• SPM pakt 3 punten in pover midweeksduel tegen Spaarnwoude

  20 apr 2022 Beheerder
 • Donderdagavond stond een heus midweeks programma op de agenda waarin Sporting Martinus in eigen huis Spaarnwoude ontving. Waar in de heenwedstrijd in Spaarndam de hobbelige grasmat nog als excuus kon dienen voor de uiterst moeizame 2-1 overwinning van de roodgele brigade van trainer Tom Verhoek leek in eigen stadion, anders dan de waslijst aan geblesseerden waar het team al het hele seizoen mee te kampen heeft, niets een ruime overwinning in de weg te staan. Maar dat liep even anders.

  Met nog vijf wedstrijden te gaan en vier punten voorsprong op nummer twee en naaste belager ZSGOWMS was winnen het devies. En dat op een heerlijke lenteavond mei onder toeziend oog van andermaal een gezond gevuld Stadion Overburg. De volgende elf namen stonden voor u aan de aftrap: Danny de Bruijn, Joost van Unen, Jasper Wessing, Christoph Kleiren, Bryce Day, Bo de Bruijn, Jay Day, Jan Sjerps, Martijn Guitink, Sem van Bruggen en Anthony Dean. Wisselspelers waren Siem Klok, Luka Misumi, Yvo Bary, Raghav Maheshwaran, Jefferson Vegas, Chantienne Brazil en Dean Palmer.

  Misschien het snelste doelpunt ooit in de geschiedenis van het roodgele vlaggenschip viel na ca. 20 seconden. Het publiek zat er nog niet eens goed klaar voor, onze cameraman al helemaal niet, er werd links en rechts nog wat gekeuveld over het prachtige nieuwe clubhuis in aantocht toen Sem van Bruggen op aangeven van Martijn Guitink razendsnel de 1-0 achter de verbouwereerde Spaarndammer doelman binnenschoot. Dat beloofde een mooie avond te worden…

  Niets bleek minder waar. Hoewel er in het eerste bedrijf defensief niets werd weggeven en Sporting Martinus duidelijk de betere ploeg was, regen de misverstanden en onzuivere passes zich aan elkaar of ontbrak het aan scherpte in de laatste fase. Zo vielen er nog slechts twee serieuze kansen te noteren; halverwege een mooie maar over veel schijven doorgevoerde aanval die uiteindelijk naast het doel verdween en vlak voor rust nog een steekpass op Anthony Dean waardoor hij 1:1 op de keeper kon afstormen die hem deze keer nog te slim af was.

  Na rust hetzelfde spelbeeld; een aanvallend maar slordig spelend Sporting Martinus dat niet tot grootse kansen kwam tegenover een stug maar onmachtig Spaarnwoude dat knokte voor wat het waard was op weg naar lijfsbehoud. Een kwartier na rust kwam Raghav Maheshwaran in het veld voor Jan Sjerps en nog weer een kwartier daarna (de nog altijd licht geblesseerde) Luka Misumi voor Martijn Guitink. Lang had Misumi niet nodig om zijn stempel op de wedstrijd te drukken; luttele minuten na zijn entree zette hij met een fraaie lichaamsschijnbeweging Dean vrij voor de keeper die deze keer kansloos gelaten werd: 2-0. Niet lang daarna tekende Jay Day zelfs voor de 3-0 die helaas onterecht wegens buitenspel afgekeurd werd.

  En zo leek er lange tijd niets aan de hand, kwamen in de laatste fase nog Yvo Bary, Jefferson Vegas en Chantienne Brazil binnen de lijnen en leek de wedstrijd gespeeld. Tegen de verhouding in en dit keer ten onrechte goedgekeurd (de wereld op z’n kop want nu was het overduidelijk wél buitenspel) kwam Spaarnwoude echter vlak voor tijd terug tot 2-1 waardoor het ineens toch nog even spannend werd. Maar verder dan dit “incident” liet Sporting Martinus het niet komen waardoor de drie punten andermaal in eigen huis bleven en het kampioenschap steeds dichterbij komt.

  Twee dagen rust en dan staat zondagmiddag om 14:00 de volgende opgave te wachten. In Aalsmeer zal tegen de lokale FC zal wederom de volle buit gepakt moeten worden tegen een voor lijfsbehoud knokkende degradatiekandidaat. We zien u daar toch weer?

  Uitslagen 12.05.2022
  Ilpendam - Purmerend                  1-1
  Alliance '22 - Zwanenburg             4-0
  Nieuw West United - ZSGOWMS    0-13
  VSV - RKDES                               1-0
  Sporting Martinus - Spaarnwoude  2-1
  FC Aalsmeer - Swift                      1-3

  Stand 12.05.2022

   

  Video: Sporting Martinus-Spaarnwoude doelpunt 2-0 Anthony Dean