• Introductie Jeugdopleiding

  Onze Sporting Martinus spelers

  …zijn actief betrokken bij het spel;
  …hebben aanpassingsvermogen en zijn creatief ;
  …zijn bereid samen te werken om elkaar beter te maken;
  …zijn overtuigd van eigen kracht.

  Sporting Martinus streeft ernaar om de meest aantrekkelijke jeugdopleiding van Amstelveen te zijn, waarbij iedere speler de kans krijgt om zich maximaal te ontwikkelen binnen zijn/haar mogelijkheden.

  Bij Sporting Martinus staat de individuele ontwikkeling van alle jeugdleden centraal, ongeacht op welk niveau ze spelen. Om de optimale ontwikkeling voor ieder jeugdlid te kunnen garanderen en waarborgen werken wij vanuit een bewezen opleidingsmodel. Wij denken dat wij kinderen bij sport kunnen betrekken en behouden door in iedere fase van hun jeugd hun interesse te blijven wekken. Daarbij vervult de sportomgeving een sleutelfunctie. Dat biedt praktische handvatten voor coaches en beleidsmakers om de sportomgeving zo goed mogelijk in te richten. Het model bestaat uit drie elementen:

  1. de context (sportomgeving),
  2. de ontwikkeling van het kind, en
  3. het resultaat.

  Zie figuur hieronder:

 • Ad 1 Context: de sportomgeving van het kind vormt de voedingsbodem voor (talent)ontwikkeling. Deze omgeving bestaat uit drie kernelementen: wat doe je, met wie en waar? Simpele vragen, maar de antwoorden zijn erg belangrijk. Het is namelijk essentieel om het aanbod af te stemmen op het leven en de behoeften van het sportende kind.

  Ad 2. De Ontwikkeling van het kind: wordt de sportomgeving goed ingericht? Zo ja, dan draagt dit bij aan de ontwikkeling van het kind.

  Ad 3. Het resultaat:

  1. Competentie
  Met sport ontwikkel je vaardigheden zoals kracht, uithoudingsvermogen en techniek, maar ook sociaal-emotionele vaardigheden, zoals inlevingsvermogen.
  2. Zelfvertrouwen
  In jezelf geloven is belangrijk voor je motivatie en discipline.
  3. Sociale contacten
  Sport brengt je in contact met anderen en creëert vriendschappen.
  4. Persoonlijkheid
  Sport helpt om je karakter te vormen.