• De maand juli is een soort van race tegen de klok, die bouwvak heet en onberispelijk afgaat op precies 29 juli. Voordat dat moment aanbrak, is er zowel binnen als buiten ons clubhuis door professionals en vrijwilligers met man en macht gewerkt om de lang begeerde sleuteloverdracht zo dicht mogelijk te benaderen. Ons bouwteam richtte zich daarbij op de nog vele puntjes op de i bij de afwerking van alle ruimtes, zoals die van de kleedkamers met onverwoestbaar vinyl en onze entree en trapopgang met prachtige, volhouten stroken. Ook de vloer is nu helemaal afgewerkt, beter gezegd: afgegoten. Douches zijn geplaatst en werken. En ook bovenop het dak werden de definitieve zware installaties geplaatst voor zonne-energie en warmtepompen.
  Daar komt bij dat nu, conform maanden geleden gemaakte afspraken, ook allerlei bestellingen voor het interieur afgeleverd en geplaatst werden en dat partners als schilder, barbouwers, Heineken en de keukenmonteursd en de leveranciers van het projectmeubilair en het ballenhok aan de slag gingen. En oh, wat wordt dat allemaal ook mooi!
  Ondertussen gaan onze topvrijwilligers Fred, Ruud en Jos samen met Cor stoïcijns door met hun behangwerk, baan na baan, wand na wand, kamer na kamer. Hulde.

  Enfin, tijdens deze goed georganiseerde chaos binnen, werden ook buiten grote stappen gezet. De bestrating rondom het gebouw is opgehoogd en beklinkerd, inclusief de betreding naar onze balustrade. De ruimtelijke werking ervan doet ons clubhuis eer aan. De gemeente zal haar bijdrage nu gaan doen, denk aan een behoorlijke beschoeiing, fietsenpark en poort.
  Liander is bizar achter de broek aangezeten voor de juiste stroomaanvoer. Het waarborgen van voldoende waterdruk is een volgende uitdaging.
  Tenslotte. Onze trouwe snack-keet. Ze is ontkoppeld en ze staat er nog. Wat eenzaam eigenlijk. Vele malen tevergeefs hebben we haar aan een nieuw onderkomen getracht te brengen. De sloop echter zal haar aanstaande bestemming zijn.

  We laten buiten dit verslag de huidige, zeer intensieve werkzaamheden voor de vernieuwing van onze velden. Maar beeldt u eens in, wat er allemaal in de afgelopen 2, 3 weken op ons rijpad gebeurde: een komen en gaan van per dag tientallen zeer zware grondtransporten naar en van veld 3 met daarbij gigantische bergen zand en aarde op de parkeerplaats, diverse bestelbusjes van bouwers, vrachtwagens voor leveringen van clubhuismaterialen, heftrucks en verrijkers voor het lossen ervan, trailerwagens om de cabines op te halen, hijskranen voor de materialen op het dak, en dat alles tussen de stratenmakers door, die voor en achter aan het werk waren. Een mierenhoop aan activiteit. De groepsapp van ons bouwteam stond geen moment stil. Bovenal, het werkte en hoe: ons clubhuis is bijna toe aan de overdracht aan onze vereniging. Na de bouwvak (22 augustus) nog echt even de allerlaatste loodjes met al die vele details en dan zal het volwaardig 100% soepel operationeel krijgen van dat alles ook nog wat tijd nodig hebben. We zijn een goed eind op weg!
   
  (fotocredits: Hein Helle)