• Sporting Martinus en Antibarbari delen punten na hoogstaand duel

  12 feb 2024
 • Deze zondag stond de inhaalwedstrijd van Sporting Martinus 1 tegen Antibarbari op het programma. In een hoogstaand en aantrekkelijk duel nam het Rotterdamse “Vlaggenschip” voor rust brutaal een 0-2 voorsprong waarna Sporting Martinus zich in de tweede helft knap terugknokte tot 2-2, kans op de overwinning had maar uiteindelijk genoegen moest nemen met een 2-2 gelijkspel.

  Scherp Antibarbari troeft voor rust Sporting Martinus af
  Plaats van handeling was, zeker vergeleken met het afgeladen huis van vorige week in de derby tegen Roda ’23, een matig gevuld maar altijd gezellig Stadion Overburg, in de volksmond inmiddels ook bekend als de Amstelveen Arena. Beide ploegen gingen voor de winst waardoor zich voor het publiek een uitermate aantrekkelijk duel ontvouwde. Sterspeler Joe Thomas van Antibarbari vocht met succes zijn rode kaart van vorige week aan en kon zodoende in de basisopstelling starten en als vertrouwd de lijnen uitzetten. Sporting Martinus begon goed aan de wedstrijd, bouwde zorgvuldig aan de eerste aanvallen richting vijandig doel waardoor Antibarbari noodgedwongen de welbekende kat uit de boom moest kijken. Toch was het bij eerste gelegenheid de groen-witte equipe van trainer-coach Patrick Kok die na tien minuten brutaal op voorsprong kwam. Een snelle aanval over vier-vijf schijven door het hart van de niet scherp dekkende Martinus-defensie werd door de goed doorgelopen Thomas bij de tweede paal binnengegleden: 0-1. Tien minuten later kwam Anitbarbari al bijna op 0-2 toen de verder goed leidende scheidsrechter Jochem Puts het vlagsignaal aan Sporting Martinus zijde negeerde, de voltallige defensie hier wel op reageerde en voorwaarts bewoog waarna Antibarbari snel de inworp nam, de rechteraanvaller vrije doortocht had maar doelman Sharique Hovenkamp van dichtbij in de korte hoek gelukkig alert reageerde.

  Kansen op gelijkmaker; doelpunt valt aan andere kant
  In de laatste twintig minuten voor rust had Sporting Martinus de uitgelezen kans op gelijke hoogte te komen. Eerst was er in de 27e minuut een afdraaiende corner van Bjorn van Breenen vanaf de rechterflank die in de doelmond pardoes op het hoofd van Max Musch belandde. De kleine vleugelaanvaller, enigszins beduusd door de grote kans, kopte over. Zeven minuten later een vrije trap andermaal van Van Breenen, nu was het de mee opgekomen Michael Mol die het luchtduel won maar onvoldoende kracht kon meegeven aan zijn kopbal. Weer twee minuten later een fraaie slalom van de behendige Musch die vier verdedigers omzeilde en vlak voor de vijfde kon inschieten. In de snelheid van de fraaie actie viel hij bij zijn schotpoging achterover waardoor de bal helaas net naast in plaats van in de kruising verdween. En zoals reeds vele jaren in de voetbalwetten vastligt, ook in dit boeiende duel bleek weer dat waar aan de ene kant de bal er niet in wil, het doelpunt aan de andere kant valt. Eerst was er nog een vrije trap van Thomas van ruim twintig meter die door Hovenkamp knap uit de kruising geranseld werd maar twee minuten voor rust was er andermaal een door Antibarbari scherp uitgevoerde counter die de 0-2 ruststand inleidde. Een opening van de rechterflank over de hele bereikte linksvoor Niels de Visser. En waar Sporting Martinus andermaal te veel ruimte weggaf kon De Vissers voorzet door Hovenkamp nog voor de instormende spits weggestompt worden waarna de afvallende bal overtuigend binnengeschoten werd door Koen van der Wolk.

  Ongewijzigd Sporting Martinus komt direct na rust terug
  Na een warm kopje thee en voorzien van de juiste instructies door trainer-coach Michael Crombeen startte een ongewijzigd Sporting Martinus na rust fel op jacht naar een beter resultaat. Een snelle aansluitingstreffer is dan altijd prettig en die kwam er. Binnen vijf minuten werd Broos Krijger ongelukkig overhoop gelopen, wees scheidsrechter Puts gedecideerd naar de stip waarna Van Breenen deze buitenkans benutte. De bal verdween hard en laag in de rechterbenedenhoek, doelman Tom Rijkens kansloos latend: 1-2 en een lichte ontploffing deed zich voelen in de Amstelveen Arena.

  Terechte 2-2 en kans op meer
  Na een uur spelen bracht Crombeen de eerste invaller. Chivu Gathier kwam in het veld voor Van Breenen en kon vrij snel daarna bijna een assist op zijn naam zetten. Met veel gevoel legde hij zijn vrije trap bij de tweede paal neer waar Musch andermaal geheel vrijstaand van dichtbij goed naar de benedenhoek kopte maar doelman Rijkens knap redde. Twintig minuten voor tijd kwamen Jesse Correia en Martijn Guitink in het veld voor respectievelijk Joost van Unen en Nathan Dahele, zocht Sporting Martinus met nog drie man achterop meer en meer de aanval en hing de gelijkmaker nadrukkelijk in de lucht. Toch was daar nog een laatste wisselbeurt voor nodig; in de 80e minuut kwam de van een spierblessure terugkerende Anthony Dean in de ploeg voor de goed spelende, gevaarlijke maar in de afronding ongelukkige Max Musch. En dit keer was het een scherpe counter van de geelrode thuisploeg die de terechte gelijkmaker deed inleiden: Correia verdedigde sterk en veroverde de bal op zijn directe tegenstander. Jay Day verlengde op Dean die lichtvoetig bij zijn tegenstander wegdraaide, in het juiste tempo de versnellende Honsdrecht bediende die op zijn beurt het middenveld overstak, alle belagers achter zich hield en op links Sem van Bruggen bereikte. Van Bruggen bleef rustig, zocht zijn directe tegenstander op, kapte naar binnen en schoot fraai raak in de verre benedenhoek: 2-2. In de dying seconds had Sporting Martinus zelfs nog de overwinning uit het vuur kunnen slepen maar die apotheose bleef helaas voor het Martiniaanse publiek achterwege. Een laatste aanval werd gekeerd waarna de afvallende bal voor de voeten van Dean belandde die hard inschoot maar zijn ultieme poging geblokt dag worden. Ook Antibarbari kreeg nog een laatste kans die overgekopt werd waardoor deze aantrekkelijk wedstrijd in een terecht 2-2 gelijkspel eindigde.

  Commentaar na afloop van trainer-coach Michael Crombeen:
  “De competitie is nog lang, met heel veel punten te verdelen. Ik vond het een wedstrijd van hoog niveau. Beide teams zouden echt niet misstaan op eerste klasse niveau. Ik ben al met al best blij met het punt. De wedstrijd was in een hoge intensiteit, heel intensief. Bij hun vloeiden de krachten weg en wij waren nog behoorlijk fit. Iedereen vocht voor een resultaat, met veel duels. Ik beschouw Antibarbari nog altijd als een directe concurrent en dat is zondagmiddag weer bewezen.”

  Ranglijst, oefenwedstrijd en vervolg competitie
  Gevolg van het gelijke spel is dat beide ploegen twee punten verspeelden in de strijd aan kop.
  Concurrenten De Meer en ZSGOWMS wonnen beide waardoor Sporting Martinus de koppositie kwijtraakt en voorlopig genoegen moet nemen met de derde plaats op de ranglijst. Volgende week is er geen competitieprogramma, in plaats daarvan speelt ons eigen vlaggenschip deze donderdagavond (15 februari, aanvang 20:00) een oefenwedstrijd thuis tegen eersteklasser IVV. De competitie wordt hervat op 25 februari met een wedstrijd op verplaatsing tegen streekgenoot Abcoude dat vorige week notabene dit sterke Antibarbari in eigen huis wist te verschalken. De mouwen zullen dus weer opgestroopt worden en uiteraard verwachten wij het roodgele legioen, met vlaggen, hoedjes en toeters, om 14:00 langs de lijn in het pittoreske Abcoude.

  Opstelling Sporting Martinus:
  Sharique Hovenkamp, Joost van Unen (70. Jesse Correia), Michael Mol, Christoph Kleiren, Nathan Dahele (70. Martijn Guitink), Jay Day, Bjorn van Breenen (60. Chivu Gathier), Sam Honsdrecht, Max Musch (80. Anthony Dean), Broos Krijger, Sem van Bruggen

  SAMENVATTING
  • https://app.360sportsintelligence.com/videoclip/1600255/f445dc568417

  Kijkt u voor meer sfeerbeelden, reportages en verslagen vooral ook op
  • https://www.facebook.com/groups/395152963878170
  • https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/geen-winnaar-in-topper-tussen-sporting-martinus-en-antibarbari/• https://1amstelveen.nl/8amstelveen/ - het wekelijkse voetbalpraatprogramma “De 8 van Amstelveen”, iedere dinsdag op https://1Amstelveen.nl
  • Uitslagen en programma zijn terug te vinden op https://www.hollandsevelden.nl/competities/2023-2024/west-1/zo/2b/

  Video's:
  - opkomst der spelers 
  - doelpunt 1-2 Bjorn van Breenen 
  - doelpunt 2-2 Sem van Bruggen