• Joachim van der Marck nieuwe verslaggever zondag 1

  18 sep 2020 Redactie
 • Joachim van der Marck (25) is per direct de nieuwe verslaggever van de zondag 1 van Sporting Martinus. Hij volgt daarmee Alex van Elven op, die na 17 seizoenen stopt met wedstrijdverslaggeving rondom het vlaggenschip.

 • Joachim is geen onbekende binnen het regionale amateurvoetbal. Zo was hij van 2014 tot 2019 werkzaam bij de bekende website Het Amsterdamsche Voetbal (HAV) en was in die periode geregeld bezoeker op Stadion Overburg om wedstrijdverslag te maken van Sporting Martinus voor HAV. Komende zondag zal Joachim zijn eerste verslag met foto’s al publiceren, als hij zijn debuut gaat maken tijdens Sporting Martinus – Purmerend. Afgelopen donderdagavond werd Joachim al voorgesteld aan de selectie.

 • Uitbreiding social media: twitter, instagram, facebook en video

  Joachim zal niet alleen via de officiële website verslag doen van de wedstrijden van het eerste elftal, ook gaat hij zorgen voor een uitbreiding van het social media-pakket rondom het vlaggenschip. Wedstrijden (uit en thuis) zullen ‘’live’’ worden verslagen via twitter en-/of instagram, met informatie over o.a. tussenstanden gecombineerd met foto’s, welke al tijdens de wedstrijd worden gedeeld. Daarnaast zal er ook ruimte komen voor video's, waar interviews met spelers of trainers worden gepubliceerd. Uiteraard blijven ook de facebookkanalen (vv Sporting Martinus en Martinianen) actief nieuws delen aangaande het eerste elftal. Al met al een verrijking op gebied van social media en exposure voor het eerste elftal!

  Hoofdtrainer Tom Verhoek is in zijn nopjes met de aanstelling van Joachim: ''Namens de selectie en staf heten wij Joachim van harte welkom. Wij zijn blij dat Joachim de verslaggeving van alle wedstrijden in beeld en tekst gaat verzorgen. Dit -uitbreiding social media- past goed bij de ambities van de club en de beleving die we rond het eerste elftal willen creëeren. Wat Alex de afgelopen jaren heeft gedaan is waanzinnig gaaf, ik ben er van overtuigd dat Joachim op zijn eigen manier de verslaggeving en interviews rond de wedstrijden ook met veel passie en energie gaat verzorgen. Ik kijk dan ook heel erg uit naar de samenwerking met Joachim, net als de eerste foto's en verslag van de wedstrijd tegen Purmerend a.s. zondag!''

 • Alex van Elven blijft betrokken bij het websiteteam van Sporting Martinus en het eerste elftal, maar op een andere manier en op een lager pitje. Alex: ‘’Tijd voor een wekelijks verslag met foto’s heb ik helaas niet meer. Maar ik blijf graag de Martinianen-facebook beheren. Daarin zal ik Joachim’s verslagen en ander nieuws wat voorbij komt aangaande het eerste elftal publiceren. Ik ga daarnaast de komende tijd rustig bekijken op welke manier ik van waarde kan zijn op gebied van de website voor Sporting Martinus en Martinianenfacebook en wat past binnen mijn drukker geworden privéleven. Aandacht voor randzaken, achtergrondreportages en historie hebben altijd mijn interesse gehad, dus wie weet zoek ik het in die hoek, dat is wat vrijblijvender maar toch betrokken!’’

  Wij wensen Joachim heel veel succes en vooral plezier komend seizoen en kijken uit naar de wedstrijdverslagen, foto’s en social media-updates! Ps:De instagrampagina van het eerste elftal is reeds online en actief. Volgt u hem al?