• Nanninga (O23) en De Boer (Zo2) complementeren trainersstaf zondagselectie

  19 apr 2020
 • De trainersstaf van de zondagselectie voor komend seizoen is rond. Teammanager Oscar Spooren praat u bij betreft de invulling van de staf en over de nieuwe 0-23.

 • Sporting Martinus completeert technische staf zondagselectie en verwelkomt Mark de Boer (Zondag 2) en Ritchie Nanninga (O23) als nieuwe trainers

  Sporting Martinus heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten, maar voorbereidingen getroffen voor het volgende seizoen. Onderdeel daarvan is dat besloten is tot deelname aan de door de KNVB nieuw geïntroduceerde O23 competitie. Met ingang van komend seizoen 2020-21 bestaat de zondagselectie uit Zondag 1 & 2 en het opleidingsteam O23.

  Bij de introductie van dit nieuwe O23 team past ook de aanstelling van een “dedicated” trainer-coach. Wij zijn zeer trots en content dat Ritchie Nanninga na vele jaren jeugdtrainer van diverse jeugd-topteams te zijn geweest (de laatste jaren JO19), doorstroomt naar O23. Ritchie heeft bijna alle spelers recent een of meer seizoenen onder zijn hoede gehad en is de aangewezen persoon om invulling te geven aan de ambitieuze plannen om jeugdig talent via O23 verder op te leiden en klaar te stomen voor onze eigen Zondag 1.

  Nadat Ronald Renzema alsnog te kennen had gegeven te stoppen als trainer-coach van het tweede zondag elftal is de Technische Commissie onder aanvoering van Arjan Bisseling ook direct aan de slag gegaan met het vinden van een goede opvolger op deze belangrijke positie. En is daarin eveneens geslaagd. Juist voor het Paasweekend werd Mark de Boer vastgelegd. Mark zal met ingang van komend seizoen de technische staf van de zondagselectie completeren en daarbinnen primair verantwoordelijk zijn als trainer-coach van de Zondag 2.

  Mark heeft als jeugdspeler op hoog niveau gevoetbald maar moest door een zware blessure zijn carrière vroegtijdig beëindigen. Op zijn 23e startte hij zijn trainerscarrière waarin hij bij veel clubs een rijke historie als trainer heeft opgebouwd. Met een onderbreking van één seizoen bij Buitenveldert is Mark de laatste acht jaar verbonden geweest aan ASC Waterwijk waar hij zowel de zaterdag- als zondagselecties onder zijn hoede had. 

  Nadat begin dit jaar Tom Verhoek zijn contract als hoofdtrainer verlengde en recent Roel Turkenburg als nieuwe keeperstrainer werd aangetrokken en Jeroen van Kempen (Zondag 1) en Jos van Gerve (Zondag 2) als teambegeleiders doorgaan, is de technische staf voor het nieuwe seizoen compleet.

  Wij hopen mét jullie zo snel mogelijk weer met elkaar op het veld te kunnen staan om ons aller hobby weer met veel plezier op te pakken. Tot dat moment wensen wij iedereen veel sterkte, kracht en wijsheid toe in deze bizarre periode. Blijf gezond en dus zo veel als kan thuis!

  Namens Bestuur en Technische Commissie, 

  met vriendelijke groet,

  Oscar Spooren

  Sporting Martinus

  Teammanager Zondag 1/Selectie