• KNVB-diploma voor maar liefst 15 pupillenscheidsrechters van Sporting Martinus

  12 nov 2021 Beheerder
 • Afgelopen vrijdag 5 november hebben na 2 maanden studeren en oefenen 15 (!) jeugdscheidsrechters van Sporting Martinus hun scheidsrechtersdiploma gehaald! We nemen u even mee naar donderdagavond 23 september. De kantine van Sporting Martinus omgetoverd tot cursuslokaal. De jongens die bij thuiswedstrijden op Sportpark Overburg de O-11, O-12 en O-13 fluiten, startten die avond de opleiding Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter van de KNVB Academie.

  Onder leiding van KNVB-docent Tony van Waveren werd onze fluitisten de fijne kneepjes van het scheidsrechtersvak bijgebracht. De opleiding omvatte 2 cursusavonden, 2 stagewedstrijden, zelfstudie en een aantal opdrachten in de nieuwe digitale leeromgeving van de KNVB. In totaal 15 jongens hebben de opleiding afgelopen week met succes afgerond.

  We zijn super trots dat onze club er een lichting fantastische scheidsrechters bij heeft gekregen!


  Toelichting foto:
  De cursisten in actie tijdens de oefenwedstrijd JO11-1 en JO11-2 op donderdag 7 oktober. Ieder kwart werd gefloten door een andere scheids. De andere cursisten hadden de opdracht wat hen opviel te noteren. Na afloop werd geƫvalueerd onder leiding van de docent.