• SPORTING MARTINUS BOEKT LATE MAAR TERECHTE 0-4 OVERWINNING OP UVV

  12 feb 2020 Beheerder
 • Nadat de reguliere voetbalzondag met windkracht 8 aan ons voorbij raasde besloten UVV en Sporting Martinus niet te wachten op de eerstvolgende officiële inhaaldag. Met de voorjaarsvakantie en carnavalsperiode in aantocht werd in onderling overleg afgesproken het duel tussen kop en staart alvast deze dinsdagavond te spelen. Onder, voor, achter, met en tegen nog altijd een stevige bries deed Sporting Martinus het duel juist op tijd met overtuigende cijfers naar zich toe trekken. Met een 0-4 overwinning op zak verliet ons vlaggenschip het prachtige Sportpark De Paperclip op weg naar de kraker van a.s. zondag.

  UVV, een roemruchte club uit het Utrechtse waar ooit Don Marco van Basten de eerste impulsen aan zijn roemruchte carrière gaf, ontving ons op een pico bello gloednieuw sportpark dat zich qua naamgeving blijkbaar heeft laten aftroeven door de buren van PVC. Een heuse avondwedstrijd, normaliter goed voor een oefenpotje maar vanavond dus voor het echie!

  Ook vandaag bleek weer eens hoe belangrijk het is om over een ruime en fitte selectie te beschikken. Ondanks enkele werk- en sneeuwverhinderingen kon trainer Tom Verhoek wederom een tot op het bot geslepen wedstrijdselectie samenstellen. Ik doe u de 11 namen oplepelen die aan de aftrap verschenen: Niels Wuthrich, Yvo Bary, Jesse Correia, Jefferson Vegas, Jeffrey Riemslag, Tiago Dos Santos, Nils Spooren, Björn van Breenen, Raymon Wismeyer, Joël Cornwall en Ralph Rekkers. Wisselspelers waren Valentino Meulman, Christoph Kleiren, Jan Sjerps en Niek Koning.

  Om half negen precies werd afgetrapt en al snel werd duidelijk dat Sporting Martinus de bovenliggende partij zou zijn. Op enkele speldenprikjes na kwam UVV nauwelijks onder de druk van de roodgele brigade uit en leek het slechts een kwestie van tijd tot het eerste doelpunt zou vallen. Al na vijf minuten ontstonden de eerste kansen voor het doel van UVV; een bijna kopbal van Ralph Rekkers deed via een UVV-klutsknie achter hem de lat toucheren, een harde schuiver van Nils werd door de verdienstelijk keepende doelwacht onschadelijk gemaakt en een snelle uitbraak via uiteindelijk Tiago en Ralph werd door laatstgenoemde hard ingeschoten maar wederom gepareerd. 

 • Zo vielen nog een aantal doelrijpe kansen voor Sporting Martinus te noteren die bij elkaar net zo goed met een 0-3 ruststand het scorebord hadden kunnen doen oplichten maar niets bleek minder waar; met de voor kenners welbekende brilstand en een gele prent voor Nils wegens te laat en te hard inkomen werden de kleedkamers opgezocht voor een warm kopje thee.

  In de tweede helft, met het verraderlijke windje nu schuin in de rug en dus mee, ging Sporting Martinus voortvarend verder met waar het voor rust gebleven was; de aanval zoeken op weg naar de meer dan verdiende openingstreffer. Al na twee minuten bereikte een verre inworp Joël die vrij voor de keeper snoeihard kon uithalen maar nog altijd helaas geen doel trof. Daarna kopte Jesse bijna raak, redde de keeper andermaal op een goed schot van Joël en deed het klokje nog altijd maar driftig doortikken. Het geduld werd op de proef gesteld en dus besloot trainer Tom te wisselen. Halverwege de tweede helft kwamen Jan voor Nils en Niek voor Wissie. Al met al duurde het vervolgens nog tot twaalf minuten voor tijd totdat het veldoverwicht dan toch in doelpunten werd uitgedrukt. 

  Na nog een scherpe tactische omzetting onder de voorwaartsen door trainer Tom werd de spreekwoordelijke dam een doellijn zoals schapen doelpunten. Ofwel, toen er één overheen was volgden er meer; vier om precies te zijn.

  78. 0-1: Ralph opent de score met een fraaie omhaal na een teruggelegde kopbal door Joël.

  80. 0-2: Slordig uitverdedigen door UVV doet Niek de bal onderscheppen en meegeven aan Tiago die fraai zijn tegenstander omspeelt en hard inschiet.

  85. 0-3: Een droge knal van Joël laat de keeper kansloos.

  90. 0-4: Na een goed uitgespeeld “een-tweetje” tussen Niek en Ralp schiet Ralph zijn tweede van de avond en de eindstand op het bord.

  Al met al een laat tot stand gekomen maar dik verdiende overwinning op een zeer jong UVV. De ploeg die net voor de winterstop een metamorfose onderging, een aantal spelers wegstuurde en besloot het team met spelers uit JO19-1 aan te vullen, maakte het de koploper een kleine tachtig minuten knap lastig. En dat is ook een compliment waard. En een pluim. Maar geen punten dus, die gingen gelukkig veilig mee terug naar Amstelveen.

  Sporting Martinus versterkte hiermee de koppositie én het doelsaldo wat doet voorkomen als een prettige aanloop naar de topper van a.s. zondag. Onze roodgele vedetten doen u dan nog een voorlopig laatste potje voorschotelen voordat zij twee weken in retraite gaan. We schrijven dan 16 februari om 14.00u als we mede titelkandidaat ZSGOWMS in eigen stadion ontvangen. U bent er dan vast en zeker ook weer bij!

  Voor het sfeertje nemen wij u nog even mee voor het welbekende rondje langs de velden…

 • UVV van 1902; fier fladderend in een frisse februaribries.
 • Wij hebben “Stadion Overburg”, dit hier doet met alle egards de naam “Stadion De Paperclip” dragen
 • Onderweg naar het veld via de eerste ware spelerstunnel van het seizoen.
 • Met net zulke frisse moed als neuzen betreden spelers en officials het veld in het op een haar na uitverkochte stadion.
 • Waarna de harde kern zitting neemt op de gereserveerde plaatsen in het uitvak. Top dat jullie erbij waren!