• Sporting Martinus boekt zwaar bevochten zege op DSOV

  13 mrt 2023 Beheerder
 • In een koud, guur, windering maar altijd gezellig Stadion Overburg ontving Sporting Martinus afgelopen zondag het Vijfhuizer DSOV. In een aantrekkelijk en tot de laatste minuut spannend duel waarin beide ploegen streden voor een goed resultaat trok het roodgele vlaggenschip uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind.

  Sporting Martinus startte sterk, gesteund door de felle wind in de rug. Met verzorgd combinatievoetbal legde het tegenstander DSOV haar wil op hetgeen in de 6e minuut reeds leidde tot de eerste grote kans. Na een van zijn fraaie rushes stak Bo de Bruijn Ralph Jurka weg die zijn schot gekeerd zag worden door de sterk spelende doelwacht Bjorn Haggerty. Ook de rebound van De Bruijn werd zijn prooi. Toch deed ook DSOV met enkele counters van zich spreken wat na een kwartier spelen resulteerde in een fraai afstandsschot vanaf de linkerflank dat pardoes buiten bereik van Martinus keeper Yannick Rosenboom op de verre kruising uiteenspatte. Martinus bleef de bovenliggende partij, creëerde genoeg kansen maar conversie in doelpunten en een op dat moment terechte voorsprong bleef uit. Zo bereikte Luka Misuma via een scherpe counter de veel snellere Anthony Dean die de keeper omspeelde maar net niet tot een schot kwam. Ook Tiago Dos Santos presenteerde enkele fraaie acties over de linker flank maar zijn schuiver in de verre hoek miste net de kracht om het Haggerty echt moeilijk te maken.

  Aan de bak
  Net zo verrassend als uit het niets kwam DSOV op voorsprong. Zonder er zelf iets voor te hoeven doen leidde een misverstand in de Martiniaanse verdediging tot een kolderiek eigen doelpunt. U kent de beelden van een keeper die zich naast zijn eigen doel aanbiedt waarbij er zo weinig druk gezet wordt dat de verdediger zonder goed te kijken rustig de bal terugspeelt. Afijn, de rest is geschiedenis, 0-1 in minuut 28, DSOV blij en Sporting Martinus kon aan de bak. En met succes.
  Een luttele zeven minuten mochten de gasten genieten van hun voorsprong. Een fraaie aanval over veel schijven belandde na (daar was ie weer…) een rush van De Bruijn via de solide spelende Bjorn van Breenen op de linkervleugel bij dos Santos die met een fraaie schijnbeweging zijn directe tegenstander omspeelde, de bal teruglegde richting 16-meterlijn waar Luka Misumi met een hard schot in het dak van het doel de DSOV-goalie kansloos liet en zijn doelpuntenproductie van dit seizoen verdubbelde: 1-1. Met deze tussenstand doken beide teams de kleedkamers in.

  Uit het niets gelijk
  Na rust een vergelijkbaar spelbeeld; veel balbezit voor Sporting Martinus dat nu met wind tegen en daardoor fraai combinatiespel over de grond probeerde kansen af te dwingen tegenover een goed gegroepeerd en stug verdedigend DSOV dat met scherpe counters voor gevaar probeerde te zorgen. Al na vijf minuten in het tweede bedrijf was het raak voor de thuisploeg. Na een aanval over rechts belandde een lage, harde voorzet van Dean in de doelmond waar twee DSOV-achterwaartsen elkaar aankeken maar vergaten te handelen waardoor de scherp van de gelegenheid gebruik makende Misumi Sporting Martinus op voorsprong schoot: 2-1. Martinus hield het initiatief op weg naar de beslissende derde goal waar een kansvolle uitbraak via Misumi en Martijn Guitink gesmoord werd. En andermaal, waar het publiek wachtte op de roodgele genadeklap, plofte de bal wederom uit het niets aan de andere kant in het netje. Hoewel, uit het niets is niet helemaal waar, nu was het toch echt een heel fraai afstandsschot dat dit keer niet tegen maar in de kruising belandde: 2-2

  Winst pas in laatste minuut veilig
  Met nog een half uur op de klok restte Sporting Martinus voldoende tijd om de overwinning alsnog veilig te stellen. Met Jesse Correia, Broos Krijger en Sem van Bruggen werden gelijktijdig drie verse krachten ingebracht waarmee Martinus onverdroten de aanval bleef zoeken. Uit een fraaie aanval een minuut of twintig voor tijd zette Ralph Jurka Misumi alleen voor de keeper die hier zijn derde doelpunt van de middag op de voet had; zijn schot belandde in het zijnet. In de direct daar op volgende aanval was het De Bruijn die andermaal Misumi wegstak wiens listig stiftje helaas doorzien en gekeerd werd. En zo duurde het toch nog tot de 80e minuut voordat er weer gejuicht kon worden. Mede doordat ook DSOV bleef voetballen en voor de winst bleef gaan ontstond er ruimte voor de Martinaanse aanvallers. De niet van de bal te krijgen De Bruijn rukte maar weer eens op, bereikte Van Bruggen die op zijn beurt collega-invaller Krijger alleen voor de keeper zette waarna de winnende 3-2 van zijn voet niet makkelijk maar wel een feit was. Tijd voor een soort van slot op de pot waartoe Simon Roosendaal en Siem Klok als invallers nog het nodige werk kwamen verzetten, zeker nuttig toen bleek dat Scheidsrechter Van Sprang telde liefst 9 minuten extra speeltijd bijtelde. Hierin had Martinus kansen op de allesbeslissende 4-2 maar ook DSOV bleef strijden voor een punt. En werd hier vlak voor het laatste fluitsignaal nog bijna voor beloond; in een ware een scrimmage voor het Martiniaanse doel smoorde de bal uiteindelijk in een woud van roodgele, o nee, zwart gekouste benen waardoor de winst veiliggesteld werd.

  Over de gehele wedstrijd genomen een terechte overwinning voor de ploeg van trainer Tom Verhoek die opgelucht adem haalde, tevreden was over de inzet van zijn team en liefst ook nog had gezien dat er meer kansen benut waren waardoor de wedstrijd eerder op slot was gegooid en niet zo onnodig lang spannend was gebleven. Een belangrijke overwinning ook want alle achtervolgende concurrenten wonnen eveneens waardoor de strijd bovenin buitengemeen spannend blijft.

  Al met al voer voor evaluatie en een nieuw strijdplan richting volgende week zondag als ons trotse vlaggenschip op verplaatsing gaat naar Amsterdam-West. Op 19 maart a.s. om 14:00 op Sportpark Ookmeer is DCG de volgende tegenstander op weg naar… afijn, komt u zelf maar even kijken.

  Opstelling Sporting Martinus:
  Yannick Rosenboom, Jasper Wessing (62. Jesse Correia), Christoph Kleiren, Bo de Bruijn, Bryce Day, Tiago dos Santos, Björn van Breenen, Luka Misumi (85. Siem Klok), Anthony Dean (62. Broos Krijger), Ralph Jurka (82. Simon Roozendaal), Martijn Guitink (62. Sem van Bruggen)

  Alle uitslagen en de stand zijn terug te vinden op https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/zondag-2b/

  Kijkt u voor meer sfeerbeelden, reportages en verslagen, ook voor een recent interview met onze aanstaande nieuwe hoofdtrainer Michael Crombeen, vooral ook op
  https://rtva.nl/programmas/8amstelveen/
  (het wekelijkse voetbalpraatprogramma “De 8 van Amstelveen”, iedere dinsdag op RTVA)