• Ons Sporting Martinus ClubObligatieplan

  17 feb 2021 Beheerder
 • SPORTING MARTINUS WIL OP SPORTPARK OVERBURG BLIJVEN!*
   Help (ook daarom) mee de nieuwbouw van ons clubhuis mogelijk te maken. Leen de club geld en bepaal je eigen rendement tot 2,97%!  Op de website www.obligatieplan.nl/sportingmartinus leggen we je graag uit hoe ons obligatieplan werkt. We hopen van harte dat ook jij meedoet! Inleggen kan al vanaf € 1.000 per obligatie. Meer oblligaties afnemen mag natuurlijk ook. We hebben in totaal  € 450.000 nodig om de nieuwbouw (totale bouwkosten 2,1 miljoen) mogelijk te maken!
  Als iedereen meehelpt en dit obligatieplan succesvol maakt, dan zou de nieuwbouw nog dit jaar kunnen starten en is Sporting Martinus tevens de komende decennia verzekerd van haar huidige mooie locatie. 

  Klik hier, lees alles over het Sporting Martinus ClubObligatieplan en meld je aan! 
  Let op: de inschrijvingsperiode loopt van woensdag 17-2-2021 t/m woensdag 7-4-2021. 

  Wil je al gelijk inschrijven? Klik dan hier
  Onze clubleden Edward Nooy, Elbert Rodenburg, Ritchie Nanninga of Henk-Jan Ven nemen dan contact met je op.

 • Waarom is er nu een ClubObligatieplan?
  Sporting Martinus moet inspelen op de positieve ontwikkelingen die al enkele jaren bij de club aan de gang zijn. Daar hoort ook een ontvangstaccommodatie bij die aansluit op onze groei, die voor iedereen, jong en oud, goed toegankelijk is, die voldoet aan de moderne eisen van energieneutraal zijn, aan de meest recente Horeca wetgeving en aan de wens van goede kleedruimtes. Kortom: een clubhuis die klaar is voor de toekomst. En daar is geld voor nodig, van externe geldverstrekkers als fondsen en bank én van de club, de leden en hun achterban.

  Moeten wij een nieuw clubhuis dan zelf betalen?
  Ons huidige clubhuis uit de jaren 70 is inmiddels gedateerd en kent de nodige structurele gebreken, zoals aan gevel, dak en verwarming. Ze voldoet niet aan (toekomstige) milieu-eisen voor energie en nog met moeite aan de aangescherpte horeca- en multifunctionele eisen, die de overheid en verzekeraars ons stellen. De gemeente helpt onze club op vele vlakken, maar in tegenstelling tot vele andere gemeenten hanteert ze een beleid dat het niet mogelijk maakt om verenigingen te ondersteunen bij clubgebouw of kleedkamer accommodaties. In Amstelveen is het een zaak van de vereniging zelf voor financiering te zorgen om de leden een goede voorziening aan te bieden. Sporting Martinus heeft daartoe nu een nieuwbouwplan klaarliggen.

  Het opzetten en uitwerken van dit ontwerp is in nauwe samenwerking met vele specialisten en diverse instanties de afgelopen pakweg 4 jaar tot stand gekomen. We zijn er bijna om dit najaar wellicht al te kunnen starten met de nieuwbouw! De club doet nu, in deze finale fase, graag een beroep op haar leden, hun familie, vrienden en kennissen om de club bij de realisatie van dit nieuwe clubhuis financieel te ondersteunen. Daarvoor biedt ze hen een op maat gemaakt, voor alle partijen gunstig leningsplan aan: het Sporting Martinus ClubObligatieplan.
  Het einddoel van dit plan is om met hulp van de leden een opbrengst te genereren van € 450.000.

  * Als dit ClubObligatieplan niet lukt: is er dan géén nieuwbouw? Of moeten we dan zelfs verhuizen?
  Dit is  kans om een nieuw clubhuis samen voor elkaar te krijgen. We moeten het helaas zelfs wat harder stellen: zonder deze opbrengst kan de overall financiering van de nieuwbouw niet doorgaan en gaat het hele plan van tafel. De hypothecaire financier en borgstellers eisen namelijk, dat de club en haar leden hun vertrouwen in het nieuwbouwplan ook via een dergelijke 'lening aan elkaar' uitdrukken. Ze stellen: laat maar in harde euro's zien, dat ook de leden zélf in het nieuwbouwplan geloven. Duidelijke taal en te beschouwen als een uitdaging. En aan de andere kant: wat we zelf kunnen opbrengen hoeven we niet (duur) te lenen. En wat andere amateurclubs als AFC, Bloemendaal en Pinoké succesvol kunnen, kunnen wij met elkaar, met 1400 leden en 300 vrijwilligers ook! 
  Het is op langer termijn bekeken zelfs nog belangrijker dat dit plan gaat lukken. Als ons huidige kantine, dus zonder vernieuwing, helemaal niet meer voldoet aan de moderne regelgeving (en dat is een zeer serieuze kans), dan zal de politieke druk kunnen toenemen het sporten op dit terrein ter discussie te stellen (en wellicht te staken of te verplaatsen naar een andere locatie). Met nieuwbouw heeft Sporting Martinus van de GEMEENTE de GARANTIE gekregen om op Overburg voor MINIMAAL DE KOMENDE 25 JAAR te mogen sporten!


  Dus: DIT IS HET MOMENT in actie te komen. Doe ook mee! Vele leden gingen je al voor! De actuele tellerstand kun je hier  zien. Laten we samen ons nieuwe clubgebouw en een gezonde, sportieve toekomst op ons geliefde sportpark mogelijk maken! 

  Klik hier, lees alles over het Sporting Martinus ClubObligatieplan en meld je ook aan!

  Wil je al gelijk inschrijven? Klik hier
  Onze clubleden Edward Nooy, Elbert Rodenburg, Ritchie Nanninga of Henk-Jan Ven nemen dan contact met je op.