• Kavita Laldjising: “Senioren, ik ben hier voor jullie”

  10 nov 2021 Beheerder
 • “Warm opgenomen en zeer op mijn gemak”, antwoordt Kavita Laldjising op de vraag hoe het haar bevalt binnen haar nieuwe cluppie. Sinds dit seizoen is Kavita de nieuwe voorzitter van de Seniorencommissie. En ook al is het seizoen nog pril Kavita voelt zich bij Sporting Martinus al als een vis in het water.

  De nieuwbakken voorzitter van de Seniorencommissie stroomde na Buitenveldert en NFC door naar Sporting Martinus. Ze werd vaker gevraagd om naar Sporting Martinus te komen door Jessy Lissaur onze trainer/coach van onze Zaterdag 1. Na aanhouden van Jessy besloot Kavita de stap te zetten. Kavita: “Eigenlijk ben ik als leidster van een voetbalteam er ingerold als gevolg van een weddenschap. In het seizoen 2013/2014 daagde Jessy, toen trainer/coach van heren zondag 2 van Buitenveldert, mij uit om als leidster aan de slag te gaan van de heren 2. Met de woorden: ‘jij bent altijd wel in voor een nieuw avontuur’, trickerde hij mij genoeg om de handschoen op te pakken. Het seizoen daarna, 2014/2015 maakte Jessy de overstap naar NFC om daar de heren zaterdag 1 onder zijn hoede te nemen en ik ging met hem mee. Van het één kwam het ander en vanaf seizoen 2015/2016 startte ik bij NFC als bestuurslid voor de gehele Seniorenheren zaterdagteams. Jessy stapte over van NFC naar Sporting Martinus om daar de zaterdag 1 over te nemen. Toen hij mij na een tijdje vroeg om te overwegen ook naar Sporting Martinus te komen en weer een team met hem te vormen, heb ik ja gezegd.”

  Op de trainingsavonden en op de zaterdag viel haar openheid, gezelligheid, interesse in de club en vooral haar vrolijkheid al snel op. En het duurde dan ook niet lang voordat voorzitter Rick van Bruggen haar polste voor de vacante functie van voorzitter van de Seniorencommissie. Kavita: “dat vond ik een eer en een mooie uitdaging. Ik heb er nog geen moment spijt van gehad. Alles is één binnen de club, de doorstroming binnen de teams, de diversiteit met bijvoorbeeld de 45+, Masters en het Walking Football en vooral ook de openheid en de warmte binnen de club. Ik voel me dan ook super op mijn gemak bij deze club die mij heel warm heeft opgenomen. Het is een mooie gezonde club met heel veel mooie mensen en niet onbelangrijk, waar heel veel mogelijk is.”
  “Ik ben niet alleen door de kern van vrijwilligers binnen Sporting Martinus super warm opgenomen maar ook de seniorenteams reageren allemaal positief”, vervolgt Kavita. “Ik zit er al helemaal in en ben druk met wedstrijden omzetten, de velden en scheidsrechters regelen, nieuwe leden welkom heten en wegwijs maken. Ik doe dat allemaal samen met senioren wedstrijdsecretaris Jan Nieboer. Heel fijn om met iemand als Jan Nieboer te kunnen schakelen.”

  Gevraagd naar de grootste uitdaging in haar nieuwe rol twijfelt Kavita geen moment: “Het aantal vrijwilligers vanuit de senioren is nog zeer beperkt, daarom wil ik graag met het bestuur kijken hoe we hier handen en voeten aan kunnen geven. Je ziet bijvoorbeeld veel nieuwe scheidsrechters die een kind hebben spelen in de jeugd. Die scheidsrechters fluiten ook de senioren. Maar kijken we andersom zien we niet of nauwelijk scheidsrechters vanuit de senioren die jeugd of andere seniotenteams fluiten. Dat kan en moet binnen een club anders. In mijn ogen maakt een vereniging een vereniging als iedereen buiten contributie te betalen ook iets doet voor het algemene belang voor de vereniging. Dat wil ik in samenwerking met het bestuur graag stimuleren. Dus ik zou zeggen senioren laat van je horen. Tevens wil ik graag van de gelegenheid gebruikmaken om een oproep te doen om te helpen de seniorencommissie meer body te geven. Ik ben daarom op zoek naar mannen en vrouwen uit iedere categorie, van selectie tot masters, die het leuk vinden om het team te versterken om op die manier nog meer mogelijk te maken voor deze grote groep spelers binnen Sporting Martinus. Dus vind je dat dingen anders, beter en of leuker kunnen of vind je dat het jouw plicht is om als lid van een vereniging je steentje bij te dragen, schroom niet, maar laat het mij weten.”

  “Intussen heb ik met alle seniorenteams contact gehad en alle aanvoerders en leiders hebben mijn gegevens. Maar natuurlijk kan elke senior bij mij terecht, want ik ben hier voor jullie en ik ben blij dat ik hier ben. Dus als er iets is, als je een vraag hebt of ben je nieuwsgierig naar de oproep voor scheidsrechters of commissieleden, schiet mij in de kantine of de wandelgangen aan of neem gewoon contact met mij op.”