• Vandaag de return van de met 3-1 gewonnen wedstrijd op 29 september 2019 tegen Zwanenburg 2. De thuisploeg had 6 nieuwe namen op het wedstrijdformulier, ook onze zondag 2 miste 6 namen maar had slechts 3 nieuwe namen op de lijst. Met een smallere bezetting werd deze wedstrijd dus aangegaan. Op de bank naast Ronald en Jos zaten slechts 2 inzetbare spelers, Christian en Corbin, en 2 geblesseerde spelers; Jasper die voor het eerst na 128 weken (sinds 22-08-2017) een wedstrijd verstek moest laten gaan en Freek die sinds de eerste wedstrijd van deze competitie (22-09-2019) geblesseerd is. Freek gaf aan inmiddels weer mee te kunnen trainen en hij hoopt binnen 3 weken eindelijk ook weer in het veld te kunnen staan. Dat laatste is natuurlijk heel goed nieuws maar ik ben bang dat dit het enige hele goede nieuws van dit verslag vandaag is. De wedstrijd van vandaag van onze mannen viel namelijk “nogal” tegen. Ronald had naast eerdergenoemde geblesseerden vandaag ook niet de beschikking over Niek, Matthijs en David die ons eerste moesten aanvullen en Tim alsmede Thomas die er om privé redenen niet bij waren. Toch durf ik te stellen dat je “normaal gesproken” met de wel aanwezige spelers; Yannick, Melle, Brian, Mitchell, Sebastiaan, Jan S, Jan t H, Paco, Dante, Jerome, Zino, Christian en Corbin een meer dan prima voetballend elftal neer moet kunnen zetten. Helaas bleek het vandaag toch ff anders dan “normaal gesproken”.
    Eigenlijk kreeg ons elftal in de aangepaste bezetting nauwelijks de kans om aan deze opstelling te wennen. In de 2e minuut wist Zwanenburg, geholpen door de wind die strak over het veld richting ons doel stond, al met een afstandspegel te scoren. Amper 1 minuut later deden ze dit weer uit een perfect uitgevoerde hoekschop. 4 minuten gespeeld, “Game Over….” Dat in de 11e minuut Jerome ook nog geblesseerd raakte en de helft van onze wisselspelers al ingezet moest gaan worden maakte voor het verloop van het spel weinig uit maar gaf wel te denken voor het restant van de wedstrijd. Speelden onze mannen nu toch iets voorzichtiger om nog meer blessures te voorkomen? De mannen van Zwanenburg hielden zichzelf niet in en wisten in deze sportieve pot onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter (en prima grensrechters) toch nog 4 gele kaarten te verzamelen. Bij Sporting Martinus bleek achteraf Sebastiaan als enige een gele kaart gehad te hebben.
    Was er dan voor de ruim meegekomen supporters helemaal niets meer te genieten zult u zich nu afvragen? Nou dat is niet helemaal waar. Er waren de eerste helft zeker nog 2 hele leuke momenten. De eerste was na ongeveer 20 minuten. De rechtsachter van Zwanenburg, spelend met nummer 3, trakteerde ons vanaf vlak voor de middenlijn op een enorme lekkere ouderwetse harde punter richting ons doel. Ik stond er vlak bovenop en had even het idee dat zijn tenen er bij zijn hak weer uitschoten. Met een pijn vertrokken gezicht bleef hij weliswaar keurig op de been maar huppelde hierna nog 3 minuten rond alsof het een aflevering betrof uit de strip van Appie Happie 😉 (Voor de jongere onder ons zie Stripboeken Dik Bruynesteyn 1971)
    Het andere moment was in de 34e minuut, het moment dat Mitchell uit een corner keurig de bal binnen wist te koppen en zo de spanning nog even terug leek te brengen 2-1.
    Een totaal overbodig weggegeven vrije trap aan Zwanenburg op 22 meter van ons doel zorgde er echter voor dat in de 43e minuut aan die hoop een resoluut einde werd gemaakt 3-1. 2 minuten later was de eerste helft over en naar later bleek ook de hele wedstrijd eigenlijk al klaar. De 2e helft was van beide kanten van een dermate minder niveau dat de supporters het langs de kant maar niet echt meer warm konden krijgen. Corbin, die samen met Chris de vlag deze wedstrijd had gehanteerd, werd uiteindelijk de laatste 20 minuten nog ingezet waardoor een half kreupele speler van Sporting Martinus met de vlag in de hand toe kon kijken hoe de ene na de andere speler van Zwanenburg inéén zakte met kramp. Een tekenend beeld voor deze mindere wedstrijd welke uiteindelijk wel terecht gewonnen werd door het thuisteam.

Jammer, maar soms zit het mee en soms zit het (2 weken achtereen) tegen. Op naar hernieuwde successen in de derde periode welke volgende week al gaat beginnen en dan gaat het eindelijk weer meezitten, let maar op!

Het kan echt mannen, we geloven nog steeds in jullie! Tot volgende week.