• Diploma's uitgereikt aan 10 nieuwe Makkelie's!

  15 mrt 2024
 • Woensdagavond 13 maart 2024. Rob Overkleeft, voormalig betaald voetbal scheidsrechter en internationaal FIFA scheidsrechter, staat op het prachtig uitgelichte hoofdveld van Sportpark Overburg. Hij staat aandachtig te kijken Sporting Martinus JO11-4 tegen JO11-5, maar vooral naar de scheidsrechter. De teams zijn aan elkaar gewaagd en maken er een spannende pot van. JO11-4 wint uiteindelijk met 2-1, mede doordat JO11-5 in de slotfase een paar keer de lat op zijn weg vindt.

  De reden voor de wedstrijd en voor de komst van Rob: 10 van onze jeugdscheidsrechters doen examen. Ze mogen hun docent en examinator Rob Overkleeft en hun medecursisten vanavond laten zien wat ze de afgelopen maanden hebben geleerd tijdens de KNVB-cursus Spelbegeleider / Pupillenscheidsrechter. In totaal 2 cursusavonden waarvan dit de laatste is, worden de jongens klaargestoomd voor het zelfstandig fluiten van wedstrijden van JO11 en 12.

  Vanavond fluiten vier van de tien cursisten ieder een kwart van de wedstrijd. De andere zes vertolken bij toerbeurt de rol van assistent en hanteren de vlag voor uitballen. Terug in de bestuurskamer reflecteren de scheidsen op hun eigen optreden en krijgen ze feedback van de docent en hun medecursisten. Daarna volgt nog een interactieve spelregeltoets die alle jongens succesvol afronden. Met als sluitstuk de diploma-uitreiking. 10 van de 9 zijn in één keer geslaagd, en naar verwachting wordt binnenkort ook het 10e diploma uitgereikt. Super goed gedaan Kick, Bink, Alexis, Nicol, Denis, Jilles, Vincent, Benjamin, Alex en Jack! Wie weet wordt een van jullie ooit de nieuwe Danny Makkelie!

  Heb jij ook zin om te gaan fluiten en ben je 12 jaar of ouder? Geef je dan op via deze link: https://www.sportingmartinus.nl/aanmelden-jeugdscheidsrechter of stel je vraag via scheidsrechters@sportingmartinus.nl.

  Je verdient €5,- per wedstrijd plus consumptiebonnen, en wij zorgen voor goede begeleiding en opleiding.