• Meidenvoetbal en damesvoetbal in Amsterdam en Amstelveen: vrouwenvoetbal is nergens leuker dan bij Sporting Martinus!

  Join our team!

  Ruim 160.000 vrouwelijke leden van de KNVB kennen dat gevoel. Die prachtige pass, die blijdschap om een treffer of die heerlijke redding in de goal. Bij Sporting Martinus voegen we daar nog dat ene, supergezellige teamgevoel aan toe en dat je kunt voetballen (zo goed als) in het Amsterdamse Bos, op een prachtige locatie in Amstelveen, randje Amsterdam-Zuid (Buitenveldert).

  Meidenvoetbal en damesvoetbal is bij Sporting Martinus het leukst
  Sporting Martinus heeft altijd ruimte voor meiden en dames die lekker willen voetballen, ook een klein beetje sportieve ambitie hebben en die gaan voor een teamsport. Voor die meiden of dames, die dus ook wekelijks met elkaar willen trainen. Wij zorgen voor trainers, hebben de meest moderne kunstgrasvelden en een spiksplinternieuwe heerlijke chill-kantine.

  Opgeven kun je al als je 6 jaar bent. Dan speel je nog in een gemengd team met jongens. We hebben al meidenteams vanaf onder 10 jaar, zoals dat heet, en vanaf je 19e is er een damesteam op zondag én op zaterdag. Ook wordt er op vrijdagavond door een groep veterinnen (30+) heerlijk onderling getraind en gevoetbald. Dus de mogelijkheden zijn legio bij Sporting Martinus.

  Voor wie wat meer ambitie heeft is het aardig om te melden dat 1 van onze meiden inmiddels het nationale elftal heeft bereikt en enkele anderen betaald voetbal. Hieronder staat een leuke video-testimonial van international en Oranjeleeuwin Katja Snoeijs, die bij ons de jeugd heeft doorlopen voordat ze betaaldvoetbalster werd. Dat kan dus allemaal bij en via Sporting Martinus. Maar de hoofdzaak is en blijft bij ons: met elkaar gewoon sportief ontspannen en genieten van een leuk potje voetballen. 

  Wil je op meidenvoetbal of op damesvoetbal in Amstelveen?
  Wil je voetballen bij de leukste en grootste voetbalclub van Amstelveen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Dat zeggen wij niet allen over onszelf maar anderen zeggen dat ook: Sporting Martinus is in 2019 uitgeroepen tot de Beste club van Amstelveen! 

  Kom gewoon eens langs om de sfeer te proeven, al dan niet meteen in je sporttenue, en neem eventueel ook een vriendin mee. Train gewoon eens vrijblijvend mee. En meld je, als je het helemaal leuk vindt, bij ons aan. Welkom! 
  Je kunt je al direct aanmelden door te klikken op: https://www.sportingmartinus.nl/aanmelden

  Eerst even praten en kennismaken?
  Wil je eerst eens erover praten? En bijvoorbeeld eens een training meemaken of met een aanvoerdster spreken? Dat kan natuurlijk. Mail dan je gegevens naar onze coördinatoren
  - voor 19 jaar en ouder: Natascha (martinusdames@gmail.com) of
  - voor meiden tot en met 18 jaar: Don Ginsel (don@ginsel.nl )
  En zij nemen contact met je op!

 • augustus 2022: KATJA SNOEIJS NAAR EVERTON
  Katja Snoeijs verruilt de Franse Division 1 Féminine na twee seizoenen voor de Barclays Women's Super League. De 25-jarige spits komt over van het FC Girondins de Bordeaux en tekent een contract tot medio 2024 bij Everton.
  Katja: "Na twee jaar in Frankrijk te hebben gespeeld, was ik toe aan een nieuwe omgeving om mezelf verder te kunnen ontwikkelen. Het is altijd een droom geweest om in Engeland te voetballen. Het complex van Everton is inspirerend. Ik kijk er naar uit om hier elke dag naartoe te gaan en voor zo'n grote club te mogen gaan spelen."
  Foto: © Everton Women

   

  ARTIKEL 17 januari 2023:

  Katja Snoeijs over de weg van Sporting Martinus naar de Women’s Super League

  Veertienvoudig international Katja Snoeijs (26) kan met genoegen terugkijken op het jaar 2022 en blikt terug op haar jeugdjaren bij Sporting Martinus. Na twee jaar in de hoogste Franse divisie te hebben gespeeld bij Girondins de Bordeaux maakte de Amstelveense afgelopen zomer de overstap naar de Women's Super League alwaar zij uitkomt voor Everton FC.

  De overgang naar Everton is een volgende stap in de carrièreplanning van Snoeijs hoewel zij zelf aangeeft niet bewust met een dergelijke planning te zijn bezig geweest. Sterker, toen zij nog in de jeugd bij Sporting Martinus speelde had ze er zelfs nooit over nagedacht om op het hoogste niveau uit te komen. Nog geen tien jaar later is de aanvalster inmiddels topscorer van de Nederlandse Eredivisie geworden, kwam uit op het hoogste Franse niveau, speelt nu Premier League, en mocht al veertien maal voor de Oranje Leeuwinnen uitkomen.

  Tijd om Katja Snoeijs eens aan de tand te voelen en dat doen wij in het prachtige splinternieuwe clubgebouw van Sporting Martinus in Amstelveen. De club waar het voor Snoeijs allemaal begon.
  Lees verder op: https://www.sportingmartinus.nl/katja-snoeijs-over-de-weg-van-sporting-martinus-naar-de-womens-super-league