• Onze Walking Footballers stelen de show op toernooi en NH nieuws

  10 okt 2021 Beheerder
 • Onze walking footballers met gelouterde vedetten en pure voetballiefhebbers deden begin oktober mee aan een regionaal toernooi en kwamen thuis met een welverdiende ereprijs, maar liefst 2 grote potten augurken van de lokale sponsor. Onze ervaren WF-analist Jos van Gerve doet verslag:

  Voor de tweede keer ging de Walking Voetballers naar het toernooi bij Altior in Langeraar. De vorige keer was voor Corona, dus twee jaar geleden met als resultaat de laatste plaats, de opdracht was duidelijk een stijging op de ranglijst. Hierop is dan ook in diverse samenstellingen twee jaar op getraind onder de bezielende leiding van Mieke Regelink en bij afwezigheid door assistent-trainer Ruud v.d.B.
  Door o.a. blessures waren van alle beschikbare speler(ster)s nog slechts zes personen beschikbaar. Voor de outsiders; Walking Football worst gespeelt op een veld van 25 bij 40 meter door twee teams van ieder 6 spelers. Dus een dag voor het toernooi werd er druk gepolst en gebeld en zowaar op de dag zelf waren er toch 9 personen bereid gevonden om de uitdaging aan te gaan, inclusief met de gastrol van Harry L., die toch moeite had met de spelregels niet rennen en de bal laag te houden. Daarna was deze ijzervreter een goede aanwinst voor het team. Dus met 9 voetballer(ster)s en 7 toeschouwers cq begeleiders. Een leuk toernooi, goed georganiseerd en na 3 gewonnen en 2 verloren wedstrijden werd het een vierde plek (van de 10 deelnemende teams) en de winst twee potten zuur. Wat hebben we uiteindelijk gemazzeld met het weer, minimaal regen tijdens het voetbal, die kwam pas goed naar beneden toen wij al in de kleedkamer zaten.
  Het doel was bereikt, de laatste plaatst hebben we verlaten en er zit een stijgende lijn in, maar er is nog ruimte voor verbetering. M.a.w. Mieke de ‘zweep’ erover en wekelijks samenwerken aan de ‘zwakke punten’ d.m.v. de training op woensdagochtend met een derde helft onder het genot van een bakkie met twee handen. Mieke en Ruud bedankt voor de training , Theo bedankt voor de morele en technische adviezen.

  -----

  Dat we met de walking footballers nog meer goud in onze handen hebben bewijst ook het leuke verslag van Noord Holland Nieuws. "Het is dat de voeten niet meer doen wat ik wil, anders had ik in het veld gestaan", aldus ons loopwonder Genus de Bruin. Linkerspits Ruud had een klein fietsongelukje na ons Sloopfeest, maar "Ik ben er toch bij en mis geen wedstrijd."  "Ik ben geblesseerd. Ik kan niet meer voetballen. Ik heb last van mijn longen. Maar ik kom toch graag, want thuis zit ik anders alleen," aldus goalgetter van weleer en voetbalanalist Jos. 

  Kijk en geniet mee van een leuk videoverslag (bron: NH Nieuws): 

  https://www.nhnieuws.nl/nieuws/292842/verboden-om-te-rennen-en-een-chef-lief-en-leed-bij-amstelveens-walking-football