbleef.

  Al met al een teleurstellend resultaat waardoor de achtervolgers wederom dichterbij komen. Gelukkig verspeelde ook nummer twee ZSGOWMS twee punten waardoor Sporting Martinus nog altijd trotse lijstaanvoerder is met één en twee punten voorsprong op respectievelijk SCPB’22 en ZSGOWMS.
  Volgende week zondag 12 maart gaan we weer in ons eigen Stadion Overburg aan de slag waar middenmoter DSOV op bezoek komt. Wij zien u dan toch ook weer graag langs de kant hoor!

  Kijkt u voor meer sfeerbeelden, reportages en verslagen vooral ook op
  • https://www.facebook.com/groups/395152963878170
  • https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/sporting-martinus-laat-het-collectief-afweten-tegen-kdo/
  • https://rtva.nl/programmas/8amstelveen/
  (het wekelijkse voetbalpraatprogramma “De 8 van Amstelveen”, iedere dinsdag op RTVA)

  Alle uitslagen en de stand zijn terug te vinden op https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/zondag-2b/

  Beelden:
  Video: opkomst teams
  Video: Afgekeurd doelpunt Sporting Martinus
  Foto: Schot op de doellijn gekeerd
  Foto: Anthony Dean en Tiago dos Santos
  Foto: De muur van KDO in beeld