• Het Overburg Gala is bij de zondagselectie een prachtige, jaarlijkse traditie, vol dankwoorden, prijsuitreikingen en mooie presentjes. Op de donderdagavond 'na de laatste training van het seizoen' worden enkele spelers, stafleden en sponsors in het zonnetje gezet net als de brede ring van vrijwilligers eromheen, die allemaal het goede presteren van een clubselectie mogelijk maken. Het Gala is daarmee een prachtig gebaar van waardering voor elkaar en daarmee een wezenlijk onderdeel van het DNA van Sporting Martinus geworden, net zoals onder andere het Moon-feest, de Vrijwilligers BBQ, de Pupillen-Slotdag en het Nieuwjaars-oud-tegen-nieuw-event. Hulde aan de organisatoren!

  Afgelopen donderdag vond het Overburg Gala plaats, natuurlijk in ons eigen pretpaleis. Ceremoniemeester Alex van Elven sprak soepel en vakkundig de diverse programma-onderdelen aan elkaar. Hoofdtrainer Michael Crombeek had alle doelpunten van het seizoen van ons 1e elftal op een rijtje gezet (dat duurde een minuut of 23) en bleek een goede spreker te zijn die de uitreiking van de diverse glimmende bekers met fraaie en hartelijke woorden over de winnaars lardeerde. Ronald Renzema heeft daar vaak slechts een paar rake woorden voor nodig. Het applaus voor de trainer-sprekers en spelers-winnaars klonk terecht vaak.
  Teammanager Oscar toonde zijn uitzonderlijke verbale klasse, door met goed doordachte teksten de waardering uit te spreken voor enkele selectie-afscheidsnemers en hen te voorzien van een passend cadeau als de zo gewilde club-onderbroek of een persoonlijke foto-collage. Qua tekst kon voorzitter Rick niet aan Oscar tippen, zoals hij zelf ruiterlijk toegaf, toen hij op zijn beurt Oscar lovend toesprak wegens diens afzwaaien als TM. Ontroerd beloofde Oscar in een andere functie voor de club beschikbaar te blijven - bij deze bevestigd.

  Te melden nog is de veelsoortige data die gedurende het seizoen wordt vastgelegd en daarmee beschikbaar is om spelers en stafleden objectief en dus positief te kunnen beoordelen op hun prestaties en de bijdrages aan elkaar, aan het elftal en aan de club.
  Mooi ook, om te zien dat jeugdige spelers, staande voor de groep, onbevangen aangeven volgend seizoen nog meer te zullen gaan knallen. Met die toezegging kunnen de meer ervaren spelers flink aan de bak. De laatste woorden van de hoofdcoach waren dan ook dat hij verwacht dat iedereen tijdens de aanstaande '6 weken zomerstop' zich trouw aan het opgestelde, persoonlijke zomer-trainingsschema houdt.
  Ook de after-party duurde traditioneel gezellig lang, waarmee het Overburg Gala het selectie-seizoen 2023-2024 glansrijk afsloot. 


  Bokaalwinnaars seizoen 2023-2024:
  Speler van het jaar: Jay Day (1ste elftal) Brian Inden (2de elftal)
  Topscorer van het jaar: Sem Van Bruggen (1ste elftal) Melle Rijnsburger (2de elftal)
  Talent van het jaar: Nathan Dahele
  Trainingsbeest: Jay en Bryce Day (1ste elftal) David Kasse (2de elftal)
  Penaltybokaal: Max Musch
  Tournament Master: Christoph Kleiren


  Foto's: Hein Helle