• Sfeervolle derby der derby’s eindigt onbeslist

  5 dec 2022 Beheerder
 • Na vijf jaar stond de burenclash met Roda ’23 dan eindelijk weer op de agenda. De derby der derby’s waar al weken zo niet maanden over gesproken werd. Deze zondag was het zover. In een droge maar waterkoude ambiance midden in het Sinterklaas-weekend troffen beide teams elkaar in Bovenkerk. Slechts vier Martinianen speelden de derby eerder waarvan één notabene namens Roda ’23. Voor alle Rodianen was het hun derby debuut, zo lang geleden was het al.

  Tóch is in beide kampen toegeleefd naar deze middag sinds het competitieprogramma in augustus bekend werd. Traditioneel met ludieke acties omkleed, een live Facebookverslag van RTVA met voorbeschouwingen op het veld, een heuse voorwedstrijd van beide JO9-1 teams, veel groene en roodgele rookpotten en vuurwerk en de nodige vlaggen en vaandels kwamen er aan te pas om er een gedenkwaardige middag van te maken. Daarna was het aan beide teams en trainers om er een mooie wedstrijd van te maken.

  Over die wedstrijd zelf kunnen we kort zijn; deze eindigde zoals hij begon met een teleurstellende 0-0 op het bord. Over de gehele wedstrijd genomen was Sporting Martinus de bovenliggende ploeg maar tot veel uitgespeelde aanvallen kwam het aan beide kanten niet. Aan passie, inzet en de wil om te winnen ontbrak het niet maar het was zichtbaar dat niet verliezen mogelijk nóg belangrijker was.

  Voor rust was er een grote kans voor Ralph Jurka die zijn poging op de lat zag belanden, na rust een vergelijkbare kans voor Jay Day met helaas dezelfde landingsplaats. Ook een fraaie aanval werd hard diagonaal ingekopt maar verdween net aan de verkeerde kant van de paal. In de slotfase waren het de gastheren die nog tot een offensief kwamen en met twee corners en een geblokt schot enigszins uit hun schulp kropen, maar gescoord werd er dus niet. Beide kampen konden leven met het gelijkspel al leefde de overtuiging dat een derby met zo’n affiche een andere uitslag verdient.

  En zoals het een goede derby betaamt bleef het na afloop nog heel lang en heel gezellig in de Bovenkerker kantine. Noteert u alvast 30 april in het nieuwe jaar. Hopelijk onder een heerlijk voorjaarszonnetje staat dan de returnderby bij Sporting Martinus op het programma, die wilt u zeker voor geen goud missen!

  Prettige bijkomstigheid was dat directe concurrenten SVPB’22 en ZSGOWMS ook gelijkspeelden waardoor in de stand op de ranglijst bovenin niets veranderde. Sporting Martinus blijft lijstaanvoerder met twee punten voorsprong op SCPB’22 dat a.s. zondag op bezoek komt. Winst of een gelijkspel betekent een ware “Herbstmeister” titel voor het roodgele legioen, u bent weer van harte welkom om hier getuige van te zijn en vooral ook de ploeg naar de volgende overwinning aan te moedigen!

  Kijkt u voor meer sfeerbeelden, reportages en verslagen vooral ook op
  • https://www.facebook.com/groups/395152963878170
  https://fb.watch/hdt2HTO5Lq/
  • https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/fakkels-vuurwerk-maar-geen-goals-roda23-sporting-martinus-eindigt-onbeslist/
  • https://rtva.nl/programmas/8amstelveen/
  (het wekelijkse voetbalpraatprogramma “De 8 van Amstelveen”, iedere dinsdag op RTVA)

  Alle uitslagen en de stand zijn terug te vinden op https://www.hetamsterdamschevoetbal.nl/zondag-2b/

  VIDEOBEELDEN: RTVA  : https://rtva.nl/programmas/8amstelveen/