• Sporting Martinus haalt uit en gaat als koploper de winterstop in

  15 dec 2019
 • Sporting Martinus gaat als koploper de winterstop in. Zwaluwen Utrecht werd met liefst 8-2 verslagen, waardoor de Martinianen naaste achtervolger AVV Swift op doelsaldo achter zich houden. Grote meneren op stadion Overburg deze zondagmiddag waren Ralph Rekkers en David Soesan, beiden goed voor drie goals.

  Vandaag nemen we u mee richting de laatste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar. Speelronde 12 staat en Zwaluwen Utrecht 1911 is de tegenstander op stadion Overburg. Na de Martiniaanse zege vorige week bij en tegen Vreeswijk, is Sporting Martinus weer lijstaanvoerder. Om als koploper de winterstop in te gaan is een zege op de nummer 12 een must. Zwaluwen won dit seizoen tot nu toe slechts 3 keer. 8 keer ging een partij verloren. Een gelijkspel viel er nog niet.

   

  Trainer Tom Verhoek mist vandaag centrale verdediger Jesse Correia. De hamstring doet nog steeds irriteren. Matthijs Boersma neemt zijn plek in.

  De basiself is daarmee als volgt:

  Niels Wuhtrich

  Yvo Bary

  Matthijs Boersma

  Christoph Kleiren

  Jeffrey Riemslag

  Björn van Breenen

  Tiago dos Santos

  Nils Spooren

  David Soesan

  Ralph Rekkers

  Joël Cornwall

  Op het bankje: Valentino, Raymon, David K., Joost en Dante.

  De pupil van de week is vandaag Thijmen Beekman. Thijmen is 9 jaar oud, aanvallende middenvelder en speelt in de JO10-7. Je kunt Thijmen wakker maken voor een goed bord Cannelloni, uiteraard klaargemaakt volgens moeders recept.

  Op een koud en guur stadion Overburg verzamelt zich een handjevol getrouwen zich langs de lijn. Zij die net een plekje hadden gevonden langs de lijn of op de tribune, zie dat het duel al na 3 minuten een hoogtepunt kent; een overtreding binnen de zestien op Ralph en de knikker gaat op de stip. Björn faalt niet en schiet koeltjes de 1-0 binnen.

  Sporting Martinus zet de Utrechters het eerste kwartier flink onder druk, zonder heel gevaarlijk te worden. Pas na de openingsfase zien we Zwaluwen uit de schulp kruipen. De blauwhemden groeien in de wedstrijd en weten de Martiniaanse equipe goed partij te bieden. Het resulteert in een treffer. Uit weliswaar de eerste de beste kans wordt gelijk gescoord: een vrije trap hoog in de zestien en binnenkoppen maar. Het deed even denken aan vorige week, toen Vreeswijk op eenzelfde wijze zeer efficiënt was. Sporting Martinus is dan zoekende en komt niet in het eigen spel. Zwaluwen ruikt de verlamming en slaat toe. Uit een messcherpe counter is daar de 1-2, op dat moment niet eens onverdiend. Trainer Verhoek grijpt in; hij wissels centrale verdediger Matthijs en brengt voor hem Joost in het hart van de defensie.

  In de slotfase van het eerste bedrijf zien we een Sporting Martinus wat zich herstelt van de mindere periode. Waar we in het begin van het seizoen nog wel eens konden klagen dat er te weinig werd gescoord uit de vele gecreëerde kansen, is dat nu wel anders. Nog voor rust buigt Sporting Martinus razendsnel de achterstand om in een voorsprong. Ralph Rekkers schiet binnen na een assist van Nils (2-2) en nog voor de kop thee met droog bischuitje is daar de 3-2 van Soesan, ditmaal op assist van Ralph na een bliksemsnelle counter.

  Na rust zien we Niels niet meer tussen de palen, maar gaat reservedoelman Valentino Meulman het doel verdedigen. Hij houdt de nul, maar ziet aan de overzijde de doelpunten als rijpe appeltjes van de boom vallen tegen een Zwaluwen wat ons zeker niet tegenviel. De score weerspiegelt zich dan ook niet met het wedstrijdbeeld vandaag. Doch, als rood gele reporter, we malen er niet om! We nemen het telraam er even bij na de thee, waarin Ralph en David een groot aandeel hadden in een monsterscore.

  Kort na rust tikt Ralph de 4-2 binnen op een keurige assist van Tiago. Ralph blijft betrokken bij veel doelpunten vanmiddag, want de 5-2 komt weliswaar van David Soesan, maar de assist komt van de voet van Ralph. Bij de 6-2 is de situatie precies andersom: David op Ralph en het is raak. David Soesan mag dan zelf de zevende maken, vlak voordat invaller Raymon Wismeijer er tegen het einde van de wedstrijd 8-2 van mag maken na een uitstekende assist van Joël. Zwaluwen speelt op dat moment al met tien man, als er door de uitstekend fluitende scheidsrechter direct rood wordt getrokken na een overtreding op Tiago. Had gezien het wedstrijdbeeld ook geel mogen zijn, maar de man in zwart koos voor het rode karton.

  Sporting Martinus behoud zo op doelsaldo de koppositie in de derde klasse C en gaat in alle rust de winterstop in. Trainer Tom Verhoek zag het als volgt vandaag: ‘’ Een heerlijk einde van 2019! het tweede elftal, wat vier weken geleden nog tegen degradatie strijdde, staat nu bovenaan de tweede periode. En het eerste doet vandaag uitstekende zaken in de competitie. Aanvallend waren wij vandaag oppermachtig. Ik denk dat de neutrale toeschouwer heeft genoten van onze aanvallen en doelpunten. Nu lekker even drie weken vrij. Ik wil iedereen bedanken voor de support in 2019 en mooie dagen en een goed uiteinde gewenst. Graag tot 5 januari tijdens de nieuwjaarswedstrijd!''

  We hervatten de competitie op 26 januari met een uitduel bij PVC. Op zondag 5 januari is de nieuwjaarsborrel, met uiteraard de welbekende nieuwsjaarswedstrijden. Tijden en programma volgen later.

  Rest ons u fijne feestdagen en een gezond en sportief 2020 toe te wensen!