• LET OP JOUW FIETS ! Er zijn weer fietsen gestolen

  31 mei 2024
 • Het is weer raak. Er zijn uit de fietsenstalling deze week enkele fietsen gestolen! De buurtregisseur en de wijkagent zijn ervan op de hoogte gesteld. 

  Let op jouw fiets (en op die van elkaar).
  Zet je fiets goed op slot, het liefst aan de fietsenhouder met een kettingslot. 
  Het moet daarbij ook gezegd worden, dat wij zélf regelmatig fietsen zónder enig slot signaleren, meestal kinderfietsen. Dan maken we het de fietsendieven wel heel eenvoudig allemaal en wordt onze fietsenstalling een populair jachtgebied. 

  Formeel gesproken is de fietsenstalling onderdeel van de gemeente, en niet van de club. Is er sprake van diefstal, doe daarvan aangifte, ook om de politie inzicht te laten krijgen in patronen en aanpak van de dieven en om de politie regelmatig op het parkeerterrein te laten patrouilleren. 
  Het liefst willen wij goede camera's bij de stalling, niet alleen om af te schrikken maar juist ook om de politie goed te kunnen informeren in geval dat....; maar ook dit is officieel een zaak van de gemeente. 

  ---

  Dit brengt ons overigens op een wonderlijk ander fietsfenomeen. Naast diefstal is er ook sprake van weesfietsen! Fietsen, die achterblijven zonder eigenaar, wekenlang en nog langer, met of zonder slot. Ook zeer goede fietsen. We weten eigenlijk niet zo goed wat we daaarmee aan moeten. Maar reken erop, dat de gemeente een keer radicaal moet/zal ingrijpen en de verzamelde weesfietsen een nieuwe bestemming geeft. 

  LET OP JOUW FIETS!