• Michael Crombeen nieuwe hoofdtrainer Sporting Martinus

  25 feb 2023 Beheerder
 • Sporting Martinus heeft Michael Crombeen als nieuwe hoofdtrainer gecontracteerd. Met ingang van het nieuwe seizoen 2023-2024 zal Crombeen de zondagselectie van de Amstelveense tweedeklasser onder zijn hoede nemen.

  “Na het aangekondigde vertrek van huidig trainer Tom Verhoek zijn we met de TC direct aan de slag gegaan met het vinden van zijn geschikte opvolger. Aan de hand van een zorgvuldig opgesteld profiel hebben we met een aantal kandidaten gesproken waarna al snel bleek dat Michael onze voorkeurskandidaat was”, aldus Bestuurslid Technische Zaken Arjan Bisseling.

  Na enkele vervolggesprekken is de leiding van Sporting Martinus nu verheugd te kunnen melden dat Crombeen aan boord is en op zijn beurt vol enthousiasme uitkijkt naar zijn nieuwe uitdaging vanaf de zomer.

  Crombeen heeft op 34-jarige leeftijd een rijk verleden als trainer-coach opgebouwd. Zo heeft hij diverse jeugdteams gecoacht in de BVO- en topamateuropleidingen van Roda ’23, Ajax, AFC, AZ en Koninklijke HFC, gestaag opgebouwd van leeftijdscategorieën o12 tot o21. Tevens heeft hij een jaar lang in Canada een voetbalacademie gerund en is hij sinds 2021 in bezit van het diploma UEFA-A. Hoogste tijd dus voor de volgende stap in zijn carrière als hoofdtrainer van een seniorenselectie. De nieuwe Martinus-trainer komt oorspronkelijk uit Amstelveen en kent de Amsterdamse en Noord-Hollandse voetbalwereld als geen ander.

  Sporting Martinus-voorzitter Rick van Bruggen is zeer content met de komst van Crombeen:
  “In Michael hebben we wederom een jonge, talentvolle en ambitieuze trainer-coach weten te contracteren. Met de komst van Tom Verhoek vijf jaar geleden hebben we ook voor een dergelijk profiel gekozen en dat heeft heel goed uitgepakt. Logisch dus dat we die koers doorzetten. Als je ziet waar we ondanks twee Coronajaren en afgebroken seizoenen staan met vorig seizoen het kampioenschap in de derde klasse en nu koploper in de tweede klasse, dan denk ik dat we aardig op weg zijn. Uiteraard gaan we voor een tweede kampioenschap op rij maar uiteindelijk, ongeacht het resultaat deze zomer, zijn we er van overtuigd dat Michael met een frisse blik onze selectie, als groep en spelers individueel, ook weer naar een hoger niveau tilt.”

  Ook Crombeen zelf is zeer content met zijn nieuwe uitdaging:
  “Met mijn ervaring opgedaan bij diverse jeugdopleidingen had ik de keuze daar in verder te gaan of een assistent rol op derde- of tweede divisieniveau in te vullen. Ik ben nu echter zover dat ik als hoofdcoach voor een groep wil staan en ben dus op zoek gegaan naar opties in die positie. Ik ken en volg Sporting Martinus al langere tijd en zie hoe de club zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Organisatorisch, met de jeugdopleiding en nu ook met het eerste én tweede elftal zit dat gewoon heel goed in elkaar. Met de geheel nieuwe accommodatie is het al met al een prachtige club om aan de slag te gaan en een mooie uitdaging om een passend vervolg te geven aan de goede resultaten van de vorig en dit seizoen.