• Jeugdspeler Flip Klomp maakt debuut in FC Volendam - Groningen

  30 jan 2023 Beheerder
 • Afgelopen donderdagavond zagen onze eigen clubwatchers in een volle ArenA ‘onze’ Flip Klomp al warm lopen tegen Ajax (zie foto). Deze zondag was het dan zover: onze jeugdspeler debuteerde in de Eredivisie bij FC Volendam tegen FC Groningen (zie video).

  Sporting Martiniaan Flip heeft gekozen voor een bijzonder verloop in zijn voetbalcarrière. Hij ronde in Amerika een studie Bedrijfskunde af in combinatie met een sportieve ontwikkeling in het collegeteam van de universiteit en klopte vervolgens op de deur bij FC Volendam. Over zijn opvallende stap vanuit Amerika direct naar het 1e elftal van FC Volendam vertelt het nieuwsbericht als volgt:

  “FC Volendam heeft Flip Klomp gecontracteerd. De 21-jarige middenvelder komt over van het collegeteam van Virginia Commonwealth University in de Verenigde Staten. Hij zette zijn krabbel onder een verbintenis tot medio 2025 bij de Eredivisionist.
  Klomp is gedurende meerdere periodes op proef geweest bij FC Volendam en heeft de technische staf overtuigd van zijn kwaliteiten. Sinds deze winterperiode is het dan daadwerkelijk tot een definitieve overgang gekomen. Klomp zal zijn wedstrijden in eerste instantie gaan spelen bij Jong FC Volendam. De middenvelder speelde in de jeugd bij Sporting Martinus en AFC Amsterdam. In 2020 kwam hij uit voor de amateurtak van Ajax, waarna de middenvelder besloot om in Amerika sport en studie te combineren. Hij speelde voor het het collegeteam van Virginia Commonwealth University. Hier studeerde Klomp bedrijfskunde.

  Meteen overtuigd

  “Flip is meerdere keren op stage geweest en eigenlijk waren wij meteen al overtuigd”, zegt de verheugde technisch directeur Jasper van Leeuwen op de clubsite. “Voor ons was deze beslissing dus al in de zomer genomen, maar het heeft even geduurd voordat zijn studie in de VS voldoende gevorderd was en hij in goed overleg met zijn universiteit kon overstappen.”
  Van Leeuwen omschrijft de kwaliteiten van de aanwinst. “Flip is een allrounder en kan op alle posities op het middenveld uit de voeten. Hij is fysiek sterk, heeft duelkracht en een groot loopvermogen. Daarbij is hij zo goed als tweebenig, intelligent en heeft hij een prima functionele techniek. Flip’s verhaal is een beetje atypisch, komend vanuit het amateurvoetbal in Nederland en dan via de Verenigde Staten alsnog instromen in het profvoetbal. Wat dat betreft is hij een laatbloeier, maar dat maakt hem niet minder interessant. Flip zal echt wel even moeten aanpoten om naar Eredivisie-niveau te groeien, maar daar krijgt hij nu ook de tijd voor. Wij zijn hoopvol dat hij deze uitdaging aan kan en straks echt van waarde gaat zijn voor onze club.”

  Natuurlijk wensen wij allemaal van Sporting Martinus Flip een supersuccesvolle sportieve toekomst toe bij FC Volendam en zijn we er trots op dat hij vanuit onze jeugd dit hoge voetbalniveau op zijn geheel ‘eigen wijze’ heeft weten te bereiken!

  (Tekstbron mede: FC Volendam en Soccer News)