• Bericht van de voorzitter - Corona update

  11 nov 2020 Beheerder
 • Beste leden, ouders en verzorgers van onze leden,

  Het is alweer bijna een maand geleden dat tijdens de persconferentie van 14 oktober de Corona maatregelen werden aangescherpt. Kort samengevat betekende dit; geen competitie meer voor heel het amateurvoetbal, tot 18 jaar interne ‘competitie’ mogelijk en 18 jaar en ouder in groepjes van 4 én op 1.5 meter.

  Een enorme teleurstelling voor iedereen die niet meer in competitieverband mag voetballen of zelfs helemaal niet meer mag voetballen en/ of trainen. Maar ook voor de vele vrijwilligers die dag in dag uit klaar staan om dat potje voetballen mogelijk te maken, valt in een keer een belangrijk onderdeel van je leven weg... Van de ene op de andere dag kun je niet meer naar je cluppie je ‘ding doen’, heb je geen of nauwelijks contact met de mensen die je anders wekelijks en soms dagelijks zag en sprak en kun je niet meer kijken naar al die wedstrijden van jong en oud. Er valt letterlijk een stukje van het leven weg voor vele vrijwilligers, maar ook voor voetballers en voetbalsters.….

  Als vader van 3 kinderen in de leeftijd van 9 t/m 16 weet ik als geen ander hoe fijn het is dat zij nog wel mogen voetballen. ‘Gewoon’ trainen en wedstrijden onderling. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door fantastische vrijwilligers die week in week uit meer dan hun best doen om een intern programma in elkaar te draaien. Iets waar we trots op mogen zijn dat ons cluppie, die ondanks het feit dat er héél veel niet kan, direct is gaan kijken naar dingen die wél kunnen. En, ik spreek uit ervaring, dit is niet vanzelfsprekend. Maar ook als voetballer weet ik hoe het is om niet meer te kunnen en mogen voetballen. Helaas is daar op dit moment nog geen oplossing voor.

  Als bestuur hebben wij na de persconferentie van 14 oktober, de keuze gemaakt om voor in ieder geval 4 weken geen voetbal en/ of trainen toe te laten op ons sportpark vanaf 18 jaar en ouder. De hoeveelheid mensen op een relatief kleine ruimte vormt in onze ogen een te groot risico. Een keuze waar iedereen natuurlijk iets van mag vinden en waar diverse leden ons op hebben aangesproken. Nu de maatregelen opnieuw zijn aangescherpt zien wij nóg geen reden om dit besluit terug te draaien. Tegelijkertijd krijgen wij wel signalen vanuit teams dat ze toch graag iets willen doen. Wij zullen daarom specifiek, voor de teams waarin de leeftijd boven de 18 jaar is, inventariseren wat deze behoefte is en wat er mogelijk is. Vanzelfsprekend alles binnen de richtlijnen van het RIVM. We komen hier dus zo snel mogelijk op terug, maar de kans dat er na volgende week in groepjes van 4 op 1,5 meter weer kan worden getraind sluiten wij niet uit.

  Tot slot: ondanks dat het voetbal grotendeels stil ligt zijn er nog steeds heel veel vrijwilligers bezig om de vereniging draaiende te houden. Je zult begrijpen dat de inkomsten, op de contributie na, stil is komen te vallen waar de kosten grotendeels doorgaan. Heel veel verenigingen hebben het hierdoor heel erg moeilijk en is het de vraag of ze zonder steun van de gemeente kunnen blijven bestaan. Gelukkig is dat bij Sporting Martinus niet het geval. Dankzij de gezonde financiële situatie, dankzij de leden (contributie) en de vele vrijwilligers, kijken wij vooral vooruit. Zo zijn wij bezig met licht op veld 3, verdere uitwerking van de plannen van een nieuw clubhuis en de mogelijkheden van een 3e kunstgrasveld wat gezien het aantal leden geen overbodige luxe is. En…er komt een moment, en hopelijk is dat inderdaad de door de KNVB genoemde 16e -of 17e Januari, dat we weer kunnen voetballen en genieten van alles om het voetbal heen. Tot die tijd hebben wij de steun van de leden en vele vrijwilligers heel hard nodig! Zonder jullie is er geen voetbal en geen vereniging! We zullen dus echt nog even met z’n allen moeten volhouden!

  Namens het gehele bestuur danken wij de leden en vrijwilligers voor hun geduld, begrip en steun.

  Denk om jezelf en om elkaar…

  Rick van Bruggen

  Voorzitter Sporting Martinus