• Onder 23 weet 3 keer te scoren en wint met 2-1

  10 okt 2020 MW
 • Om te zorgen dat de niet toegestane toeschouwers van onze onder 23-1 toch nog iets van de wedstrijden tijdens deze Corona pandemie middels foto’s en een verslagje mee kunnen krijgen, ontving ik een perskaart om één en ander ter plekke vast te leggen.
  Hoewel ik hier in eerste instantie heel blij mee was vroeg ik bij de rust af wat ik eigenlijk op Overburg kwam doen. Het was koud, het regende heel hard en de wedstrijd was eigenlijk niet om aan te gluren.
  Sporting Martinus deed er alles om een tegendoelpunt te voorkomen en wist welgeteld 1 keer op het doel tussen de palen te schieten met een verwaarloosbaar zacht rolletje. Joga Fortius onder 23-1 wist de wedstrijd in de eerste helft ook niet te maken. Ze deelden weliswaar 5 speldenprikjes richting doel uit maar ook deze vielen onder de categorie slappe rolletjes. (Trieste-) hoogtepunt van de eerste helft bleek vervolgens de blessure van Jan TH te zijn waardoor hij het veld vroegtijdig moest verlaten.

  In de rust bedacht ik me dat we met onze Zondag 2, in het seizoen dat we kampioen werden, op 23 september 2018 ook al tegen Fortius gespeeld hadden. Deze wedstrijd werd toen ontsiert door het aanhoudende theatrale gedrag van dat team wat ons uiteindelijk 2 punten koste. Als ik dat verslag teruglees staat er ”Het telkens ter aarde storten met luide kreten van ontzetting werd werkelijk magistraal uitgevoerd” Wellicht zit dit gedrag een beetje in deze club. In de 2e helft blijkt namelijk dat bij iedere actie vanaf 20 meter van ons doel waar een speler van Fortius naar de grond ging ook de mooiste kreten waren te horen om zo bij de scheidsrechter een voordeel te kunnen behalen. Dit keer koste hun dat wellicht het toekennen van penalty en de kans om alsnog met een gelijkspel weg te komen lees maar snel verder….

  De tweede helft begon eigenlijk een beetje als de eerste helft. Na 5 minuten waren enkele van onze spelers deze inzet een beetje zat en begonnen de anderen wat meer aan te jagen. De wedstrijd werd hierdoor een stuk feller en veel aantrekkelijker. Na 10 minuten werd er eindelijk keihard op de keeper van Fortius geschoten, een bal die niet te klemmen was waardoor er uit de rebound keurig 1-0 gescoord kon worden. Er kwam opeens veel meer vertrouwen naar boven waardoor onze mannen ook meer risico’s durfde te gaan nemen. Gevolg hiervan was wel dat Fotius meer ruimte kreeg en meerdere malen op hoge snelheid onze 16 binnenvlogen om vervolgens hard kermend de bal weer te verliezen. In de 77e minuut werd er een bal door het midden richting ons doel gespeeld. Zowel de keeper als onze centrale verdediger besloten met een “over mijn lijk mentaliteit” deze bal weg te houden bij een achtergebleven aanvaller van Fortius. Alle energie van deze 2 spelers kwam zeer ongelukkig bij en op elkaar bijeen waardoor de bal juist via onze verdediger, tergend langzaam, het doel inrolde 1-1.
  Binnen 3 minuten wisten onze mannen uit een scherpe corner keihard in te koppen waardoor de voorsprong weer terug was 2-1
  Fortius speelde vervolgens alles of niets en gingen volop in de aanval. In de 87e minuut ging te midden van een hele horde spelers in onze 16 een aanvaller wederom luid kermend naar de grond gevolgd door luid gejoel van zijn ploeggenoten die een penalty eisten. De VAR was niet aanwezig dus het zal moeilijk aantoonbaar zijn of het nu wel of geen penalty was. Ik kan mij wel voorstellen dat de scheidrechter bij elke vorm van twijfel inmiddels gedacht zal hebben, daar gaan ze weer……
  De coach van Fortius kon dit, in zijn ogen, grote onrecht niet verkroppen en liet dit verbaal zeer luid en duidelijk merken met als gevolg dat hij in de 89e minuut door de scheidsrechter van het veld werd gestuurd.
  Nog geen 2 minuten later was de wedstrijd afgelopen en hadden onze jongens hun zeer verdiende eerste 3 punten binnen.

  Ons team zal dit seizoen geen kampioen worden maar er is wel duidelijk gemaakt dat met net iets meer passie en felheid dit niet de enige 3 punten hoeven te blijven.
  Hopelijk mag er volgende week nog steeds gevoetbald worden, we zien elkaar dan op 17 oktober wederom om 15:00 uur in Uithoorn.

  Jongens bedankt en ik verheug me nu al op de volgende wedstrijd tegen Legmeervogels O-23-1