• Juni: afwerken wanden, vloeren en plafonds, installatiewerk en 1e stappen interieurwerk

  12 jun 2022 Beheerder
 • Onze nieuwbouw begint meer en meer ons eigen clubHUIS te worden. De maand juni stond in het teken van het vele 'BINNEN-afwerken'. De trap werd afgewerkt naar binnen, alle installaties werden aangelegd, waarna de plafonds, in de toilet- en doucheruimtes konden worden geplaatst en de luifels afgewerkt. Datakabels en electra zijn geplaatst, waarna de gipsplaten wanden konden worden afgetimmerd. Onze mannen van PeGe electronics (Patrick en Ron) hebben de verlichtingsrails en overige lampen geïnstalleerd en opgehangen, met bewegingssensoren en al. Trapleuningen zijn geplaatst, de entree is opgemooid en het eerste schilderwerk en behangwerk is al aangebracht door onze eigen toppers Hein, Ruud, Fred en Jos! Ook werd er een brandput van 40 meter diepte (grondwaternivo) geboord en gestort met 14 kuub grind.

  Los van dit interieurwerk BINNEN het clubhuis, hadden we nog een ander “projectje” BUITEN: het uitruimen en afscheid nemen van onze trouwe feesttent en van onze inmiddels wereldberoemde snackhut. Vertrouwde sieraden als de Amstel-biertafel, de klassieke stamtafel en de tante Cor bank zijn tegen een bescheiden bedrag overgedragen aan goede doelen en goede bekenden, die beloofd hebben er goed voor te zullen zorgen. De geleverde inspanningen om het opruimen en verwijderen van ook alle technische voorzieningen weer tijdig voor elkaar te krijgen door onder meer Moniek, Rick, Parel, het VeteranenTeam, Hans, Ruud, Ramon, Ritchie en Harry zijn niet te beschrijven. Wat een inzet.

  Dan speelt er ook het project van het broodnodig vernieuwen van de verouderde infrastructuur RONDOM het clubhuis. Denk daarbij aan een adequate fietsenstalling (voor tweewielers van allerlei pluimage), aan een moderne toegangspoort, aan verantwoorde beschoeiing, een plek voor onze speeltoestellen en groenvoorziening en het ophogen van de verzakte bestrating, zodat ons pad geen zwembad meer is bij elke regenbui. De urenlange vergaderingen de afgelopen maanden en de talloze vriendelijke aansporingen blijken nu bij de diverse verantwoordelijke gemeentelijke instanties eindelijk zijn vruchten af te werpen. Plannen worden nu gemaakt zodat we hopelijk snel ook hiermee kunnen starten.

  Daarnaast speelt de aanleg van 3 nieuwe kunstgrasvelden. Er is inmiddels gelijk na de laatste wedstrijden een start gemaakt met het afgraven van ons 3e veld. De komende weken zal het een af en aanrijden van machines en materiaal zijn en een race tegen de klok om het tegen de start van het nieuwe seizoen af te hebben. De uitvoeringscoordinatie hiervan ligt in handen van Sportzaken Amstelveen, van wie wij de velden huren. Spannend. 

  Om deze update af te ronden: ook is er door Bestuur fors aan veelal kronkelige lijntjes bij de instanties Liander en Ziggo getrokken om hun technische voorzieningen op en NAAR het terrein tijdig te updaten naar de nieuwe situatie. Een administratieve berenklus, waarbij ook hier door ons aangedrongen moet worden op concrete actie. En waarbij ook hier de kennis en steun van onze eigen PeGe onmisbaar blijkt.

  Conclusie: de maand Juni was een super-intensieve regel-maand, en dit alles allemaal door ons als vrijwilligers. Wil/kun jij ook wat doen of bijdragen? Meld je gewoon aan via nieuwbouw@sportingmartinus.nl

  (fotocredits: Hein Helle)