• Ons clubhuis wint Publieksprijs Architectuur Amstelveen 2023 en meer

  26 apr 2023
 • Nou moe, het kan inderdaad nog gekker. We hebben samen met onze architecten Mark en Martijn van Blackbox architecten de Architectuurprijs Amstelveen 2023 gewonnen, de Publieksprijs in de categorie Gebouwen, om precies te zijn. Met ruime meerderheid ook nog eens. Wie had dat kunnen denken … als voetbalclub een architectuurprijs. Dat voelt wat vreemd aan, winnen in een soort van schoonheidscompetitie. Benieuwd of zoiets ooit andere sportclubs is overkomen. 

  Het kon niet op tijdens de uitreiking overigens. Ons clubhuis is ook nog bekroond met de 2e prijs van de vakjury.  We bevinden ons met het Noorddamcentrum (1e) en Schoolgebouw Herman Wesselink College (3e) in goed gezelschap op het erepodium van de gehele Amstelveense Architectuur.

  De hoofdconclusie van het juryrapport luidt: “De weinig middelen die er waren zijn in precies de juiste elementen geïnvesteerd”. Nou, weinig middelen.... Onze penningmeester ligt er 's nachts nog wel eens wakker van. Maar goed, het blijkt in elk geval volgens de kenners juist besteed te zijn.
  Het rapport besluit met “Een warme uitstraling: hier blijf je na de wedstrijd graag nog even hangen voor een kop koffie of een biertje.” Kijk, dat kunnen we volgen. Deze architecten-jury begrijpt waar het naast fraaie architectuur om draait in het leven en in ons clubhuis. We heten de jury en bij deze ook alle andere architecten uit Amstelveen of van waar dan ook van harte welkom aan onze bar, voor de juiste inspiratie en een goed gesprek.  

  Blackbox architecten en Bouw- en aannemingsbedrijf De Heemraad en alle andere betrokkenen en clubvrijwilligers: goed werk geleverd en gefeliciteerd namens de club met deze 2 vak-erkenningen!

  We bedanken ook iedereen die meegestemd heeft of de berichten erover gedeeld heeft heel hartelijk.
  Tja, en nu een plekje boven de bar vinden voor de architectuur-plaquette tussen alle voetbalbekers.  


  Foto's event: Pieter Monkelbaan