• Na de zojuist behaalde promotie naar de 1e klasse presenteert Sporting Martinus de belangrijkste wijzigingen in de selectie voor komend seizoen. Waar vorig jaar al geanticipeerd werd met het aantrekken van UEFA-A trainer Michael Crombeen is de afgelopen maanden achter de schermen hard maar zorgvuldig gewerkt aan de samenstelling van de selectie voor komend seizoen.

  Stoppen of vertrekken
  Na 6 succesvolle seizoenen neemt Sporting Martinus afscheid van aanvoerder en centrale verdediger Christoph Kleiren. “Stoppen op je hoogtepunt” past meer dan ooit bij het besluit van Christoph om na een lange loopbaan op (bijna) 35-jarige leeftijd een punt te zetten achter zijn voetbalcarrière en nu eindelijk meer tijd aan andere zaken te besteden. Christoph voegde zich na zijn jeugdliefde vv Viola in Noord-Brabant en één seizoen JOS/Watergraafsmeer in 2018, samen met toenmalig trainer Tom Verhoek, bij Sporting Martinus. Met ruim 125 officiële wedstrijden in de hoofdmacht, waarvan ook dit seizoen op één na alle wedstrijden gespeeld, had Christoph als vaste waarde een belangrijke bijdrage, in én naast het veld, aan het kampioenschap in de 3e klasse in 2022 en de zojuist behaalde promotie van de 2e naar de 1e klasse.

  Sporting Martinus neemt tevens afscheid van ras-Martiniaan Jesse Correia. Als kind van de club is Jesse uitgegroeid tot een van de sterkhouders van het eerste elftal van de afgelopen 10 jaar met een grote bijdrage aan de promoties naar de 3e klasse in 2016, 2e klasse in 2022 en toch ook nog de promotie dit seizoen naar de 1e klasse. Wegens het nodige blessureleed heeft Jesse besloten zijn kicksen aan de wilgen te hangen.

  Groot talent en dit seizoen als net 17-jarige vervroegd vanuit de eigen jeugdopleiding naar het 1e elftal doorgeschoven Nathan Dahele maakt na de zomer zijn overstap naar het grote AFC in Amsterdam. Aanvankelijk in het o19 of o21 zullen we ongetwijfeld nog van hem horen. Nathan heeft in zijn eerste en tot nu toe enige seizoen in de hoofdmacht een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Dat juist in dat ene seizoen promotie naar de 1e klasse werd behaald kan geen toeval zijn. Nathan heeft 22 wedstrijden in het 1e elftal gespeeld, daarbij scherp verdedigend en comfortabel aan de bal alles en iedereen van zijn kwaliteiten weten te overtuigen, inclusief de keuzeheren bij AFC.

  Keeper Sharique Hovenkamp heeft na zijn eerste seizoen eveneens te kennen gegeven dat hij niet verder gaat bij Sporting Martinus. Reistijd en -afstand in combinatie met werk en studie bleken helaas onverenigbaar waardoor we slechts één seizoen van Sharique’s kwaliteiten hebben kunnen genieten.

  Ibrahim Uwamahoro maakte vorig seizoen de overstap van Amstelveen Heemraad naar Sporting Martinus, heeft minuten gemaakt in het 1e elftal, kwam voornamelijk uit voor het 2e elftal en heeft ervoor gekozen om weer terug te keren naar zij oude club.

  Tom Schoonderwoert keert na één seizoen eveneens terug naar zijn oude club TOS/Actief. Tom zal goede herinneringen bewaren aan zijn winnende doelpunt in de derby tegen Roda ’23 en openingswedstrijd van het seizoen. Door de blessure die hij direct daarna opliep is hij lang uit de roulatie geweest waarna het lastig weer aansluiting te vinden bij het eerste elftal.

  Matthijs Boersma tenslotte, exponent van de eigen jeugdopleiding, kwam met name in de eerste jaren als selectiespeler uit voor het 1e elftal. Na 7 jaar als selectiespeler gaat Matthijs zich richten op zijn maatschappelijke carrière met veel weekendwerk en heeft besloten te stoppen met selectievoetbal en in een vriendenteam verder te gaan .

  Wij danken Christoph, Jesse, Nathan, Sharique, Ibrahim, Tom en Matthijs voor hun periode bij Sporting Martinus en wensen hen alle goeds toe in het post-Martiniaanse selectie-tijdperk.


  Terug van weggeweest en nieuw in de selectie
  Na een jaar zonder voetbal keert Bo de Bruijn terug bij Sporting Martinus. Simpelweg omdat het weer ging kriebelen sluit de centrale verdediger komend seizoen weer aan. Bo kwam in januari 2022 over van FC Lisse en speelde reeds anderhalf seizoen voor Sporting Martinus. Hij had een belangrijke bijdrage aan het kampioenschap en promotie naar de 2e klasse in 2022 en het eerste seizoen daarin. Na een jaar afwezigheid komt hij de selectie van Michael Crombeen weer versterken.

  Ook Tiago Conceicao dos Santos keert na een uitstapje van één seizoen naar competitiegenoot ZSGOWMS weer terug bij Sporting Martinus. De aanvaller die tussen 2019 en 2023 al deel uitmaakte van de selectie hoopt als vanouds weer voor veel gevaar in aanvallende zin te gaan zorgen. Club en speler zijn blij dat hij weer aansluit bij zijn voormalige club en teamgenoten.

  Luka Misumi, op jonge leeftijd vanuit de eigen jeugdopleiding al doorgeschoven naar het 1e elftal, heeft dit seizoen grotendeels gemist door zijn studie in de USA. Waar hij bij terugkeer zijn carrière in Nederland zou vervolgen was open maar het grote talent maakt sinds medio april alweer deel uit van de selectie. Komend seizoen is Luka volledig beschikbaar zodat we weer volop kunnen genieten van zijn fraaie en onnavolgbare acties.

  De drie sterkhouders waar Sporting Martinus het ‘t afgelopen seizoen zonder mee moest stellen, zijn daarmee allen teruggekeerd. Daar is de club uitermate blij mee en vooral trots op. Het zegt veel over de sfeer, faciliteiten, kwaliteit en prestaties van de club.

  Om de selectie verder te versterken verwelkomen wij de volgende spelers:
  Lars van de Vlugt (24) doorliep de jeugdopleidingen van SDZ, Roda ’23 en Zeeburgia alvorens de robuuste verdediger voor een buitenlands avontuur in de USA koos. Als laatste speelde Lars voor Wright State University. Terug in Nederland speelt Lars dus met ingang van het komend seizoen voor Sporting Martinus.

  Joshua Wolf (21) komt over van de jeugdopleiding van AFC en zal als vleugelverdediger de selectie van Sporting Martinus komen versterken. Joshua is juist hersteld van een stevige blessure, toe aan een nieuwe uitdaging en is er van overtuigd snel zijn draai te vinden bij zijn nieuwe club.

  Verdediger Tijs Ernest (27) speelde in de jeugd voor SV Diemen, aansluitend 5 seizoenen voor de Ajax amateurs en één seizoen voor Monnickendam. Ook Tijs zal zich snel thuis voelen in het roodgeel van Sporting Martinus.

  Sporting Martinus heeft na twee eerdere pogingen alsnog Dean van Zwieten( (24) aan zich weten te binden. Dean heeft de gehele jeugdopleiding bij AFC doorlopen waarna hij zowel in de zondag- als zaterdagselectie heeft gespeeld. Afgelopen seizoen kwam de vleugelverdediger uit voor het Amsterdamse WV-HEDW en komend seizoen is hij dus te bewonderen in het rood-geel van Sporting Martinus.

  Als laatste versterking van de selectie maakt doelman Dax de Wit (21) de overstap van streekgenoot sv Ouderkerk. Dax begon daar bij zijn jeugdliefde, speelde aansluitend in de top-jeugdteams van sc Buitenveldert en stond de afgelopen 3 jaar weer onder de lat bij sv Ouderkerk. De jonge, talentvolle keeper gaat de concurrentie aan met Dean Palmer.

  Wij heten Bo, Tiago, Luka, Lars, Joshua, Tijs, Dean en Dax van harte welkom bij Sporting Martinus, wensen hen allen een hele goede, positieve en gezellige periode bij de club en hopen met hen aan nieuwe successen te bouwen.