• Foto's: zondagselectie hervat de training in coronatijdperk

    12 mei 2020 Redactie
  • De afgelopen dagen zijn de eerste trainingen binnen het coronatijdperk gestart op de velden van Sporting Martinus. Waren het eerst nog de junioren die op 1,5 meter afstand het favoriete spelletje mochten uitoefenen; dinsdagavond was het de beurt aan de zondagselectie. Na twee maanden van afwezigheid stond het vlaggenschip weer op het veld. Op 1,5 meter afstand van elkaar en volgens een aangepast trainingsprogramma, dat dan weer wel.

  • Ons clubje doet er alles aan om de sportomgeving zo veilig mogelijk te houden voor de leden en vrijwilligers. Zo zijn er hekken en borden geplaatst en tijdens de trainingen zijn er vrijwilligers aanwezig die de boel sturen en in de gaten houden. Vanavond was Hein aanwezig namens de ordedienst. Hein had een rustige avond.

  • De training wordt afgewerkt in aangepaste vorm. Er is geen positiespel en geen partijspel. In kleine groepen worden oefeningen met de bal gedaan, afgerond op doel en voetvolley gespeeld. Trainers Tom Verhoek, Jeroen Kempie, Robin Telkamp en Ruud Draaijer hadden er de handen vol aan.

  • Tot minstens 1 september zullen de kleedkamers en kantine gesloten blijven. Spelers en staf kleden zich daarom thuis om en zullen na de training direct het sportpark weer verlaten en douchen thuis. Dit geldt overigens voor alle teams die trainen. Alle richtlijnen over trainen tijdens het coronatijdperk vindt u op de hoofdpagina van onze website.