• Sporting Martinus loopt zich stuk op stug verdedigend DCG

  11 mrt 2024
 • In aanloop naar de topper volgende week tegen koploper ZSGOWMS diende Sporting Martinus deze zondag eerst af te rekenen met het doorgaans lastig te bespelen DCG. In de thuiswedstrijd werd moeizaam met 1-1 gelijkgespeeld, de return leverde ondanks een veldoverwicht wederom slechts één punt op. Beide ploegen verlieten het veld met dezelfde stand als waar de stevige wedstrijd mee begon.

  Beter Sporting Martinus creëert met name voor rust enkele kansen
  In nagenoeg dezelfde basisopstelling als vorige week in de wedstrijd tegen Bloemendaal verving alleen de van een schorsing teruggekeerde Broos Krijger de geblesseerd Sam Honsdrecht op de nummer tien positie. Met aanhoudend overtuigend combinatiespel, vrijkomende spelers tussen de linies en afwisselend lange crosspasses werd voornamelijk over de rechterflank de aanval gezocht.
  Anthony Dean kwam een paar keer goed door, Jay Day veelvuldig buitenom en ook Sem van Bruggen en Broos Krijger toonden zich beweeglijk en initiatiefrijk. Gelijktijdig werd defensief weinig tot niets weggegeven waardoor DCG er in het eerste halfuur hoegenaamd nauwelijks aan te pas kwam. Het in iets mindere aantallen aanwezige roodgele legioen had dan ook alle vertrouwen in een goed resultaat.

  De vervaarlijk indraaiende corners van Bjorn van Breenen werden telkens zorgvuldig uit de DCG-doelmond weggewerkt, voorzetten van de vleugels bereikten net niet het juiste eindstation en een schot van Dean ging hard voorlangs. Even zat de schrik erin toen balverlies op een kwetsbare plek op het middenveld een spaarzame counter van de gastheren inleidde; gelukkig spatte het schot op de paal uiteen. Met voldoende kruit nog in de benen zochten beide teams de kleedkamers op, plannen smedend voor het tweede bedrijf.

  Makkelijk gegeven strafschop in onrustige tweede helft
  Direct bij aanvang van de tweede helft kwam Christoph Kleiren in de ploeg voor de vlak voor rust aan zijn hoofd geraakte Nils Spooren. Het roodgele keurkorps van trainer-coach Michael Crombeen hield het betere van het spel en bleef combinerend de aanval zoeken. Na een stief kwartiertje leek de bevrijdende treffer dan toch te vallen; een fraaie combinatie tussen de uitverdedigende Day, kaatsende Dean en direct passende Chivu Gathier bracht Krijger in een 1:1 duel met DCG-captain Noval El Haddidi; zijn schot vanaf de zestienmeterlijn belandde helaas op de paal. Kort daarna een goede steekpass van Dean op Martijn Guitink die alleen op de keeper afgaand, al dan niet met de schouder, tegen de grond gewerkt werd. Scheidsrechter Schipper wees gedecideerd naar de stip, Van Breenen ging achter de bal staan, koos niet voor zijn vertrouwde rechterhoek en DCG-goalie Marcel Ons redde fraai.

  Aanvallende wissels voorkomen niet dat DCG een punt uit het vuur sleept
  Wellicht onder druk van het Martiniaanse veldoverwicht kwam de spelopvatting aan DCG-zijde helaas niet veel verder dan stug en stevig verdedigen en via lange halen naar voren zoeken naar de counter, hopend op een kansje. Met liefst vijf gele kaarten op zak, veel tijdrekken in én naast het veld haalde de thuisploeg handig het ritme uit de wedstrijd waarbij scheidsrechter Schipper telkens ruim tijd nam om het overzicht te houden over zijn administratie, de situatie en het veld.

  Om alsnog de zege binnen te slepen bracht Crombeen een aantal aanvallend ingestelde wissels: voor de laatste twintig minuten verving Hidde Kerstens op linksvoor de moegestreden Martijn Guitink, vijf minuten later gevolgd door Jefferson Vegas die als extra spitspeler in de ploeg kwam voor de steeds fitter wordende en langer inzetbare Anthony Dean. Ook de licht geblesseerde Sam Honsdrecht werd in een uiterste poging vlak voor tijd ingebracht voor Bjorn van Breenen, leverde nog een paar puike passes af maar tot serieuze doelpogingen kwam het helaas niet meer. En dus dropen Crombeen en zijn mannen, zo ook het meegereisde legioen, teleurgesteld af na andermaal puntverlies in een wedstrijd waarin met overwegend goed combinatievoetbal de tegenstander weinig tot niets in te brengen had, maar doelpunten uitbleven.

  Koploper ZSGOWMS en directe achtervolger De Meer wonnen wederom wél hun wedstrijden waardoor de achterstand op beide rivalen inmiddels is opgelopen tot respectievelijk zes en vijf punten. Zondag wacht de kraker tegen koploper en aartsrivaal ZSGOWMS. Om enigszins uitzicht te houden op een spannend competitieslot zullen de volle drie punten binnengehaald moeten worden en daar kan het Martiniaans vlaggenschip wederom de uitgebreide support van het legioen goed bij gebruiken. We zien u dus graag allen waar aanstaande zondag 17 maart om 14:00 in een volgepakt Stadion Overburg!

  Opstelling Sporting Martinus:
  Sharique Hovenkamp, Jay Day, Michael Mol, Nathan Dahele, Nils Spooren (46. Christoph Kleiren), Bjorn van Breenen (85. Sam Honsdrecht), Chivu Gathier, Broos Krijger, Anthony Dean (75. Jefferson Vegas), Sem van Bruggen, Martijn Guitink (70. Hidde Kerstens)

  Kijkt u voor meer sfeerbeelden, reportages en verslagen vooral ook op
  • https://www.facebook.com/groups/395152963878170
  • https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/sporting-martinus-in-de-wachtkamer-na-remise-tegen-dcg/
  • Foto’s van fotograaf Jos Spitteler van Het Amsterdamsche Voetbal: https://photos.google.com/share/AF1QipOAi-JiZpHac_Gu8nASYIg5pghsrEcpE-xd9G8-9iNojRkFRpMsyPwLI4FtzrMJng?key=YXZTWVpYcGc5azhwbHJYNHQ5eGNoc2p1dUFiVG9n
  https://1amstelveen.nl/8amstelveen/ - het wekelijkse voetbalpraatprogramma “De 8 van Amstelveen”, iedere dinsdag op https://1Amstelveen.nl
  • Uitslagen en programma zijn terug te vinden op https://www.hollandsevelden.nl/competities/2023-2024/west-1/zo/2b/


  Foto's-met dank aan: Jos Spitteler, Het Amsterdamsche Voetbal