• Covid-19 maatregelen

  In de strijd tegen het Covid-19 virus gelden op ons sportpark de volgende extra maatregelen.

  Wij heten iedereen welkom op ons sportpark, mits;

  - je je handen vaak en grondig wast

  - je geen gezondheidsklachten hebt

  - je 1,5 meter afstand houdt (als je 18 jaar en ouder bent)

  - je niet binnen 14 dagen bent teruggekomen uit een land dat als oranje of rood is bestempeld)

  - je je registreert met naam en telefoonnummer (alleen in het weekeinde en bij evenementen en boven de 12 jaar)

  Verder vragen wij je of je je bezoek tot een minimum wilt beperken. Kom als het even kan alleen vlak voor de wedstrijd en ga na  de wedstrijd snel weer weg. Blijf niet hangen. Aan ouders vragen wij om het bezoek ook te minimaliseren. Als je al komt, kom dan het liefst alleen en kom niet alle wedstrijden. Hoe minder druk het is op ons sportpark hoe beter.

  Gezondheidscheck en registraties

  In het weekeinde, of tijdens eventuele doordeweekse evenementen (b.v. toernooien, voetbalkampen) anders dan trainen, moeten wij met directe ingang bij iedereen die ons Sportpark betreedt, een gezondheidscheck doen en hij/ zij moet zich registreren. Dit gaat heel snel en simpel met het zelf beantwoorden van 5 vragen over je gezondheid. Als je deze vragen allemaal met nee kunt beantwoorden kun je met je telefoon een QR code scannen en op een formulier je naam, telefoonnummer en eventueel je mailadres invullen. Wij bewaren deze gegevens twee weken enkel en alleen voor een mogelijk bron- en contact onderzoek van de GGD. 

  Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt uitzondering op de gezondheidscheck en registratie. Zij hoeven dit dus niet te doen!

  Wij voldoen hiermee aan de regels die zijn vermeldt in de noodverordening van onze gemeente. Als wij niet checken en registreren moeten wij ons houden aan maximaal 250 mensen op het Sportpark en dat kunnen wij, zonder tellingen, niet garanderen. Belangrijk hierbij is dat wij ten alle tijden de toegang voor toeschouwers kunnen sluiten als het te druk wordt. Wij zullen dit continue in de gaten houden en als wij zien dat de 1,5 meter niet meer goed kan worden gegarandeerd sluiten wij het hek voor toeschouwers (niet voor sporters en begeleiding) en zullen wij omroepen om zo veel mogelijk het terrein weer te verlaten.

  Gedurende het weekend lopen er vrijwilligers rond met hesjes die mensen zullen aanspreken als zij zien dat zij zich niet aan de regels houden. Wij verzoeken jullie om ten alle tijden de instructies van deze vrijwilligers op te volgen en ze waar nodig helpen met het handhaven van de regels. Dus spreek elkaar zelf ook aan op deze regels, maar houdt het vriendelijk. Wij komen allemaal naar Sporting Martinus voor het voetbal, maar vooral ook voor ons plezier.

  Kantine

  De kantine is gewoon open (als het te druk wordt kan deze wel tijdelijk gesloten worden). De bedoeling is om niet te staan in de kantine. Je kunt naar binnen, wat bestellen en als je moet wachten op je bestelling kun je gaan zitten. Er zijn ongeveer 60 zitplaatsen. Als alles in gebruik is, dan zitten wij helaas vol. Houdt hier rekening mee. Alle tafels en stoelen moeten ook zo blijven staan en mogen niet verschoven worden.

  Kleedkamers

  In deze bijzondere tijd moeten wij voorzichtig omgaan met elkaar en ons houden aan de 1,5 meter afstandregels. Daarom hebben wij als bestuur van Sporting Martinus het volgende besloten;

  • Voor de jeugd stellen wij geen kleedkamers meer beschikbaar. Wel zullen er twee kleedkamers op zaterdagochtend open zijn, waar een ieder die dat wil zich alsnog kan omkleden. Deze worden niet gebruikt door volwassen en ook niet voor besprekingen. Ze gaan bovendien niet op slot.
  • Teambesprekingen vinden bij voorkeur buiten plaats
  • Als het kan, kom dan reeds omgekleed en ga ook zo weer naar huis. Minimaliseer het gebruik van de kleedkamers
  • Voor dames-, senioren- en selectieteams (vanaf de O16)- en seniorenteams van onze club en de gasten van deze teams zullen wij proberen wél kleedkamers ter beschikking te stellen. Vanaf de O19 zullen wij zelfs twee kleedkamers per team proberen ter beschikking te stellen
  • Wij kunnen niet altijd garanderen dat dit ook lukt; wil je weten of je team een kleedkamer (of twee) heeft, klik dan in het programma op onze website op de details; als daar niets staat dan is er geen kleedkamer beschikbaar. Staat daar een nummer (of twee), dan wel.
  • Neem geen waardevolle spullen mee naar de club. Wij zijn voor gestolen of verloren voorwerpen niet verantwoordelijk en niet alles kan nu meer achter slot en grendel.

   Wij zijn ons zeer bewust dat dit vervelend is en wennen wordt, maar helaas is er momenteel geen andere mogelijkheid dan het zo te doen. Wij hopen op eens ieders begrip.

  Protocol verantwoord sporten

  Verder houden wij ons aan het protocol verantwoord sporten van het NOC*NSF. Voor de meest recente versie van de geldende protocollen voor het voetbal verwijzen we door naar het algemene protocol verantwoord sporten van NOC*NSF. Het algemene sportprotocol is een levendig document dat telkens wordt aangepast naar aanleiding van de de meest recente ontwikkelingen en beschikbare informatie.

  COVID-19 beleid Sporting Martinus

  Om duidelijkheid te scheppen in het geval iemand van onze vereniging besmet is met het COVID-19 virus hebben wij het volgende beleid opgesteld.

  Tot slot

  Wij doen een vriendelijk toch dringend beroep aan iedereen om zich te houden aan bovenstaande afspraken. Alleen samen kunnen wij ervoor zorgen dat kinderen, jongeren en volwassen kunnen genieten van het voetbal en het samen komen op ons Sportpark. Dit kan alleen als iedereen zich aan de regels houdt. Wij behouden, als bestuur, het recht om mensen de toegang tot het Sportpark te weigeren bij b.v. het niet willen registreren of, indien je je niet houdt aan de bovenstaande afspraken, je te verzoeken om het Sportpark te verlaten.