• Fotoverslag: afscheid van Wismeijer en Overburg Gala

  14 sep 2020 Redactie
 • Een bijzondere dag afgelopen zondag, waar het vlaggenschip zich plaatste voor de volgende ronde van het bekertoernooi door VVZA met 6-2 te verslaan, we afscheid deden nemen van clubiconen, het Overburg Gala afwerkten én een afscheidswedstrijd mochten aanschouwen. Lang verhaal kort....leest gerust verder, met ergens verstopt tussen de tekst de link naar de ca. 80 foto's

 • Het was in alle opzichten een zeer geslaagde dag, de zondag 13 september 2020. De dag –die in het teken stond van afscheid nemen- begon om klokslag 14.00 uur. Sporting Martinus doet aantreden tegen VVZA en weet zich bij een gelijkspel of zege zeker van de volgende ronde in het bekertoernooi. Onze helden wonnen met speels gemak en frivool voetbal van de ploeg uit Amersfoort (circa tien jaar geleden nog verantwoordelijk voor onze degradatie uit de tweede klasse) met 6-2. Hoogtepunt was niet de zege en plaatsing, maar het gekoppelde afscheid van Martiniaan Wismeijer, die de selectie na 14 seizoenen gedag deed zwaaien. Trainer Tom Verhoek had kunnen regelen dat de watervlugge rechtsbuiten tijdens een officieel duel afscheid mocht nemen. Zodoende stapte Wismeijer zondagmiddag, even voor 14.00 uur, met aan de ene hand dochter Romy en aan de andere dochter Senna, als aanvoerder het veld op, met achter hen aan de beide selecties. Een mooi moment en een waardig afscheid volgde. Wismeijer speelde een eerste half uur mee, gaf nog een assist bij de 2-1 en kreeg toen de applauswissel die hij verdiende. Zijn dochters haalden hem op van het veld –Vrouwe Marcia slikte een traan weg- en zo liep Wissie voor een laatste maal van het veld af. De gehoopte traan bleef achterwege. Een eeuwige glimlach sierde zijn blossige wangen. Op de tribune zag de immer aanwezige enclave dat het goed was. Een tijdperk is afgesloten.

   

 • Het bekerduel versus VVZA begon stroef, maar als snel begon de Martiniaanse trein op stoom te komen. De teller bleef steken bij 6-2. Mooie uitslag, maar met name het spel geeft vertrouwen voor komend seizoen. Met twee razendsnelle buitenspelers (Tiago en Anthony) en een makkelijk scorende spits (Ralph) werd er liefst 16 maal gescoord in het bekertoernooi. Een compliment voor het hele team.

  Na het bekerduel was het tijd voor een geïmproviseerde versie van het Overburg Gala 2019-2020. Door corona konden we niet met z’n allen plaatsnemen in het Pretpaleis, vandaar –en dat was geen straf met een fijn zonnetje- dit jaar op het hoofdveld. Traditioneel nemen we dan afscheid, bedanken we de vrijwilligers rondom de selectie en reiken we bekers uit aan speler-, topscorer- en talent van het jaar.

  De prijzen over het seizoen 2019-2020 werden als volgt verdeelt:

  Trainingsbeest: Matthijs en Ralph

  Topscorer 2de elftal: Dante

  Talent 2de elftal: Melle

  Speler 2de elftal: Jasper

  Topscorer 1ste elftal: Ralph

  Talent 1ste elftal: Luka

  Speler 1ste elftal: Ralph

 • Na de bekers en dankwoorden was er tijd voor afscheid. Van Wissie natuurlijk, maar ook van de trainers Ronald en Tommie en de spelers Niek, Thomas, Niels en Jesse. Ook ondergetekende kreeg lof en eeuwige roem. Zoals u weet stop ik met de verslaggeving (tekst en foto’s) van wedstrijden van het eerste elftal. Door de spelersraad werd ik verrast met mooie presenten en vanuit de club een eervolle naamsverbinding aan het scorebord. Beiden hartelijk dank, enorm gewaardeerd!

  Het Overburg Gala werd afgesloten met een lied, geschreven door trainer Tom Verhoek en ingezongen op de melodie van ‘’het land van…’’ door Floris Keizer. Hierin kwamen hoogte- en dieptepunten uit het afgelopen seizoen naar voren, met verwijzingen naar individuen en collectief. Een mooi een raak geschreven lied op professionele wijze ten gehore gebracht door Floris. Heren, bedankt hiervoor namens alle betrokkenen.

 • Na het Overburg Gala speelde twee teams uit de tijd van toen en nu een afscheidswedstrijd voor Wissie&Co tegen elkaar. Veel jongens uit de periode ‘’tweede klasse’’ waren aanwezig, uiteraard onder de immer enthousiaste leiding van Jannis van der Lijcke. Mooi om te zien dat het fanatisme bij spelers en trainers er nog altijd is. De uitslag…? Ik geloof 5-7, maar dat kan ook andersom zijn geweest. Al met al een mooie dag. Rest ons u de foto’s voor te schotelen. Omdat dit er veel zijn, hebben we deze op onze facebookpagina geplaatst. Klikt u hier:

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1486807094838940&type=3&__tn__=-UC-R