• Gerald Alders (18) heeft zijn eerste contract getekend bij Ajax. 9 jaar geleden van VV Sporting Martinus overgekomen naar Ajax en nu zijn eerste contract. Gefeliciteerd Gerald! Een mooi voorbeeld ook van de succesvolle samenwerking met onze partnerclub.

    In de rubriek ‘Kweekvijver’ zoomt Ajax Showtime wekelijks in op het paradepaardje van Ajax: de jeugdopleiding:

    "Gerald Alders (18) heeft onlangs zijn eerste contract getekend bij Ajax. De rechtsback, die ook als linksback en verdedigende middenvelder uit de voeten kan, heeft een verbintenis getekend die hem tot 2026 aan Ajax bindt. Om een beter beeld van het talent te krijgen, sprak Ajax Showtime met zijn ouders, George en Justina. ‘Hij wil doorbreken bij Ajax, dat is zijn grootste droom.’

    Alders begon met voetballen bij Sporting Martinus in Amstelveen. Toen hij acht jaar was, werd hij voor het eerst door een scout van Ajax benaderd om stage te komen lopen bij de Amsterdammers. George weet het nog goed. ‘Er kwam een scout naar me toe en hij vroeg of ik de vader van Gerald was. Daarna vroeg hij om mijn telefoonnummer en werd Gerald opgeroepen om mee te doen aan een stage.’ Na deze stage werd Alders nog niet aangenomen bij Ajax, maar in 2014 was het dan wel zover. Na een nieuwe poging werd hij op negenjarige leeftijd toegelaten tot de jeugdopleiding van Ajax.

    Lees voor meer over Gerald in dit artikel:
    https://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/alders-tekent-eerste-contract-hij-wil-doorbreken-bij-ajax