• Sporting Martinus dankt publiek met galavoorstelling en herovert belangrijke tweede plek

  22 mei 2023
 • Na de teleurstellend verlopen topper vorige week waarin de strijd om het kampioenschap aan directe concurrent SCPB ’22 gelaten werd en nog twee wedstrijden te gaan in de reguliere competitie, was het deze zondag afwachten hoe Sporting Martinus zou reageren. Waar veel ploegen in een dergelijke situatie met niets meer op het spel en een periodetitel op zak het wel mooi vinden, liet Sporting Martinus zien hoe het ook kan. In een galavoorstelling werd het reeds gedegradeerde DIOS op een 12-0 nederlaag getrakteerd, de op een na grootste overwinning in de geschiedenis van het Martiniaanse vlaggenschip, en werd de belangrijke tweede plek op de ranglijst heroverd op ZSGOWMS. Belangrijk omdat deze positie uitzicht biedt op het thuisvoordeel straks in de eerste tot en met derde ronde van de nacompetitie.

  Frivool aanvalsspel met veel en fraaie doelpunten
  Het in iets minder grote getalen aanwezige publiek zag onder het genot van een heerlijk voorjaarszonnetje en een lekker fris drankje een tot op het bot gemotiveerd Sporting Martinus dat geen mededogen kende met het reeds gedegradeerde DIOS. Vanaf minuut één deelde het roodgele leger van de bijna afscheid nemende trainer Tom Verhoek de lakens uit, combineerde het frivool en effectief voorwaarts en werden doelpunten aan elkaar geregen ware het een hele lange kralenketting; de een nog mooier dan de ander.

  De verslaglegging houden we verder kort. Het was een eentonige maar doelpuntrijke “wedstrijd” waar voor rust vier maal en na rust nóg acht maal werd gescoord, het doelsaldo daarmee flink opgevijzeld en de tweede plek terug ingenomen. De doelpuntenmakers (met tussen haakjes de aangevers) waren:
  11. 1-0 Anthony Dean (Luka Misumi)
  24. 2-0 Martijn Guitink (Ralph Jurka)
  28. 3-0 Luka Misumi (Anthony Dean)
  41. 4-0 Tiago dos Santos (Anthony Dean)
  47. 5-0 Siem Klok (Ralph Jurka)
  53. 6-0 Anthony Dean
  62. 7-0 Tiago dos Santos (Ralph Jurka)
  64. 8-0 Broos Krijger (Ralph Jurka)
  65. 9-0 Ralph Jurka (Tiago dos Santos)
  73. 10-0 Broos Krijger (Sem van Bruggen)
  84. 11-0 Sem van Bruggen (Tiago dos Santos)
  92. 12-0 Luka Misumi (strafschop)
  We introduceren in dit verslag iets nieuws met betrekking tot de videobeelden -omdat er in dit geval zoveel doelpunten waren: een samenvatting van alle doelpunten via ons 360 sports TV systeem.

  Opstelling Sporting Martinus:
  Dean Palmer, Siem Klok (70. Jefferson Vegas), Bo de Bruijn, Christoph Kleiren, Bryce Day, Jay Day, Luka Misumi, Bjorn van Breenen (60. Simon Roozendaal), Anthony Dean (60. Broos Krijger), Ralph Jurka (70. Sem van Bruggen), Martijn Guitink (30. Tiago dos Santos)

  Na afloop van deze laatste reguliere thuiswedstijd vond de traditionele bijeenkomst plaats waarin trainer Tom Verhoek met zijn spelers een groot woord van dank én flesje wijn uitdeelde aan de vele vrijwilligers die rond Zondag 1 én Zondag 2 actief zijn; hulde, hulde, hulde want zonder al deze mensen bestaat zo’n mooi cluppie niet hoor… zie een paar leuke prenten hiervan.

  Méér leuk nieuws: doelwachter Yannick Rosenboom is in de nacht voorafgaand aan de wedstrijd trotse vader geworden van zijn tweede kanjerdochter Jessey Jace en had dus belangrijker zaken aan zijn hoofd. En vooral op zijn borst. Mama Cheyenne, zusje Riley en papa Yannick maken het goed en genieten voorlopig lekker van elkaar. Namens de hele Martinus familie van harte gefeliciteerd!

  Programma laatste reguliere competitie en nacompetitie
  En dan het programma voor de komende weken: Tweede Pinksterdag maandag 29 mei reizen we af naar Hooglanderveen om daar vanaf 14:00 de juist veroverde tweede plek op de ranglijst vast te houden die ons verzekert van een of meer mooie en spannende wedstrijden in het toetje der toetjes van het seizoen, ook wel bekend als nacompetitie. Als dat lukt is Sporting Martinus winnaar van de eerste periode, tevens hoogst geplaatste periodekampioen en starten we direct de zondag daarna (4 juni) in de eerste ronde van de nacompetitie met een thuiswedstrijd. In dat geval is ook de tegenstander al bekend; ZAP uit Breezand als laagst geklasseerde periodekampioen uit de 2e klasse A.

  Mocht onverhoopt de tweede plaats niet gehandhaafd blijven door verlies of gelijkspel in Hooglanderveen én ZSGOWMS wint in de laatste wedstrijd van DCG én SCPB’22 wint haar laatste wedstrijd, dan ziet het nacompetitieschema er anders uit. Al met al best spannend dus nog en verdient ons vlaggenschip wederom een enorme supportersschare in het altijd pittoreske en ook komend Pinksterweekend zonovergoten Hooglanderveen. We zien u dus graag weer daar vanaf een uur of twee.

  Voorlopig programma nacompetitie:
  4 juni: 1e ronde: Sporting Martinus - …. (thuis, waarschijnlijk tegen ZAP)
  8 juni: 2e ronde (bij winst in 1e ronde)
  11 juni: 3e ronde (bij winst in 2e ronde)
  18 juni: Finale (bij winst in 3e ronde) op neutraal terrein

  Kijkt u voor meer sfeerbeelden, reportages en verslagen vooral ook op
  • Samenvatting van de doelpunten: https://app.360sportsintelligence.com/videoclip/1342705/620c4ff7ae08
  https://www.facebook.com/groups/395152963878170
  • https://1amstelveen.nl/8amstelveen/
  het wekelijkse voetbalpraatprogramma “De 8 van Amstelveen”, iedere dinsdag op https://1Amstelveen.nl

  Uitslagen en stand zijn wekelijks terug te vinden op https://www.hollandsevelden.nl/competities/2022-2023/west-1/zo/2b/

  Credits verslag: Oscar Spooren
  Credits video: Hein Helle en Siddharta Dhaniramsingh