• SPM overwintert in bekertoernooi na klinkende 0-3 zege op Laren ‘99

  14 nov 2021 Beheerder
 • Na de spectaculaire overwinning op eersteklasser AGB een maand geleden stond voor Sporting Martinus 1 dit weekend de volgende bekerronde op het programma. Voor de verandering een keer op de zaterdagnamiddag werd afgereisd naar het mondaine Laren voor een ware titanenstrijd tegen de lokale cupfighter en óok derdeklasser Laren ’99.

  Voor overwintering en een plek bij de laatste 32 diende afgerekend te worden met deze stugge en achterin goed georganiseerde ploeg. Zoals te doen gebruikelijk in bekerwedstrijden kreeg aanstormend talent vandaag de voorkeur boven (half) geblesseerde spelers die daarmee verder aan hun herstel konden werken richting de komende belangrijke competitiewedstrijden. De opstelling voor vandaag: Dean Palmer, Kai Kamphorst, Max Boonstoppel, Joost van Unen, Sebastiaan Nieuwenhuizen, Bryce Day, Jay Day, Björn van Breenen, Broos Krijger, Luka Misumi en Ralph Groenteman. Onder een dekentje op de bank namen plaats Danny de Bruijn, Nils Spooren, Anthony Dean, Raghav Maheshwaran en Yannick Wong-Swie-San (JO19-1).

  In een ware lichtwedstrijd met voorlopig voor de laatste keer leuk veel publiek had Sporting Martinus het betere van het spel zonder dat dit tot echte kansen leidde. Laren ’99 stond goed gegroepeerd te verdedigen waardoor het eerste half uur als “verkennend” de boeken in kan. Richting het rustsignaal werden onze roodgelen toch nog twee keer gevaarlijk met eerst een hard schot van Luka dat de verkeerde kant van de lat passeerde en in de dying seconds een snelle break tussen de andermaal behendig slalommende Broos en diezelfde Luka. Laatstgenoemde legde de bal met een fraai hakje panklaar voor Broos die deze 100% kans hard maar tegen de keeper op schoot. Uit de rebound raakte Björn de bal nog vol op zijn doorgaans slopende linker maar ook zijn inzet werd fraai gepareerd door de Larense goalie. Met een klassieke brilstand werd de kleedkamer opgezocht.

  Na rust verving Nils Björn en trok Martinus direct en feller ten aanval. Binnen twee minuten belandde een fraaie aanval over rechts voor de voeten van Broos die direct uithaalde maar zijn schot net voorlangs zag draaien. Na een kwartier was het dan eindelijk raak: een aanval door het centrum werd door Broos in een soort van omhaalassist doorverbonden aan Luka die met een behendig lobje de keeper wist te verschalken en de terechte 0-1 op het scorebord liet noteren. Onze matadoren namen geen gas terug en vijf minuten later lag de bal voor de tweede keer in het netje: wederom een fraaie aanval over rechts via Broos en Kai deed de bal voor de voeten van Jay belanden. Zijn schot werd geblokt maar de afvallende bal kwam precies goed voor de befaamde linker pantoffel van Nils die zich geen moment bedacht en fraai afrondde in de benedenhoek: 0-2.

  Het spel werd met name aan de kant van de gastheren wat grimmiger, de scheidsrechter liet de teugels enigszins vieren waardoor er onnodig en helaas net even teveel gele kaarten en over weer uitgedeeld werden. Twintig minuten voor tijd kwam Raghav eerst nog de moegestreden Kai vervangen voordat Martinus de deur definitief in het slot gooide met wederom een fraaie treffer. Dit keer leidde een aanval over de linkerflank tot bij Nils die een fraai krullende assist over alles en iedereen heen bij Luka deed arriveren waarop Luka deed wat wij de laatste weken steeds meer van hem zien; hij nam de bal knap aan, kapte zijn directe tegenstander het Larense Bos in en haalde verwoestend uit: 0-3. Met Yannick de laatste 10 minuten voor Ralph in de ploeg werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld en kwam de verdiende overwinning nooit mee in gevaar.

  Met deze klinkende zege verzekerde Sporting Martinus zich van een plekje tussen de laatste 32 ploegen die strijden op de KNVB beker. Overwintering dus in het bekertoernooi met binnenkort de loting tegen ongetwijfeld een mooie tegenstander. U hoort snel wie het geworden is!

  Aanstaande zondag 21 november gaan we weer verder in de competitie met eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het programma. Om 14:00 wordt de strijd aangebonden met Zwanenburg, de huidige nummer 10 op de ranglijst. Normalter zou ik afsluiten met “wij zien u dan graag weer langs de lijn” maar dat zal even een paar weken op zich moeten laten wachten… hoe vervelend ook!